عصر قم - بهداشت نیوز /گلابی یکی از میوههای آبدار و خوشمزه است که در کنار طعم خوب خود میتواند خواص مختلفی برای سلامتی داشته باشد. این میوه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است که میتواند به بهبود عملکردهای مختلف بدن کمک کند. در این مقاله، به بررسی کامل خواص گلابی و تأثیرات آن بر سلامت بدن میپردازیم.
قبل از بررسی خواص گلابی بهتر است به بررسی ارزش غذایی این میوه بپردازیم. در سراسر جهان بیش از 100 نوع گلابی وجود دارد که هر کدام ممکن است ارزش غذایی متفاوتی داشته باشند. یک گلابی با اندازه متوسط حاوی:
کالری
101
پروتئین
1 گرم
کربوهیدرات
27 گرم
فیبر
6 گرم
ویتامین C
9 درصد از ارزش غذایی روزانه (DV)
ویتامین K
7 درصد DV
پتاسیم
4 درصد DV
مس
16 درصد DV
خواص گلابی برای سلامتی بدن
با توجه به جدول ارزش غذایی بالا این میوه میتواند روی بخشهای مختلف بدن تاثیر داشته باشد. در ادامه به بررسی کامل خواص این میوه آبدار میپردازیم.
رفع یبوست و بهبود سلامت دستگاه گوارش
یکی از خواص مهم گلابی بهبود سلامت دستگاه گوارش است. گلابی حاوی فیبر است. فیبر به مدفوع شما حجم میدهد و آن را نرم میکند، این باعث میشود تا مدفوع در روده شما بهتر حرکت کند و از یبوست جلوگیری شود. یک گلابی حاوی 6 گرم فیبر (بیش از 20 درصد نیاز یک بزرگسال در روز) است. پکتین نیز نوعی فیبر است که در گلابی وجود دارد. این نوع فیبر نیز خواصی برای سلامتی دستگاه گوارش دارد. پکتین به غیر از رفع یبوست میتواند باعث رشد باکتریهای مفید روده بزرگ شود.
در صورتی که دچار یبوست هستید و میخواهید بیشترین نتیجه را از این میوه بگیرید از پوست گلابی غافل نشوید. بیشترین میزان فیبر موجود در گلابی در پوست آن وجود دارد. بنابراین برای رفع یبوست حین مصرف گلابی پوست آن را نگیرید و این میوه را با پوست میل کنید.
کاهش التهاب
گلابی سرشار از انواع قوی آنتی اکسیدانها به نام فلاونوئیدها است. آنتی اکسیدانها مواد مغذی هستند که میتوانند از برخی از آسیبهای سلولی که منجر به التهاب میشود جلوگیری کنند. التهاب زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن شما سعی میکند از شما در برابر چیزی مانند عفونت، سم یا هر عامل دیگر محافظت کند.
خواص گلابی برای قلب
گلابی یکی از میوههایی است که فواید زیادی برای حفظ سلامت قلب دارد. این میوه در ترکیبات خود حاوی ماده مغذی به نام آنتوسیانین است. آنتوسیانین، آنتی اکسیدان و رنگدانهای است که باعث میشود برخی از گلابیها به رنگ قرمز در بیایند. آنتوسیانینها میتوانند از قلب شما در برابر بیماری عروق کرونر محافظت کنند.
پتاسیم یکی دیگر از مواد مغذی موجود در گلابی است. این ماده یکی از شناخته شدهترین ماده برای کمک به کاهش فشار خون است. فشار خون یکی از عوامل مهم برای بیماریهای قلبی است که با مصرف گلابی و جذب پتاسیم آن، میتوانید میزان آن را متعادل نگه دارید.
کاهش کلسترول
کلسترول بالا نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که میتواند باعث بروز بیماریهای قلبی شود و شما را با بیماریهای مختلفی مواجه کند. در بین میوهها و مواد غذایی مختلف گلابی به دلیل داشتن فیبر میتواند تاثیر بسزایی بر روی کاهش کلسترول بالا داشته باشد.
