تنها یک واحد پرورش اردک گوشتی در قم فعال است
چهارشنبه 5 دي 1403 - 20:48:40
|
|
عصر قم - -منصور دیان اردستانی،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:تعداد یک واحد پرورش اردک گوشتی به ظرفیت ١٠ هزار قطعه در سال ١٤٠٢ در استان در حال فعالیت بوده و مجموعا ٢٣ هزار قطعه جوجه ریزی نموده است. او با بیان اینکه نژادهای گوشتی اردک در فصل پاییز و زمستان امکان پرورش و تخم گذاری دارند و گزینه بهتری برای پرورش هستند،گفت:نژادهای تخم گذار در تمام ایام سال امکان جوجه کشی دارند اما در انتخاب تخم های آن ها باید دقت کافی شود. بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان در نهایت نیز باید شرایط ایده آل برای جوجه کشی از جمله رطوبت، دما، تغذیه، چرخش و... را فراهم آورید. دیان اردستانی گفت:پرورش اردک در تمامی کشور ها به منظور تولید تخم و گوشت صورت می پذیرد؛ اما تخم گذاری نسبتا کم این پرنده، سبب شده تا پرورش اردک های گوشتی در نژاد های مختلف رواج بیشتری داشته باشد. در ایران نیز پرورش برخی از نژاد اردک ها به دلیل وزن گیری سریع و طعم خوب گوشت، از محبوبیت بالایی برخوردار است. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:برای نگهداری و پرورش از جوجه اردک های گوشتی، شما نیاز به یک محیط سرپوشیده خواهید داشت. جوجه اردک ها تا سن یک ماهگی بسیار حساس بوده و مقاومت بسیار کمی در برابر دمای پایین دارند. به همین دلیل استفاده از اتاقی سرپوشیده و مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب، برای اردک ضروری است. او عنوان کرد: پرورش این پرنده در شهرهای شمالی با رطوبت بالا و شهرهای خشک امکان پذیر است. اما نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد نیاز به برکه یا استخر در برخی از این نژاد ها است. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم عنوان کرد:این پرنده مقاومت بالایی در برابر کاهش و افزایش دما داشته اما دمای 18 تا 22 درجه سانتی گراد بهترین دما برای پرورش اردک های گوشتی می باشد. اوگفت:پرورش این پرنده همچنین از امتیاز ابتلای کمتر آن به انواع بیماری های مسری و خطرناک نسبت به سایر پرندگان برخوردار است.
http://www.Qom-Online.ir/fa/News/683730/تنها-یک -واحد-پرورش-اردک-گوشتی-در-قم-فعال-است
|