عصر قم
عدم نظارت بر پسماندهای صنعتی در شهر قم
پنجشنبه 29 شهريور 1403 - 15:23:41
عصر قم - مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استان قم، گفت: 71 مورد عدم مدیریت پسماند، تخلیه غیر مجاز پسماندهای صنعتی و پسماند سوزی در 6 ماهه ابتدای سال به مراجع ذی‌صلاح معرفی شده، اما تاکنون فرآیند مشخص در خصوص مدیریت این گونه پسماندها در شهر قم صورت نگرفته است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید عبدالله میرابراهیمی امروز در جلسه کمیته فنی با مسئولان اداره کل محیط زیست استان قم اظهار کرد: بیش از 2 هزار واحد صنعتی در شهر قم فعالیت دارند که 350 واحد صنعتی توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم شناسایی شده که با پیگیری‌های این سازمان، تنها تعدادی اندک از تولید کنندگان اینگونه پسماندها در سامانه جامع محیط زیست ثبت نام کرده‌اند و پسماند خود را مدیریت می‌کنند.
وی افزود: بر اساس ماده 7 قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها و روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه و وظایف شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به عهده بخشداری‌ها است؛ مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولیدکننده خواهد بود و در صورت تبدیل آن به پسماند عادی، مدیریت آن توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها انجام می‌شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استان قم خاطرنشان کرد: در خصوص عدم نظارت، تخلیه و آتش زدن پسماندهای صنعتی در حریم شهر و راه‌ها و جاده‌ها، پیشنهاد سازمان مدیریت پسماند تعریف فرایندی مشخص از سوی اداره‌کل محیط زیست و سازمان صمت است.
میرابراهیمی بیان کرد: 71 مورد عدم مدیریت پسماند، تخلیه غیر مجاز پسماندهای صنعتی و پسماند سوزی در 6 ماهه ابتدای سال توسط کارشناسان سازمان شناسایی و برای پیگیری به مراجع ذی‌صلاح معرفی شده است اما تاکنون فرآیند مشخص در خصوص مدیریت اینگونه پسماندها در شهر قم با وجود الزام آئین نامه اجرایی ابلاغی هیئت دولت صورت نگرفته است.
وی با اشاره به برنامه سازمان مدیریت پسماند در خصوص مدیریت لاستیک‌ها، گفت: در برنامه کوتاه مدت "دفن موقت بخشی از لاستیک‌ها و ارائه بخشی دیگر به بخش خصوصی "در برنامه میان مدت" چیپس‌سازی از لاستیک‌ها و ارائه به کارخانه‌های متقاضی "و در برنامه بلند مدت " دریافت انرژی از لاستیک‌ها به وسیله سیستم پیرولیز" توسط سازمان دنبال می‌شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استان قم ادامه داد: در موضوع تبدیل پسماندهای پلیمری مانند لاستیک و پلاستیک‌ها به سوخت و هیدروکربن به روش کراکینگ کاتالیسی یا همان پیرولیز، با توجه به مخالفت اداره کل محیط زیست در نوبت‌های گذشته مقرر شد موضوع در کمیته فنی کارگروه محیط زیست مدیریت پسماند مطرح و در این مورد تصمیم‌گیری انجام شود.
انتهای پیام/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/650681/عدم-نظارت-بر-پسماندهای-صنعتی-در-شهر-قم
بستن   چاپ