عصر قم
هفتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت در قم ترتیب می‌یابد
شنبه 7 مهر 1403 - 15:09:18
عصر قم - کاظم شکوریان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان داشت: جریان سازی اجتماعی برای نهادینه سازی فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی، پاسخ گویی به ابهام‌های کشاورزان در مورد برنامه الگوی کشت ملی محصولات زراعی و مساله یابی و ارائه راهکارهای عملی و فناورانه برای حل آن‌ها از جمله اهداف درنظر گرفته شده برای برگزاری کاروان ترویج در سال زراعی جاری است.
وی افزود: این طرح با رویکرد رسوخ دانش و فناوری از طریق پیاده سازی نظام نوآوری در بخش کشاورزی، ارتقای بهره‌وری آب سبز با تمرکز بر زراعت در دیمزارها، جبران خلاء عملکرد مزارع کشاورزان با افزایش ضریب نفوذ دانش جهت ارتقاء عملکرد در هکتار، ارتقای بهره‌وری آب و منابع تولید، توسعه و جایگزینی کشت گیاهان پاییزه، توسعه، جایگزینی و تنوع بخشی کشت دانه‌های روغنی، اصلاح و مدیریت کشت سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه و توجه به مسائل مهمی همچون بیمه محصولات و مدیریت مخاطرات و تاب آوری، اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات زراعی کشت پاییزه، ارائه دهندگان خدمات مکانیزه کشاورزی، مددکاران ترویجی و تسهیلگران روستایی و مدیران عامل تشکل‌های روستایی و کشاورزی استان مخاطبان این طرح هستند.
شکوریان با اشاره به این که مجری برگزاری کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی در قم حوزه مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان است، گفت: این طرح هفتم لغایت دوازدهم مهرماه جاری در شهرستان‌های قم، جعفرآباد و کهک استان با مشارکت تعاونی‌های تولید کشاورزی برگزار می‌شود.
وی افزود: سازمان تعاون روستایی، معاونت بهبود تولیدات گیاهی، مدیریت آب و خاک، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در اجرای این طرح مشارکت خواهند داشت.
وی ادامه داد:‌ برنامه میدانی این طرح ملی روز دوشنبه مورخ نهم مهرماه از ساعت هشت الی 11 در 493 نقطه در سراسر کشور و در قم در سه نقطه استان(شهرستان های قم، جعفرآباد و کهک) برگزار و به صورت زنده از طریق شبکه برکت ملی پخش می‌شود.
گفتنی است امسال 28 هزار هکتار از مزارع قم در جریان کشت پاییزه به زیر کشت غلات گندم و جو می‌رود.
علاوه بر گندم و جو، در کشت پاییزه امسال، 2 هزار هکتار دانه روغنی کلزا برای کمک به تامین و تولید روغن خوراکی مورد نیاز مردم و 700 هکتار قصیل جو و 500 هکتار نیز گیاه تریتیکاله برای کمک به تامین علوفه مورد نیاز دامداران در قم کشت می‌شود.
بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش 6 درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین 50 هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال 800 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.
استان‌ها قم 0 نفر

عصر قم


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/653817/هفتمین-کاروان-ترویج-بهره‌وری-ویژه-الگوی-کشت-در-قم-ترتیب-می‌یابد
بستن   چاپ