عصر قم

آخرين مطالب

باید و نبایدهای غذاهای کنسروی علمی

باید و نبایدهای غذاهای کنسروی
  بزرگنمايي:

عصر قم - بهداشت نیوز /دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: از مصرف قوطی‌ کنسروهایی با سطح چرب، بادکرده، دارای نشتی و یا با ظاهر غیر نرمال و دارای کف جدا پرهیز کنید.
 دکتر سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.
مصرف رب گوجه بعد از کپک زدن ممنوع

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.
وی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.
 این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.
دکتر شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای 20 دقیقه بجوشانید.
جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.
نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که دکتر شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر 3 درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.
درباره تورم و ضرب دیدگی کنسرو بیشتر بدانید
وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/600835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله ایازی: تعطیلی روز شنبه دشمن خوشحال کن نیست/ اساس تقنین رعایت مصلحت است/ در اسلام و آیات و روایات، چیزی به عنوان «روز تعطیل» نداریم

ماراتن 11 روزه نمایشگاه کتاب در خط پایان

مراسم عقد زوج‌های جوان همزمان با ایام دهه کرامت در حرم امام رضا(علیه‌السلام)

مهاجرت 111خلبان ایرانی به کشورهای منطقه

16 استان درگیر سیل و آبگرفتگی

تابلوهای فرنگی در بازارها سوژه خبرنگار صداوسیما شد

خسارت سیل و تگرگ به خودروها در مشهد

ویدئویی از همراهی مردم برای نجات پاکبانی که در‌ وسط سیل گیر کرده بود

بانکی برای حیوانات در حال انقراض؛ از «پیروز» تا خرس ایرانی

حفظ جان فقط با یک کلاه

اینفوگرافی/ 8 ویژگی محیط‌های کاری مثبت و پویا

35 زندانی جرایم غیرمالی در قم آزاد شدند

ماجرای توقیف یک رنجرور 15 میلیاردی در چالوس

بهترین راهکار درمان آلرژی

این خانه‌ ها مشمول مالیات می‌ شوند

رونمایی از کتاب جامع الأصول آیت الله فقیهی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

اما و اگرهای نمایشگاه کتاب که نباید مقهور اعداد و ارقامش بود!

تراژدی تلخ و عجیب شاهنامه فردوسی

صدور 34 فقره جواز تأسیس صنایع تبدیلی در قم

اعلام جزئیات حکم "تتلو" از زبان وکیلش

هشدار بارش شدید برای 9 استان کشور

گله گوسفند طعمه سیل شد

مجموعه ورزشی اجتماعی بوستان خضر افتتاح شد

تایید داروی جدید برای سرطان ریه پیشرفته توسط سازمان غذا و داروی آمریکا

مواد غذایی آلرژی زا را بشناسید

آیت الله رئیسی وارد فرودگاه بین المللی تبریز شد

مرا خود با تو چیزی در میان است

امدادرسانی به بیش از 4400 سیل‌زده در خراسان رضوی

امدادرسانی به 4 زن گردشگر ‌مفقود در دزفول

چگونه از سامانه ملی خدمات کارت امتحان نهایی بگیریم؟

کارشناس هواشناسی: هشدار نارنجی امروز هم برای مشهد فعال است

بانکی پور: نتایج قانون جوانی جمعیت مثبت بود؛ افزایش 15 درصدی نرخ باروری

نوجوان 15 ساله اطلاعات بانکی 1300 نفر را سرقت کرد

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران با دو خانواده شهید کرمانشاهی

بازداشت مامور قلابی در حین مزاحمت در تهران

خوراکی های مهم تقویت مغز

آموزش و پرورش یک اطلاعیه مهم صادر کرد

دیدار خادمان آستان قدس رضوی با آیت الله مکارم شیرازی

نشست فرمانده مرکز بسیج بنیاد شهید کشور با خادمین شهدای کرمانشاه

شرکت گاز مازندران از سازمان‌های پیشرو در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است

تقویم و اوقات شرعی یکشنبه سی ام اردیبهشت 1403 به افق قم

دیدار خادمان آستان قدس رضوی با آیت الله مکارم شیرازی + عکس

حضور آیت‌الله رئیسی در مراسم افتتاح سد قیزقلعه‌سی

دیدار خادمان حرم امام رضا (ع) با آیت الله مکارم شیرازی

داستانک/ آدم بدبختی هستی !

تاثیر برخی عفونت ها بر عفونت های رحمی

سلسله جلسات هفتگی درس اخلاق آیت‌الله رجبی برگزار می شود

آیت‌ الله علم‌ الهدی: با تغییر هویت زیارتی مشهد مخالفم

سرود ملی پاکستان فارسی است!

ترجمه‌های میراث حدیثی در صد سال اخیر حوزه علمیه قم بررسی می شود