عصر قم
سوالات متداول
سه شنبه 1 آبان 1403 - 14:48:06
عصر قم -

سوالات پذیرش و امور اداری ایثارگران 1-فرایند تشکیل پرونده جانبازی به چه صورت می باشد؟ ( فرآیند تشکیل پرونده متقاضیان جانبازی در یگان و سایر سازمان‌های مرتبط (جهاد کشاورزی، محیط زیست، استانداری، ماده 2 فرمانداری و...) طبق مراحل زیر می‌باشد:
1- مراجعه متقاضی ایثارگری به نیرو یا سازمان مربوطه و ارائه درخواست
2- بررسی اولیه پرونده موجود در نیرو یا سازمان مربوطه و تطبیق با آیین‌نامه احراز مصادیق ایثارگری و در صورت تطبیق با مصادیق، ادامه فرآیند ذیل.
3- استعلام مدارک بالینی یا انجام سایر استعلامات لازم توسط نیرو یا سازمان مربوطه
4- تشکیل پرونده توسط نیرو یا سازمان‌های مربوطه با مدارک زیر:
الف-مدارک بالینی همزمان و مرتبط با حادثه
ب-گزارش مقارن با حادثه از مراجع ذیصلاح
ج-فرم‌های داخلی یگان
د-سایر مدارک مربوط به انواع حوادث(حکم مأموریت، مجوز برنامه آموزشی، کمیسیون حوادث و سوانح و ...
5- بررسی پرونده در کمیسیون‌های مواد قانونی نیرو یا سازمان مربوطه (120و 121 ارتش، 134 و 135 سپاه، شورای تأمین و ...)
6- در صورت احراز توسط نیرو یا سازمان مربوطه، پرونده به بنیاد شهید استان‌ها یا در موارد خاص به مرکز ارسال می‌شود.
7- ورود پرونده به بنیاد و شروع فرآیند تطبیق احراز 2-نحوه تشکیل پرونده جهت تائید آزادگی (اسارت) به چه صورت می باشد؟ ( 1- مراجعه متقاضی ایثارگری به نیرو یا سازمان مربوطه و ارائه درخواست
2- بررسی اولیه پرونده موجود در نیرو یا سازمان مربوطه و تطبیق با آیین‌نامه احراز مصادیق ایثارگری و در صورت تطبیق با مصادیق، ادامه فرآیند ذیل.
3- استعلام مدارک بالینی یا انجام سایر استعلامات لازم توسط نیرو یا سازمان مربوطه
4- تشکیل پرونده توسط نیرو یا سازمان‌های مربوطه
5- بررسی پرونده در کمیسیون‌های مواد قانونی نیرو یا سازمان مربوطه (120و 121 ارتش، 134 و 135 سپاه، شورای تأمین و ...)
6- در صورت احراز توسط نیرو یا سازمان مربوطه، پرونده به بنیاد شهید استان‌ها ارسال می‌شود.
7- تکمیل فرم‌های 3 و 4 برگی مربوط به متقاضیان آزادگی در استان و ارسال پرونده به مرکز و شروع فرآیند تطبیق احراز 3-نحوه تشکیل پرونده و احراز شهادت به چه صورت می باشد؟ ( فرآیند تشکیل پرونده متقاضیان شهادت در یگان نیروهای مسلح و سایر سازمان‌های مرتبط (جهاد کشاورزی، محیط زیست، ماده 2 فرمانداری و...)
1- بررسی اولیه پرونده موجود در نیرو یا سازمان مربوطه و تطبیق با آیین‌نامه احراز مصادیق ایثارگری و در صورت تطبیق با مصادیق، ادامه فرآیند ذیل.
2- استعلامات لازم توسط نیرو یا سازمان مربوطه
3- تشکیل پرونده توسط نیرو یا سازمان‌های مربوطه با مدارک زیر:
الف-گواهی فوت ثبت احوال
ب-مجوز دفن
ج-مدارک هویتی باطل‌شده
د-گزارش مقارن با حادثه از مراجع ذیصلاح
ه-سایر مدارک مربوط به انواع حوادث (حکم ماموریت، مستندات آموزش، رای قطعی قضایی، مستندات رزمایش و ...)
