عصر قم
آیت‌‌الله مروی: در سال‌های اخیر از نسل جوان غفلت‌ کردیم
يکشنبه 2 دي 1403 - 10:26:11
عصر قم - به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در دیدار جمعی از بانوان نخبه و دانشمند رشته‌های مختلف دانشگاهی که به مناسبت میلاد حضرت‌ زهرا سلام‌الله‌علیها در حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام انجام شد؛ ضمن تبریک فرارسیدن میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها و سالروز ولادت امام خمینی (ره)، به برخی القاب حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها اشاره کرد و اظهار داشت: القاب حضرت صدیقه کبری سلام‌الله‌علیها همچون عالمه و محدثه؛ القابی هستند که هرکدام از آن‌ها ریشه در عمق شخصیت علمی و روحانی آن بانوی گرامی دارند.
حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نه تنها در دوران حیات شریف‌شان مرجع و پاسخ‌گوی سؤالات مردم بودند، بلکه روایات و سیره ایشان گواهی بر جایگاه والای آن بانوی گرامی در تاریخ اسلام است.
وی با بیان اینکه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نه تنها الگویی برای زنان، بلکه نمونه‌ای کامل از انسانیت برای همه بشریت هستند؛ تصریح کرد: متأسفانه در انتقال آموزه‌های حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به جامعه، موفق نبوده‌ایم و بیشتر به جنبه‌های عاطفی، احساسی و هیجانی توجه شده، اگرچه آن‎ها نیز در جای خود ارزشمند هستند، اما نباید ما را از معرفی کامل و جامع آن حضرت به‌عنوان یک الگوی بی‌نظیر در تمام عرصه‌های زندگی غافل کند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در تمامی عرصه‌های زندگی، از همسرداری و تربیت فرزند گرفته تا مسائل سیاسی و اجتماعی، الگو و اسوه‌ای بی‌نظیر هستند و در تمام حوزه‌ها و ابعاد انسانی نمونه‌ای کامل از رفتار و زندگی اسلامی را پیش‌روی ما قرار می‌دهند.
نقش مهم بانوان فرهیخته در جهت‌دهی دختران جوان به سوی الگوهای تعالی‌بخش
آیت‌الله مروی در ادامه با بیان اینکه غرب با نگرش کاملاً انحرافی به جنس زن، به حقوق معنوی و مادی زنان خیانت کرده است، افزود: غرب مطالبات به‌حق زنان را به‌گونه‌ای سطحی و مبتذل تبدیل کرده و در حد یک کالا تنزل داده است. این رویکرد به زنان جفا و ظلمی آشکار است. در حالی‌که انسان‌ها در دامان زنان رشد و تربیت می‌شوند، فرهنگ غربی این معنای عمیق و منحصر به فرد را تحریف کرده و چیزی مبتذل و بی‌ارزش به‌جای آن قرار داده است.
وی ادامه داد: امروز غرب، با ترویج فرهنگ مبتذل و مضر خود که حتی اندیشمندانشان نیز به آن معترف هستند، آن را به‌عنوان یک کالای جدید و لوکس به جوامع تحمیل می‌کند. این فرهنگ، که نه تنها هیچ ارزشی برای کرامت انسانی قائل نیست، بلکه موجب تنزل جایگاه و شأن انسانی است به‌عنوان یک دستاورد مدرن معرفی می‏شود؛ در این شرایط مسئولیت نخبگان در معرفی الگوهای حقیقی و مناسب به نسل جوان سنگین است.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: در سال‎های اخیر نسبت به نسل جوان غفلت‌هایی صورت گرفته است و باید نسل جوان را دید و با آن‌ها ارتباط مؤثر و سازنده برقرار کرد. اگر ما به نسل جوان توجه نکرده و ارتباط برقرار نکنیم، دشمنان این نسل را خواهند دید و با آن‌ها ارتباط برقرار خواهند کرد.
آیت‌الله مروی بیان داشت: اساتید در دانشگاه‌ها باید ارتباط مؤثری با نسل جوان برقرار کنند. جوانان قلب‌هایی پاک و سرشار از انگیزه دارند، هرچند گاهی ممکن است با سخنان تند یا واکنش‌های عصبی روبه‌رو شویم. اما وظیفه ماست که با آن‌ها ارتباطی سازنده برقرار کنیم و به سؤالاتشان با منطق و استدلال قوی پاسخ دهیم.
