عصر قم
مدیرکل دامپزشکی قم: 69 هزار تن تخم‌مرغ در قم تولید شد
چهارشنبه 18 مهر 1403 - 16:05:03
عصر قم - مهدی سرکشیک روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت نهم اکتبر روز جهانی تخم‌مرغ، افزود: سال گذشته 136 هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید که از این میزان، 13 هزار و 200 تن به خارج از کشور صادر شد.
وی با بیان این‌که 10 درصد تخم‌مرغ صادراتی کشور در قم تولید می‌شود، اضافه کرد: صادرات محصولات و فرآورده‌های خام دامی از قم به‌طور عمده به کشور عراق، کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کشورهایی از جمله گرجستان و آذربایجان صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: 550‌ واحد مرغداری در استان قم وجود دارد که از این تعداد، 440 واحد فعال است و با 80 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.
به گفته سرکشیک، بیشترین تراکم مرغداری مرغ تخم‌گذار مربوط به قم است و این استان به‌عنوان قطب تولید تخم‌مرغ در سطح کشور شناخته می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به توصیه‌های بهداشتـی در خصــوص نحــوه خریـد و مصرف تخم‌مرغ، گفت: تخم‌مرغ سالم و بهداشتی دارای پوسته سالم، بدون ترک، تمیز، عاری از کثیفی، بیضی‌شکل، فاقد لکه‌های خونی و یا کودی و بوی متعفن می‌باشد.
وی افزود: در هنگام خرید، تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی‌شده و دارای برچسب با نشانه‌گذاری صحیح انتخاب شود؛ نشانه‌گذاری صحیح شامل تاریخ تولید، عمر ماندگاری، شرایط و دمای نگهداری، شماره پروانه بهداشتی دامپزشکی، آدرس و تلفن مرکز بسته‌بندی است.
سرکشیک تاکید کرد: در هنگام شکستن تخم‌مرغ، سفیده آن نباید با زرده مخلوط شده باشد و زرده تخم‌مرغ باید به‌صورت گرد و کروی در مرکز سفیده قرارگرفته باشد.
به گفته وی، تخم‌مرغ باید در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد) و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.
وی خاطرنشان کرد: عمر ماندگاری تخم‌مرغ تازه در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد) حداکثر یک ماه می‌باشد.
9 اکتبر مصادف با 18 مهرماه روز جهانی تخم‌مرغ نامگذاری شده‌است.
استان‌ها قم 0 نفر

عصر قم


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/657485/مدیرکل-دامپزشکی-قم--69-هزار-تن-تخم‌مرغ-در-قم-تولید-شد
بستن   چاپ