4- بررسی پرونده در کمیسیون‌های مواد قانونی نیرو یا سازمان مربوطه (120و 121 ارتش، 134 و 135 سپاه، شورای تأمین و ...)
5- در صورت احراز توسط نیرو یا سازمان مربوطه، پرونده به بنیاد مرکز ارسال می‌شود.
6- ورود پرونده به بنیاد و شروع فرآیند تطبیق احراز 4-کدام یک از منسوبین شهید می توانند از حقوق حکمی شهید استفاده نمایند؟
( ماده واحده- مستخدمین شهید، جانباز، از کارافتاده کلی‌، جانباز آزاده از کارافتاده کلی و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ‌ تحمیلی در دستگاههای موضوع ماده 1 قانون برقراری حقوق وظیفه از کارافتادگی و وظیفه عائله تحت تکفلماده
ماده 16- افراد تحت تکفل موضوع تبصره (2) قانون عبارتند از:
الف – فرزندان، نوادگان، یا زوجه دایمی و مادر و پدری که در کفالت مشمولان این آیین‌نامه بوده‌اند، همچنین نوادگانی که در کفالت ایشان بوده‌اند با دارا بودن‌شرایط زیر:
1- فرزندان و نوادگان پس از بیست سال کمتر داشته باشند مگر اینکه به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی مشغول‌تحصیل باشند که در این صورت نیز حقوق وظیفه آنان در پایان بیست و پنج سالگی قطع می‌شود.
2- فرزندان و نوادگان دختر تا بیست سالگی به شرط نداشتن شوهر، ولی اگر به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی‌مشغول تحصیل باشند و شوهر نداشته باشند حقوق وظیفه آنان در پایان بیست و پنج سالگی قطع می‌شود.
3- مادر، به شرط نداشتن شوهر.
4- عیال دایمی، تا زمانی که شوهر اختیار نکرده باشد.
5- شوهر، در صورتی که علیل و ازکارافتاده و در کفالت عیال خود باشد.
6- فرزندان و نوادگان علیل یا ناقص‌العضو مشمولان این آیین‌نامه که قادر به انجام کار نباشند در تمام مدت عمر. 5-آیا والدین شهید می توانند از حقوق حکمی شهید استفاده نمایند؟ ماده واحده- مستخدمین شهید، جانباز، از کارافتاده کلی‌، جانباز آزاده از کارافتاده کلی و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ‌ تحمیلی در دستگاههای موضوع ماده 1 قانون برقراری حقوق وظیفه از کارافتادگی و وظیفه عائله تحت تکفلماده 16- افراد تحت تکفل موضوع تبصره (2) قانون
الف – فرزندان، نوادگان، یا زوجه دایمی و مادر و پدری که در کفالت مشمولان این آیین‌نامه بوده‌اند، همچنین نوادگانی که در کفالت ایشان بوده‌اند 6-فرزند شهید(مذکر و مونث) تا چه سن و با چه شرایطی می تواند از حقوق شهید استفاده نماید؟
1- فرزندان و نوادگان از بیست سال کمتر داشته باشند مگر اینکه به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی مشغول‌تحصیل باشند که در این صورت نیز حقوق وظیفه آنان در پایان بیست و پنج سالگی قطع می‌شود.
2- فرزندان و نوادگان دختر تا بیست سالگی به شرط نداشتن شوهر، ولی اگر به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی‌مشغول تحصیل باشند و شوهر نداشته باشند حقوق وظیفه آنان در پایان بیست و پنج سالگی قطع می‌شود.
7-حقوق حکمی شهید به چه صورت بین منسوبین شهید (همسر و فرزند و یا والدین )تقسیم می گردد؟
حقوق حکمی شهید به نسبت مساوی بین تمام منسوبینی که طبق قانون از حقوق شهید بهره مند می گردند تقسیم می گردد
8-نامادری و خواهر و برادر شهید در چه صورتی میتوانند از مستمری بنیاد استفاده نمانید ؟
( به استناد بند ب ماده 88 قانون برنامه ششم
دولت موظف است اعتبار لازم را به منظور تأمین حداقل معیشت گروههای عنوان شده ذیل که فاقد شغل یا درآمد باشند را پیش بینی و حداقل حقوق کارکنان دولت را به آنان جهت پرداخت در بودجه های سنواتی درج و در اختیار دستگاههای مربوطه قرار دهد.