خواص گلابی برای افراد دیابتی
میوه گلابی به خصوص گلابیهای قرمز برای افراد دیابتی و افرادی که میخواهد از این بیماری جلوگیری کنند بسیار مفید است. گلابیهای قرمز حاوی آنتوسیانین هستند. در برخی مطالعات نشان داده شده که مصرف گلابی قرمز میتواند 23 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. علاوه بر این، فیبر موجود در گلابی هضم را کند میکند و به بدن شما زمان بیشتری برای تجزیه و جذب کربوهیدراتها میدهد. این میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
محافظت از بدن در برابر سرطان
برخی از مطالعات نشان داده که گلابی میتواند خاصیت ضد سرطانی داشته باشد و از بدن در برابر سرطان محافظت کند. آنتوسیانین و اسید کلروژنیک دو تا از مواد مغذی موجود در گلابی است که خاصیت ضد سرطانی دارند؛ بنابراین گنجاندن گلابی در رژیم غذایی و مصرف منظم آن میتواند از بدن در برابر سرطانهای مختلف مانند سرطانهای ریه و معده محافظت کند. علاوه بر این، فلاونوئید نیز میتواند از بدن خانمها در برابر سرطان سینه و تخمدان محافظت کند.
تقویت سیستم ایمنی
میوه گلابی حاوی ویتامینها و مواد مغذی مختلفی است که میتواند در بهبود وضعیت سیستم ایمنی بدن مفید باشد. این میوه در ترکیبات خود ویتامین ث دارید. این ویتامین یکی از ویتامینهای مهم برای سیستم ایمنی بدن است. ویتامین C موجود در گلابی همچنین به تحریک تشکیل گلبولهای سفید خون کمک میکند که این با تقویت سیستم ایمنی از بدن در برابر بیماریها و ویروسهای مختلف محافظت میکند.
بهبود سلامت پوست
فیبر موجود در گلابی به غیر از خواص بررسی شده، برای پوست نیز مفید است و میتواند به بهبود وضعیت پوست بسیار کمک کند. افزایش قند در جریان خون میتواند به کلاژنهای پوست آسیب برساند. کلاژن یکی از مهمترین پروتئینهای مورد نیاز پوست است که موجب زیبایی آن میشود. فیبر باعث کاهش ترشح قند در جریان خون میشود و از کاهش کلاژن پوست جلوگیری میکند. همچنین ویتامین C موجود در گلابی میتواند به مبارزه با رادیکالهای آزاد که موجب آسیب رساندن به پوست میشوند، کمک کند.
خواص گلابی در لاغری
گلابی میوهای کم کالری است؛ همچنین در کنار کالری کم گلابی، این میوه سرشار از فیبر و آب است. این ویژگیها باعث میشود تا گلابی، میوهای مناسب برای کاهش وزن شود. فیبر و آب موجود در این میوه باعث میشود در طول روز احساس سیری بیشتری داشته باشید. به طبع احساس سیری باعث میشود تا در طول روز تنقلات کمتری مصرف کنید و وزن خود را کاهش دهید.
بهبود سلامت کلیه
خوردن میوه گلابی برای سلامت کلیه بسیار مفید است. افرادی که از بیماری کلیوی رنج میبرند، توانایی تعادل سدیم و آب در بدن خود را از دست میدهند؛ بنابراین، مصرف مواد غذایی و میوه جاتی که سدیم کمی دارند، برای جلوگیری از دیالیز ضروری است. گلابی سدیم کمی دارد، بنابراین گنجاندن آن در رژیم غذایی میتواند از بیماری کلیوی جلوگیری کند و برای بیماران کلیوی مناسب باشد.
حفظ سلامت استخوانها
گلابی حاوی مس، کلسیم، فسفر، منگنز و منیزیم است که همگی برای سلامت استخوانها ضروری هستند. گلابی همچنین غنی از بور است. بور یک عنصر شیمیایی است که میتواند در بدن باعث بهبود جذب کلسیم شود. کلسیم یکی از مهمترین ماده معدنی است که موجب حفظ سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان میشود.
سخن پایانی
گلابی با خواص متعدد خود، یک گزینه غذایی بسیار مفید و سالم است که میتواند به بهبود وضعیت کلی سلامتی کمک کند. از تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش گرفته تا کنترل وزن و حفاظت از قلب، گلابی میتواند نقش مهمی در رژیم غذایی روزانه شما ایفا کند.
http://www.Qom-Online.ir/fa/News/677964/بعد-از-خوردن-گلابی-این-اتفاقات-در-بدنمان-می-افتد