وی تاکید کرد: در دانشگاه‌ها فضا باید برای بیان نقدها و انتقادات باز باشد و سیره حضرات معصومین علیهم‌السلام در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. سیره تربیتی پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین علیهم‌السلام این بود که همیشه با خوش‌رویی اجازه طرح سؤالات و اشکالات را می‌دادند و در پاسخ به آن‌ها با منطق و استدلال قوی عمل می‌کردند.
لزوم استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و تربیتی بارگاه قدس رضوی
تولیت آستان قدس رضوی سیره و آموزه‌های امام رضا علیه‌السلام را چراغ هدایت بشریت در تمام زمان‌ها دانست و عنوان داشت: بارگاه مقدس حضرت رضا علیه‌السلام ظرفیت بی‌نظیر و اثرگذاری دارد که با بهره‌گیری از آن می‌توان بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی را برطرف کرد. امام رضا علیه‌السلام، همان‌طور که در دوران حیات مبارکشان به‌عنوان راهنمایی الهی، ظلمت‌ها را از جامعه می‌زدود، امروز نیز این بارگاه مقدس این امام همام همان نقش راهبری و هدایت‌گری را دارد.
آیت‌الله مروی ابراز داشت: حضور تربیتی و فرهنگی امام رضا علیه‌السلام در جامعه نه وابسته به جسم مبارک ایشان است و نه محدود به زمان خاصی. حضرت رضا علیه‌السلام همواره حاضرند و حضور تربیتی ایشان در کنار ماست. آموزه‌ها، سخنان و سیره آن حضرت که در اختیار ما قرار دارد، همچنان چراغ هدایت برای بشر است.
دعوت از بانوان نخبه برای ارائه طرح‌ها و راهکارهای فرهنگی
وی گفت: در زمینه مسائل فرهنگی، از بانوان فرهیخته درخواست می‌کنیم که به آستان قدس رضوی یاری رسانده و در این مسیر همکاری کنند. ما دست نیاز به سوی شما دراز می‌کنیم و از راهکارها و پیشنهادات ارزشمند شما استقبال می‌کنیم.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: زحمات زیادی در حوزه‌های فرهنگی آستان قدس رضوی کشیده شده است، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. از بانوان نخبه درخواست می‌کنیم که همراهی کنند؛ طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه دهند تا بتوانیم در جهت بهبود هرچه بیشتر این امور گام برداریم.
آیت‌الله مروی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش تربیتی خدمات اجتماعی یادآور شد: باید فرصت‌های لازم را برای فعالیت‌های اجتماعی نسل جوان فراهم کرد. حضور آنان در عرصه‌های اجتماعی و مشارکت در خدمت به نیازمندان نه تنها جنبه تربیتی دارد، بلکه نقش مهمی در اصلاح و بهبود جامعه می‎تواند ایفا کند.
در ابتدای این دیدار، تعدادی از بانوان فرهیخته به طرح مباحث مورد نظر خود از جمله تأثیر مضجع شریف حضرت رضا (ع) بر حل مشکلات اجتماعی مشهد و ایجاد فضایی معنوی برای جوانان، گسترش فعالیت‌های آستان قدس رضوی به منظور کمک به کاهش مهاجرت نخبگان و تسهیل ازدواج، تقویت ارتباط مؤثر آستان قدس رضوی با بانوان فرهیخته، توسعه طرح‌های مشاوره‌ای و حمایتی برای خانواده‌ها، به ویژه جوانان، در جهت تقویت بنیان خانواده و کاهش معضلات اجتماعی و حمایت از پژوهش‌های علمی و فرهنگی که به حل مسائل اجتماعی کمک می‌کند و معرفی الگوهای موفق در جامعه پرداختند.
انتهای پیام/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/681802/آیت‌‌الله-مروی--در-سال‌های-اخیر-از-نسل-جوان-غفلت‌-کردیم
بستن   چاپ