نامادری شهید و خواهران مجرد شهدا که تحت تکفل والدین شهید بوده اند ( پس از فوت والدین ) و برادر و خواهر شهید دارای معلولیت جسمی ، حرکتی ، ذهنی ، محجور ، دارای بیماری های خاص و یا صعب العلاج پس از تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد 9-آیا فرزند شهیدی که طلاق گرفته باشد می تواند از حقوق شهید استفاده نماید؟
( به استناد تبصره 3 قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید - چنانچه وراث اناث تحت تکفل شهید شوهر اختیار کرده و مطلقه و ضرورت طلاق مورد تایید بنیاد شهید انقلاب‌اسلامی باشد از همان تاریخ طلاق مجدداً حقوق آنها برقرار و پرداخت می‌گردد.
10-همسر شهیدی که ازدواج مجدد نموده باشد و یا شاغل باشد می تواند از حقوق شهید استفاده نماید؟
بله همسر شهید امکان استفاده از حقوق شهید را در صورت شاغل بودن و یا ازدواج مجدد دارد
11-بازنشستگی شهید چگونه محاسبه گردیده و به چه منسوبینی از شهید(همسر و فرزند و والدین) پرداخت می گیرد؟
(
تبصره یک - حقوق بازنشستگی مشمولین قانون حالت اشتغال ، اعم از این که در اجراء قانون مذکور و یا سایر قوانین و مقررات مربوط بازنشسته شده باشند مشابه کارکنان همطراز (بازنشسته در سال تصویب این قانون ) تطبیق و اعمال می گردد.
تبصره دو - حقوق بازنشستگی و وظیفه شهداء ، جانبازان و آزادگان غیر مستخدم دولت توسط بنیاد و حقوق بازنشستگی و وظیفه جانبازان و آزادگان مستخدم دولت توسط صندوق بازنشستگی دستگاه ذی ربط پرداخت می گردد.
تبصره سه - مشمولین قانون حالت اشتغال هنگام نیل به بازنشستگی از کلیه امتیازات منظور شده برای شاغلین همطراز (مانند پاداش پایان خدمت و غیره) برخوردار می گردند. دستگاه مجری حکم حقوق بازنشستگی مکلف به تامین و پرداخت حقوق و امتیازات مذکور خواهد بود. 12-آیا همسر شهید که از شهید طلاق گرفته باشد می تواند از حقوق شهید استفاده نماید؟
(همسران مطلقه شهدا که فرزند یا فرزندان شهید را حداقل پانزده سال بعد از شهادت شهید نگهداری نموده اند با تایید بنیاد(ماهانه معادل دو سوم حقوق کارکنان دولت) 13-مستمری والدین دو یا چند شهیده که تحت تکفل شهید نباشند چگونه محاسبه می گردد؟
با توجه به اینکه بنیاد شهید طی سنوات به والدین دو شهید یا بالاتر به اذا هر شهید یک مستمری پرداخت نموده است و همچنین با عنایت به تبصره دو قانون افزایش مستمری والدین شهیدا مصوبه 1375 ضوابط جاری پرداخت مستمری به اینگونه والدین به قوت خود باقی گذاشته است پرداخت میگردد 14-والدین چند شهیده که از یک شهیدشان حقوق حکمی دریافت می نمایند آیا به ازای فرزند شهید دیگرشان می توانند از حقوق یا مستمری بنیاد استفاده نمایند؟
خیر ، 15-مبلغ مستمری به چند خواهر شهید که امکان دریافت مستمری شهید را داشته باشند چگونه محاسبه و تقسیم می گردد؟
در سال 1403 در حال حاضر مبلغ سه میلیون و پانصد بر تعداد تقسیم میگردد. 16-فرآیند تشکیل پرونده ماده 87 چگونه می باشد؟
( طبق گام‌های ششگانه دستورالعمل اجرایی تبصره بند الف ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه
17-روند اعتراض به رای کمیسیون احراز(ماده 3) بنیاد شهید به چه صورت و در کدام مرجع امکان پذیر می باشد؟
( در صورتی که رای صادره مبنی بر نقص مدارک بود، موارد رفع نقص شده طبق مکاتبه رسمی از طریق مرجع تشکیل پرونده به بنیاد ارسال و پرونده مجددا مورد بررسی قرار می‌گیرید.
