عصر قم
خطرات چاقی دوران مدرسه در بزرگسالی/ از بیماری قلبی تا سرطان
شنبه 24 شهريور 1403 - 09:50:13
عصر قم - مهر /چاقی دوران مدرسه با پیامدهای بلندمدت سلامت از جمله افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و آترواسکلروز همراه است.
لیلا فرزاد کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و پیشگیری از بیماری‌های مزمن، گفت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی به صورت یک معضل جهانی مطرح می‌شود و رژیم‌های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، از علل اصلی بروز آن است، به طوری که از سال 1980 تا به حال چاقی به دو برابر رسیده است.
وی افزود: شیوع اضافه وزن و چاقی در سال 1974 در کودکان 2 تا 19 سال 5.1 درصد و در سال 2010 به 16 درصد رسیده و به ازای هر 10 کودک یک نفر مبتلا به اضافه وزن و چاقی در جهان است.
فرزاد ادامه داد: در کشور ما نیز توقف روند چاقی و دیابت، از اهداف راهبردی در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و سند ملی بیماری‌های غیر واگیر تا سال 1404 در نظر گرفته شده است. بر اساس نتایج پیمایش ملی "کاسپین 5 " در سال 1394، حدود 20 درصد دانش آموزان 7 تا 18 سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در 21 درصد این گروه سنی وجود دارد.
وی افزود: خطر ابتلاء به چربی خون بالا، پرفشاری خون، مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 نیز در نوجوانان چاق بیشتر است و چاقی دوران مدرسه با پیامدهای بلند مدت سلامت از جمله افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و آترواسکلروز در سنین بالاتر مرتبط است. همچنین در مردانی که در نوجوانی دچار اضافه وزن بوده اند، خطر سرطان کولورکتال و نقرس و در زنانی که در نوجوانی دچار اضافه وزن بوده اند، خطر آرتریت بیشتر است.
فرزاد ادامه داد: مصرف مواد غذایی پرکالری، تنقلات نامناسب، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، تبلت و موبایل؛ احتمال بروز اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان را تشدید کرده است.
اهمیت تغذیه سالم، نیازهای تغذیه‌ای نوجوانان بر اساس هرم غذایی 5 تا 11 سال و 12 تا 18 سال، عادات غلط غذایی و رفتاری در سنین مدرسه و بلوغ، فعالیت بدنی در کودک و نوجوان 5 تا 18 سال، ارزیابی وضعیت تغذیه در نوجوانی، مهارت‌ها و اصول مشاوره، بررسی تن سنجی، شاخص‌های ارزیابی وضعیت رشد دانش آموزان، اضافه وزن و چاقی در سنین مدرسه، از اهم مطالب ارائه شده توسط کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/648483/خطرات-چاقی-دوران-مدرسه-در-بزرگسالی--از-بیماری-قلبی-تا-سرطان
بستن   چاپ