عصر قم
انتقاد آیت الله اعرافی از برخی مواضع نسنجیده در مسئله فلسطین/ بزرگان حوزه به سنت تحقیق پایبندند
پنجشنبه 3 آبان 1403 - 16:32:52
عصر قم - به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی که در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، قوام حوزه های علمیه را به نگاه و منظر معنوی و اخلاقی دانست و گفت: روح و هویت حوزوی باید در درون روحانیت و طلاب شکل بگیرد و انسان های پایین به این دنیا نگاه یک چراگاه دارند و بدون اهداف آرمانی به دنبال لذت های مادی هستند اما دید ما به این عالم به عنوان یک کاروانسرایی است که توشه آخرت از آن برداشت می شود.
وی رسالت تحقیق و فعالیت در حوزه های علمیه را هدایت انسان ها به سمت نگاه متعالی به دنیا دانست و با اشاره به بیانات امیرمؤمنان افزود: نگاه حضرت علی (ع) از تولد در خانه خدا و شهادت در محراب نماز، منطق چراگاهی دنیا نبود زیرا با اینکه در سراسر زندگی خود جهاد و معرکه هایی دشوار را تجربه کرد، تمام فراز و فرود زندگی اش به سمت یک مقصد بود و برداشت های او از این عالم برای هدایت بشر و نگاه به آخرت بود.
عضو فقهای شورای نگهبان یکی از ابعاد هویتی حوزه های علمیه را نجات مردم از شر شیاطین و خدمت به مردم دانست و افزود: امام خمینی این بعد از هویت حوزه های علمیه را به اوج رساند و در یادداشت های شهید مدرس در کتاب «گنجینه خواف» نیز ابعاد مهم عالم دین در نگاه به جامعه دیده می شود. در میان بزرگان قرون اخیر شهید مدرس مورد عنایت ویژه امام خمینی است زیرا خادم بزرگی برای ملت ایران بود و مواضع شجاعانه و جامعیت بی نظیری داشت.
وی با بیان اینکه شهید مدرس نه مرعوب شد و نه مورد طمع قرار گرفت، ادامه داد: روح جهادی و انقلابی نکته مهم مد نظر عالمان و طلاب باید باشد زیرا عالمان هوشمند وقتی به مظلومان عالم مانند فلسطین و لبنان می رسند حتما نگاه قرآن را در نظر می گیرند. خیزش و جوشش ما علی رغم مواضعی که بزرگان ما داشته اند هنوز کافی نیست زیرا این شرایط حساس نیازمند هوشیاری و اتخاذ تصمیم های بنیادی و ایستادگی در برابر شیاطین است.
آیت الله اعرافی با اشاره به تلاش دشمنان اسلام برای به زانودرآوردن مسلمانان، گفت: صهیونیست ها در اوج قساوت از پیچیده ترین ابزارها برای کشتار و غلبه بر اسلام بهره گرفتند و در این کارزار بزرگ مواضع درست و صحیح اولین شرط است. اینکه مواضع خود را به دور از منطق اسلام و فلسطین مطرح کنیم و بیان کنیم که دولت صهیونی می تواند در سرزمین فلسطین مشروعیت داشته باشد قابل قبول نیست. نیاز به جوشش بیشتر و فرمانبری از رهبری و مراجع تقلید هستیم.
تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی امام جمعه قم با اشاره به مواضع رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید در مسئله فلسطین ابراز کرد: آگاهی و مقاومت ما و محور مقاومت صحنه ها را تغییر خواهد داد زیرا در ابتدای انقلاب، اسرائیل در امنیت کامل بود و سیاست آن نیز که در هم پاشیدگی جهان اسلام باشد در حال پیشروی بود اما امروز در وجود و اهدافش دچار مشکل شده است. انقلاب اسلامی و مقاومت این وضعیت را تغییر داد و نباید با تحلیل های غلط واقعیت ها را نادیده بگیرد. 