در مواردی که پرونده قابلیت تطبیق احراز ندارد، به استناد ماده 10 آیین‌نامه تعیین و احراز مصادیق ایثارگری و اختیارات ناشی از گردشکار مقام معظم رهبری به شماره 5173 مورخ 11/11/1369، پرونده به درخواست نیرو یا سازمان مربوطه در کمیسیون مشترک (حل اختلاف) مطرح و مورد بررسی قرار می‌گیرد.
18-آیا افرادی که در جریان ماموریتهای سازمانی (مثال: ماموریتهای هلال احمر و ...) دچار مجروحیت گردیده و یا فوت نموده باشند می توانند تحت عنوان جانبازی و یا احراز شهادت در بنیاد تشکیل پرونده دهند ؟ در صورت مثبت بودن چگونگی فرایند تشکیل پرونده این افراد به چه صورت می باشد؟
( مبنای تعیین و احراز مصادیق شهادت و سایر مصادیق ایثارگری، آیین‌نامه مصوب هیئت محترم وزیران (24/02/1393) می‌باشد. طبق تعاریف عنوان شده در ماده 1 این آیین‌نامه و قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، حوادث مربوط به ماموریت‌های سازمان‌هایی همچون هلال احمر خارج از محدوده تعریف شهید و جانباز بوده و قابلیت انطباق با مواد 2 و 3 آیین نامه را ندارد.
19-روند تشکیل پرونده و مرجع تائید کننده مجروحیت و یا احراز شهادت برای افرادی که در خارج از مرزهای کشور توسط گروههای معاند دچار مجروحیت و یا فوت می گردند به چه صورت می باشد و آیا امکان تشکیل پرونده جهت جانباز ی و یا احراز شهادت برای این افراد وجود دارد؟
( به استناد بند 8 قسمت دوم فصل دوم دستورالعمل نحوه پذیرش و تطبیق احراز مصادیق ایثارگری (1401) برای زائرانی که در عتبات عالیات بر اثر حوادث تروریستی دچار حادثه می‌شوند، با مراجعه متقاضی به اداره کل حج و زیارت استان اعزام کننده و ارسال مدارک زیر، پرونده قابلیت بررسی خواهد داشت:
الف- گواهی معتبر از اداره کل حج و زیارت استان به انضمام مستندات.
ب- مدارک بالینی همزمان با حادثه و مرتبط با مجروحیت.
ج-در صورت فوت، گزارش معاینه جسد پزشکی قانونی و گواهی فوت ثبت احوال.
د-تصویر پاسپورت ممهور به مهر ورود و خروج.
ه- تاییدیه وزارت خارجه مبنی بر وقوع حادثه.
20-در صورتی که فردی کارمند و یا حقوق بگیر دستگاهی باشد آیا بعد از شهادت ، خانواده اش حقوق را از دستگاه محل اشتغال شهید دریافت می نمانید یا بنیاد شهید ؟ و آیا خانواده شهید می توانند تقاضای ادامه دریافت حقوق شهید خود را از دستگاه محل اشتغال شهید داشته باشند ؟
از لحاظ قانونی به منظور دریافت حقوق از دستگاه منعی ندارد.
21-شرایط بهره مندی از ماده 38 و 39 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به چه صورت می باشد؟
تبصره ماده 38 - حقوق وظیفه جانبازان غیر حالت اشتغال مشمول قوانین نیروهای مسلح بر اساس مقررات مربوط در نیروهای مسلح محاسبه و توسط نیروهای مربوط پرداخت می گردد.
