عصر قم
توسعه علوم اسلامی از ممیزات حوزه متأخر قم
شنبه 5 آبان 1403 - 18:45:34
عصر قم - به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه در نشست همایش بزرگ روانشـناسی اسلامی و افق پیش رو با گرامیداشت یاد و خاطره پیشگامان عرصه روانشناسی اسلامی و با درود بر فرماندهانی که برای دفاع از اسلام جان خود را دادند، اظهار داشت: شرایط منطقه بسیار حساس است و باید در این شرایط گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب باشیم.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به کلامی از رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه آثار یک غیبت تاریخی ممکن است قرن ها باقی بماند، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند غیبت مسلمانان در جنگ جهانی دوم سبب شد تا جهان توسط متفقین تقسیم شود و نتیجه آن تاکنون باقی است.
آیت الله اعرافی گفتمان انقلاب اسلامی را تصحیح گفتمان بعد از جنگ جهانی دوم دانست و افزود: امروز طراحی جمهوری اسلامی درست با محوریت حکمت و عقلانیت لازم است.
وی یکی از ممیزات حوزه متأخر قم را توسعه علوم اسلامی خواند و گفت: به تناسب نیازهای جهان معاصر و تحولاتی که شکل گرفته است نیاز به گسترش علوم اسلامی شد و حوزه علمیه در زمینه فقه با نگاه به حکمرانی، نظام حقوقی دنیا به سمت کتاب های جدید حرکت کرده است.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به آورده های محققان گذشته، آورده های جدید در علوم حوزوی، تصریح کرد: حوزه علمیه قم ورودی ارزشمندی در حوزه علوم انسانی داشته و قلمرو جدیدی را گشوده است و علوم تاریخی گذشته را گسترش داده و در علوم انسانی پرتویی بر سایر علوم افکنده است.
آیت الله اعرافی با تاکید بر توسعه علوم اسلامی و گشوده شدن پایه های جدید در علوم حوزوی، گفت: اتصال علوم پایه به قلمرو های جدید مهم است و منهج علمی تجربه شده باید احاطه داشته باشد و روش اجتهادی و حکمی باید مدنظر باشد.
وی با تاکید بر نیازمندی ستادهای راهبری علم در حوزه علمیه، تصریح کرد: انجمن ها خود را در جای تصدی گری نبینند بلکه در جایگاه راهبری ببینند و در انجمن روانشناسی اسلامی گام های در این زمینه فراهم شود.
مدیر حوزه های علمیه نقش انجمن های عملی را جمع آوری و ارائه علوم به مجامع علمی دانست و اظهار داشت: راهبری کلان و نقشه و ارائه علم کارهای لازمی است که باید مدنظر انجمن های علمی باشد.
وی با اشاره به آفاق روانشناسی اسلامی، گفت: اوج خلاق اسلامی جامع السادات است و پس از آن رشد لازم را نداشته است یکی از کارهای مهم تحلیل های روانشناسی ذیل فضائل و رذایل اخلاقی است.
مدیر حوزه های علمیه شیوه های تعمیق و تثبیت مباحث اعتقادی را حائز اهمیت دانست و ابراز کرد: مباحث مربوط به فقه و روانشناسی نیاز به مداقه های فقهی دارد و رفتارهای فقهی می تواند سبک های زندگی بوجود آورد.
آیت الله اعرافی با اشاره به گزاره های انسان شناسی آیات و روایت که نیاز به موسوعه و تحلیل دارد، تاکید کرد: لازم است با نگاه روانشناسی ‌کل قرآن بازخوانی، تحلیل و تدقیق شود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/661292/توسعه-علوم-اسلامی-از-ممیزات-حوزه-متأخر-قم
بستن   چاپ