عصر قم
روغن حیوانی مصرف کنیم بهتر است یا روغن گیاهی؟
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 00:16:45
عصر قم - ایسنا /روغن بە عنوان یکی از کالاهای اساسی مورد استفادە خانوادەها از اهمیت و جایگاە ویژەای در هرم غذایی برخوردار است و بە هیچ عنوان نمی‌توان بە طور کامل آن را حذف کرد.
امروزه به دلیل گسترش استفاده از روغن‌های ناسالم در رژیم غذایی روزانه، انواع بیماری‌های صعب العلاج نیز در جامعە گسترش یافته است و تا زمانیکه استفاده از این روغن‌ها ادامه دارد، سلامت کامل انسان نیز محقق نخواهد شد. 
از آنجایی کە روغن سالم و بارز باعث افزایش سطح سلامت فرد می‌شود و او را از ابتلا به بیماری‌های مختلف در امان نگه می‌دارد؛ انتخاب روغن مناسب برای استفاده روزانه در رژیم غذایی اهمیت بسیاری دارد و در کیفیت زندگی و سلامت افراد بسیار تاثیرگذار است.


حال سوال اینجاست که بین روغن‌های گیاهی و حیوانی موجود در بازار کدام یک برای استفاده خانواده‌ها مناسب‌تر و سالم‌تر است؟
پزشک متخصص تغذیە در استان کردستان بە بیان این موضوع پرداخت و گفت: یکی از سوالات رایج مراجعەکنندگان بە کلینیک این است کە از چە نوع روغنی در برنامە غذایی خود استفادە کنیم کە بە سلامت جسمی ما صدمەای وارد نکند؟ کە معمولا پیشنهاد من بە این دستە از مراجعە کنندگان مصرف روغن گیاهی مایع است.
نازیلا درویشی اظهار کرد: اگر بخواهیم بررسی کنیم کە ببینیم بین روغن محلی اعم از " alt="عصر قم" width="100%" />

وی عنوان کرد: اغلب افراد جامعە بر این باور هستند کە روغن‌های جامد محلی از روغن گیاهی مایع و روغن مایع صنعتی برای بدن مفیدتر هستند، اما لازم است کە بدانید روغن محلی بە دلیل اینکە مملو از اسیدهای چرب اشباع است، در جدار عروق خونی و قلب و همچنین در کبد رسوب می‌کند و یکی از علل اتروسکلروزیس یا تصرب شرایین و سکتەهای قلبی و مغزی و کبد چرب است.
درویشی روغن جامد حیوانی را عاملی برای انواع بیماری‌های جسمی دانست و بیان کرد: روغن حیوانی می‌تواند التهاب را در بدن شعلەور کند و بە علت ترکیب اسیدهای چرب موجود در روغن کە می‌تواند زمینەساز بیماری‌هایی همچون سرطان یا روماتیسم‌ها و دردهای مفصلی باشد.
وی ادامە داد: مطالعات نشان دادەاند کە مصرف زیاد و طولانی مدت روغن حیوانی با افزایش ابتلا بە تخمدان پلی کیستیک و ناباروری، مقاومت بە انسولین و افزایش کلسترول و چربی خون و چاقی شکمی همراە است کە همین امر اهمیت انتخاب روغن مصرفی در سبد روزانە را افزایش می‌دهد.
این پزشک و متخصص تغذیە در ادامە سخنان خود عنوان کرد: روغن‌های گیاهی مایع بە ویژە روغن‌های دانە کلزا، کانولا، زیتون، هستە انگور، کنجد و ... نسبت بە روغن جامد حیوانی مضرات بسیار کمتری از لحاظ بیماری‌زا بودن دارند و حتی روغن زیتون و کلزا تا حدی خاصیت ضدالتهابی هم دارند.
نازیلا درویشی خاطرنشان کرد: اما نکتە حائز اهمیت رعایت حد متناسب مصرف روغن‌ها در رژیم غذایی است کە حتی روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون نیز اگر بیش از حد نیاز استفادە شود، باعث چاقی و ابتلا بە بیماری‌های دیگری خواهد شد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/677892/روغن-حیوانی-مصرف-کنیم-بهتر-است-یا-روغن-گیاهی؟
بستن   چاپ