ماده 39 - حقوق و مزایای حالت اشتغال مستخدمان شهید ، مفقود الاثر ، اسراء ، آزادگان و جانبازان از کار افتاده کلی دستگاه ها، اعم از کشوری و لشگری براساس قوانین و مقررات استخدامی نیروهای مسلح محاسبه می گردد.
تبصره یک – حقوق و مزایای اسراء ، آزادگان و جانبازان از کار افتاده کلی توسط دستگاه مربوط و حقوق و مزایای شهداء و مفقودالاثر ها توسط بنیاد پرداخت می گردد.
تبصره دو - حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کار افتاده کلی موضوع مواد (38) و (39) این قانون در صورت اشتغال در دستگاههای موضوع بند (الف) ماده(2) این قانون قطع نمی گردد.
22-نحوه پرداخت سنوات بازنشستگی و پاداش پایان خدمت جانبازان حالت اشتغال به چه صورت می باشد؟
تبصره یک - حقوق بازنشستگی مشمولین قانون حالت اشتغال ، اعم از این که در اجراء قانون مذکور و یا سایر قوانین و مقررات مربوط بازنشسته شده باشند مشابه کارکنان همطراز (بازنشسته در سال تصویب این قانون ) تطبیق و اعمال می گردد.
تبصره دو - حقوق بازنشستگی و وظیفه شهداء ، جانبازان و آزادگان غیر مستخدم دولت توسط بنیاد و حقوق بازنشستگی و وظیفه جانبازان و آزادگان مستخدم دولت توسط صندوق بازنشستگی دستگاه ذی ربط پرداخت می گردد.
تبصره سه - مشمولین قانون حالت اشتغال هنگام نیل به بازنشستگی از کلیه امتیازات منظور شده برای شاغلین همطراز (مانند پاداش پایان خدمت و غیره) برخوردار می گردند. دستگاه مجری حکم حقوق بازنشستگی مکلف به تامین و پرداخت حقوق و امتیازات مذکور خواهد بود. 23-در صورت فوت جانباز حالت اشتغال مشمول دریافت بازنشستگی ، چه کسانی مشمول بهره مندی از حقوق و مزایای بازنشستگی جانبازمی گردند؟
( ماده واحده- مستخدمین شهید، جانباز، از کارافتاده کلی‌، جانباز آزاده از کارافتاده کلی و مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ‌ تحمیلی در دستگاههای موضوع ماده 1 قانون برقراری حقوق وظیفه از کارافتادگی و وظیفه عائله تحت تکفلماده
ماده 16- افراد تحت تکفل موضوع تبصره (2) قانون عبارتند از:
الف – فرزندان، نوادگان، یا زوجه دایمی و مادر و پدری که در کفالت مشمولان این آیین‌نامه بوده‌اند، همچنین نوادگانی که در کفالت ایشان بوده‌اند با دارا بودن‌شرایط زیر:
1- فرزندان و نوادگان پس از بیست سال کمتر داشته باشند مگر اینکه به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی مشغول‌تحصیل باشند که در این صورت نیز حقوق وظیفه آنان در پایان بیست و پنج سالگی قطع می‌شود.
2- فرزندان و نوادگان دختر تا بیست سالگی به شرط نداشتن شوهر، ولی اگر به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزشی رسمی عالی‌مشغول تحصیل باشند و شوهر نداشته باشند حقوق وظیفه آنان در پایان بیست و پنج سالگی قطع می‌شود.
3- مادر، به شرط نداشتن شوهر.
4- عیال دایمی، تا زمانی که شوهر اختیار نکرده باشد.
5- شوهر، در صورتی که علیل و ازکارافتاده و در کفالت عیال خود باشد.
6- فرزندان و نوادگان علیل یا ناقص‌العضو مشمولان این آیین‌نامه که قادر به انجام کار نباشند در تمام مدت عمر.