آیت الله اعرافی مقابله با اسرائیل را دارای هزینه دانست و افزود: نیاز به تحرک و پویایی و بازسازی قوی برای آینده های درخشان تر هستیم و در حوزه های علمیه و دانشگاه ها باید شاهد تحول باشیم.
وی در ادامه با شمارش تصمیمات و موفقیت های حوزه های علمیه در عرصه پژوهش، به تصویب نظام نامه پژوهش در شورای عالی حوزه های علمیه اشاره و تصریح کرد: برنامه 5 ساله پژوهش در سال جاری به اتمام می رسد و برنامه دوم نیز در مسیر تدوین است؛ نقشه جامع علمی و علم سنجی از منظر حوزوی با همکاری مرکز کامپیوتری نور در حال انجام است. روح این طرح محوریت حوزه در خصوص سنجش علم اسلامی است.
مدیر حوزه های علمیه از بارگذاری 80 هزار اثر در سامانه جامع پژوهش خبرداد و افزود: در این سامانه به دنبال رتبه بندی محققان هستیم. طرح مهم هدفمندی مزایا در مرکز خدمات و دفاتر مراجع تقلید به ویژه دفتر رهبر معظم انقلاب در حال اجرا است که 4 ضلع دارد و روح آن بازگشت حوزه به سنت تحقیق و پژوهش آزاد است زیرا کسانی که هیئت علمی دانشگاه ها نشده و در حوزه مشغول به تحقیق هستند باید مورد توجه قرار بگیرند.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه از حمایت دبیرخانه های پژوهش های مورد نیاز نظام از موضوعات مهم سخن گفت و افزود: فقه معاصر و تولیدات آن رو به گسترش است که از خروجی های تحقیقی موفق حوزه است. بهره گیری از هوش مصنوعی در نظام کارکردی حوزه های علمیه در دستور کار قرار گرفته که اقدامی خوشایند است.
آیت الله اعرافی از ابلاغ درختواره مهارت های پژوهشی خبر داد و افزود: حمایت از نخبگان پژوهشی و کارگاه های حل مسئله در کنار تربیت مربیان پژوهش در دستور کار است. درختواره رشته ها نیز شاهراهی برای توسعه مهارت های دانشی است. 
امام جمعه قم با اشاره به حضور نمایندگانی از حوزه در بیش از 10 سند مهم بالادستی خبر داد و افزود: حوزه های علمیه نیازمند پژوهش های بنیادین برای توسعه قلمروهای علمی است و تحقیقات آزاد با فراغت بال باید استمرار پیدا کند و در کنار آن تحقیقات پشتیبان تبلیغ نیز باید سرعت بگیرد.
مدیر حوزه های علمیه از ضرورت شبکه ای شدن تحقیقات حوزوی سخن گفت و ادامه داد: احیای سنت های پژوهش حوزوی مانند مباحثه، تقریر و دروس خارج آزاد مورد تأکید ما است و شورای عالی بر استمرار دروس آزاد تأکید دارد.
وی با اشاره به تدوین شرح صحیفه سجادیه توسط حضرت آیت الله مکارم شیرازی در آستانه صدسالگی آن را نشانه سختکوشی در حوزه دانست و گفت: همه مراجع عظام در سنین بالا عشق بالایی برای تولید علمی دارند که سنت دیرپای حوزه های علمیه است و تحقیق حوزه از دل درس های خارج با صبوری فراوان انجام می شود. پیام جشنواره علامه حلی حرکت به سمت ایجاد کاروان های بزرگ پژوهش، ناظر به نیازها و مبتنی بر اجتهاد عمیق است که باید از پیشرفته ترین فناوری ها بهره گیری شود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/660663/انتقاد-آیت-الله-اعرافی-از-برخی-مواضع-نسنجیده-در-مسئله-فلسطین--بزرگان-حوزه-به-سنت-تحقیق-پایبندند
بستن   چاپ