24-حکام حقوقی شهید سلامت از طریق بنیاد به چه صورت می باشد؟
( ماده 39 - حقوق و مزایای حالت اشتغال مستخدمان شهید ، مفقود الاثر ، اسراء ، آزادگان و جانبازان از کار افتاده کلی دستگاه ها، اعم از کشوری و لشگری براساس قوانین و مقررات استخدامی نیروهای مسلح محاسبه می گردد.
تبصره یک – حقوق و مزایای اسراء ، آزادگان و جانبازان از کار افتاده کلی توسط دستگاه مربوط و حقوق و مزایای شهداء و مفقودالاثر ها توسط بنیاد پرداخت می گردد.
تبصره دو - حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کار افتاده کلی موضوع مواد (38) و (39) این قانون در صورت اشتغال در دستگاههای موضوع بند (الف) ماده(2) این قانون قطع نمی گردد. 25-ثبت اطلاعات منسوبین ایثارگران در سامانه سجایا به چه صورت می باشد/
بعد از تائید جانبازی یا آزادگیو یا شهادت ، ایثارگر و یا خانواده ایشان به همراه اصل مدارک هویتی و عکس منسوبین آنها به بنیاد محل پرونده ایثارگر مراجعه و مدارک را جهت ثبت در سامانه سجایا به کارشناس پذیرش بنیاد محل پرونده ارائه نمایند.
26-تشکیل پرنده و بررسی پرونده های جانبازی و یا احراز شهادت محیط بانان به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به سوال 1 پاسخ این سوال ذکر گردیده است
27-در چه صورت پرونده جانباز متوفی قبل از طرح در کمیسیون پزشکی باید در کمیسیون احراز یا پذیرش بررسی گردد؟
1- فقدان احراز در سامانه سجایا.
2- ابهام در حادثه یا اصالت مدارک.
3- ارائه مدارک دال بر اینکه یک یا چند مجروحیت بررسی نشده است.
4- درخواست مراجع ذیصلاح. 28-شرایط برقراری کمک معیشت یا حقوق برای فرزندان جانباز(مونث) مطلقه یا مجرد به چه صورت می باشد؟
( طی تصویب دستورالعمل شماره 1235/3/400 مورخ 24/9/97 پرداخت کمک معیشت به نامادری ،خواهرو برادر شهدا " در راستای اجزای 4 ، 5 ، 6 ماده 88 قانون برنامه ششم توسعه و نیز فرزندان اناث شاهد که همسرشان به رحمت ایزدی پیوسته یا طلاق گرفته اند در راستای بند "ط" تبصره 17 قانون بودجه 1397 جهت اقدام لازم ابلاغ گردیده است لذا طبق تبصره 3 همین دستورالعمل موضوع فوق و تشخیص افراد موضوع بند 5 ، 6 ، 7 با اداره کل مددکاری می باشد.
29- ایا بررسی پرونده جانباز متوفی زیر 25 درصد که پس از فوت 25 درصد شده اند در کمیسیون حالت اشتغال یا تبدیل کمک معیشت به حقوق امکان پذیر می باشد؟
بعد از فوت جانباز امکان تائید پرونده مبنی بر ورود پرونده جانباز به کمیسیون حالت اشتغال وجود ندارد. 30-در صورت فوت والدین شهید مشمول دریافت بازنشستگی شهید ، مبلغ بازنشستگی به چه افرادی پرداخت می گردد؟
به استناد تبصره دو ماده یک قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری کارکنان دولت در صورت فوت مستخدم پاداش موضوع این قانون به وراث قانونی مستخدم متوفی ، موضوع ماده 86 قانون استخدام کشوری طعلق میگیرد و همچنین در تبصره سه همنی ماده به مستخدمان شاغل که شهید از کار افتاده یا فوت شوند پاداش موضوع ماده مذکور به طور کامل پرداخت میشود.
31-کمک معیشت به کدام گروه از جانبازان تعلق می گیرد و مبلغ کمک معیشت چگونه محاسبه و پرداخت می گردد؟
( جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درامد که براساس قوانین نیروهای مسلح ، شمول دریافت حقوق وظیفه نمی باشند ، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درامد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درامد و افراد موضوع بند الف ماده 1 قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب 1396 که توسط کمیسیون پزشکی -توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت بهزیستی ، دارای معلولیت شدید شناخته می شوند و فاقد شغل و درامد هستند که بر اساس ازمون وسع و سایر احکام این آیین نامه شناسایی می شوند.
مشمولاندهک (1) تا (4)دهک (5) تا (7)دهک های بالاتر و سایرین
جانبازان زیر 25 درصد و ازادگان و افراد تحت تکفل زیر 25 درصد64،000،000 ریال57،000،000 ریال45،000،000 ریال
جانبازان بالا25 درصد و ازادگان و افراد تحت تکفل بالا 25 درصد74،000،000 ریال68،000،000 ریال45،000،000 ریال
رزمندگان داوطلب تا (12) ماه و رزمندگان وظیفه تا (18) ماه61،000،000 ریال57،000،000 ریال45،000،000 ریال
رزمندگان داوطلب (12) ماه و بالاتر و رزمندگان وظیفه تا (18) ماه بالاتر64،000،000 ریال59،000،000ریال45،000،000 ریال

32-آیا مبلغ کمک معیشت برای تمام جامعه هدف مشمول دریافت آن یکسان می باشد؟
میزان کمک معیشت معلولان شدید و خیلی شدید مشمول و بر اساس میزان درصد جانبازی و دهک بندی و لیست ارائه شده در محاسبه کمک معیشت متفاوت می باشد
مشمولاندهک های (1) تا (3)دهک های بالاتر از و سایرین
بعد خانوار-یک نفره10،000،000 ریال5،000،000 ریا ل
بعد خانوار-دو نفره15،000،000 ریال5،000،000 ریال
بعد خانوار-سه نفره20،000،000 ریال5،000،000 ریال
بعد خانوار- چهارنفره25،000،000 ریال5،000،000 ریال
بعد خانوار- پنج نفره و بالاتر30،000،000 ریال5،000،000 ریال

33-فرایند تشکیل پرونده وشرایط معرفی به کمیسیون حالت اشتغال جانبازان فاقد شغل و درآمد (تبصره 1)به چه صورت می باشد؟
جانبازان بالای 25 درصد فاقد شغل و درامد می توانند ضمن مراجعه به بنیاد محل پرونده درخواست کمیسیون حالت اشتغال نمایند اسامی افراد ابتدا توسط اداره کل پذیرش و امور اداری بنیاد مورد بررسی قرار می گیرد و با تائید مدارک و شرایط شرکت در کمیسیون حالت اشتغال توسط بنیاد محل پرونده در نوبت شرکت در کمیسیون حالت اشتغال قرار خواهند گرفت . 34-فرایند ثبت نام برای دریافت کمک معیشت بنیاد به چه صورتی می باشد؟
( متقاضیان برای بهره مندی از کمک معیشت باید درخواست خود را در سامانه my .isaar.ir ثبت و مدارک لازم را بارگذاری نمایند و کد پیگیری دریافت و درخواست در سیتم سجایا بارگذاری و توسط کارشناس شهرستان بررسی و درصورت کامل بودن مدارک تایید اولیه و به استان جهت تایید نهایی ارسال می گردد و بعد از این مرحله درخواست متقاضی در سیستم سجایا مرکز بسته شده و به خدمت جهت پرداخت تبدیل می گردد در غیر اینصورت جهت رفع نقص به درخواست کننده اعلام می گردد تا رفع نقص شود . 35-آیا برای تشکیل پرونده جهت ماده 87 شرایط سنی لازم است و در صورت تائید مطابق با چه آئین نامه ای می باشد ؟
(در جدول شماره 3 دستورالعمل اجرایی تبصره بند الف ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه (ابلاغی ستادکل نیروهای مسلح به شرح پیوست)، عوامل بازدارنده در تشخیص مصدومیت شیمیایی ریوی ذکر شده که یکی از مصادیق این عوامل، سن بالای 65 سال در اولین مراجعه می‌باشد

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/659684/سوالات-متداول
بستن   چاپ