عصر قم
تعطیلی 11 واحد تولیدی در منطقه سلفچگان به دلیل بدهی| چالش‌های انرژی و تولید در قم
يکشنبه 16 دي 1403 - 01:32:41
عصر قم - به گزارش خبرنگار بازار، در نهمین جلسه شورای اداری استان قم که عصر شنبه با حضور نمایندگان مجلس، استاندار و معاونان استاندار در سالن کرامت استانداری قم برگزار شد، موضوعات مختلفی از جمله تعطیلی واحدهای تولیدی، تأمین سوخت نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف انرژی مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس دادگستری استان قم در این جلسه با اعلام اینکه 11 واحد تولیدی در منطقه سلفچگان به دلیل بدهی تعطیل شده‌اند، ضمن انتقاد از این وضعیت گفت: در سالی که به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، شایسته نیست واحدهای تولیدی مهم به دلیل بدهی‌های جزئی تعطیل شوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی خواستار همکاری بیشتر اداراتی همچون بیمه و مالیات با بخش تولید شد و تأکید کرد که چوب لای چرخ تولید گذاشتن قابل قبول نیست.
وی به ضرورت کاهش ارجاع پرونده‌های غیرضروری از سوی ادارات به دادگستری اشاره کرد و گفت: این مشکلات می‌توانند با تدبیر در استانداری حل شوند.
رئیس دادگستری قم همچنین از راه‌اندازی پنجره واحد زمین توسط اداره کل اطلاعات استان خبر داد و افزود: این سامانه برای تسهیل سرمایه‌گذاری ایجاد شده اما هنوز 11 دستگاه اجرایی به آن متصل نشده‌اند. وی خواستار همکاری بیشتر دستگاه‌ها با دادگستری برای رفع موانع تولید شد.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل قابل تأمل در استان قم، پرونده‌سازی و ارجاع پرونده‌ها به دادگستری توسط برخی ادارات است، تأکید کرد که ادارات باید سعی کنند مشکلات خود را تا حد امکان در استانداری حل کنند و از ارجاع پرونده‌ها به دادگستری جلوگیری کنند.
حجت‌الاسلام موسوی با بیان اینکه با اتخاذ تدابیر مناسب، می‌توان این مشکلات را حل کرد، گفت: در زمینه حدنگاری، قم در گذشته جزو استان‌های پیشرو بود و در حال حاضر 97 درصد از اراضی زراعی حدنگاری شده است. با این حال، پرونده‌ای در خصوص اراضی کشاورزی به دادگستری ارجاع شده است که هیچ یک از ادارات حاضر به پذیرش مسئولیت آن نیستند.

عصر قم

وضعیت برق و مدیریت مصرف در قم
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قم نیز گزارشی درباره ناترازی برق ارائه داد و گفت: قم دارای 9 هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط و 630 هزار مشترک است. پیک مصرف برق در تابستان به 1200 مگاوات می‌رسد، در حالی که تولید برق استان 650 مگاوات است و استان قم به واردکننده برق تبدیل شده است.
یوسف صادقی افزود: مصرف سرمایشی سهم بالایی از این ناترازی را به خود اختصاص داده است. اقدامات مؤثری در تأمین سوخت نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف برق در بخش‌های اداری، صنعتی و کشاورزی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت گاز قم: برای جبران کمبود سوخت نیروگاه‌ها، باید یا از سوخت جایگزین استفاده کنیم یا مصرف گاز را مدیریت کنیم. ایران سومین تولیدکننده گاز در جهان است و شایسته نیست به عنوان کشوری بدمصرف شناخته شود
وی همچنین از ابلاغیه‌ای خبر داد که بر اساس آن دستگاه‌های اجرایی موظف به استفاده از 5 درصد انرژی خورشیدی هستند و در صورت عدم رعایت، تعرفه آن‌ها افزایش خواهد یافت.
صادقی با تأکید بر اینکه در بخش اداری، باید به موضوع کنترل‌پذیری توجه ویژه‌ای داشته باشیم، گفت: در حال حاضر، از مجموع 850 ساختمان اداری مشمول کنترل‌پذیری در قم، 500 ساختمان کنترل شده‌اند و 350 ساختمان باقی‌مانده است. وی از بخش اداری خواست تا در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
تأکید بر مدیریت مصرف گاز در قم
مدیرعامل شرکت گاز استان قم، نیز با اشاره به ناترازی در تأمین گاز گفت: برای جبران کمبود سوخت نیروگاه‌ها، باید یا از سوخت جایگزین استفاده کنیم یا مصرف گاز را مدیریت کنیم. ایران سومین تولیدکننده گاز در جهان است و شایسته نیست به عنوان کشوری بدمصرف شناخته شود.
مرتضی خوش‌لهجه اظهار داشت: در ماه‌های سرد سال، مصرف گاز در استان افزایش یافته و محدودیت‌هایی در بخش خانگی، صنعتی و اداری اعمال شده است. از بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها می‌خواهیم که در صورت قطع گاز ویلاهای پرمصرف، از اعتراضات جلوگیری کنند، چرا که مجبوریم اولویت گازرسانی را به صنایع بدهیم.
وی افزود: با توجه به فعالیت 700 واحد تولیدی در استان قم، تنها 200 واحد تولیدی محدود شده‌اند. آذرماه گذشته، ماه سردی بود و در دی‌ماه نیز مصرف بالایی در استان ثبت شد. در بخش خانگی، با فرهنگ‌سازی اقدامات خوبی انجام شده است. ما توانستیم در مدیریت مصرف خانگی که در سال 1401 جهش قابل توجهی داشت، با ادامه فرهنگ‌سازی در سال 1402 مصرف خانگی را کاهش دهیم.

عصر قم

ناترازی‌های انرژی نتیجه سیاست‌های نادرست است
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز ناترازی‌های انرژی را نتیجه سیاست‌های نادرست دانست و گفت: در برخی مناطق با جمعیت اندک، هزینه‌های هنگفتی برای گازرسانی و برق‌رسانی شده است. اگر این هزینه‌ها صرف احداث نیروگاه‌های خورشیدی می‌شد، اکنون با این مشکلات مواجه نبودیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور از قطع گاز صنایع و عدم برخورد با مصرف‌کنندگان پرمصرف در بخش‌های دیگر انتقاد کرد و افزود: چرا تابلوهای تبلیغاتی پرمصرف را خاموش نمی‌کنید و به جای آن وسایل برقی مردم آسیب می‌بینند؟ این سیاست‌های دوگانه، صنعت را نابود می‌کند.
ذوالنور: ویلاهای ما با استخرهای آنچنانی از گاز و برق به صورت رایگان استفاده می‌کنند، اما نباید گاز آنها را قطع کنیم. در عوض، گاز صنایع را قطع می‌کنیم
وی با اشاره به فعالیت ویلاها در اطراف شهرها، به ویژه در قم، گفت: ویلاهای ما با استخرهای آنچنانی از گاز و برق به صورت رایگان استفاده می‌کنند، اما نباید گاز آنها را قطع کنیم. در عوض، گاز صنایع را قطع می‌کنیم. اگر جلوی مصرف نادرست گرفته شود، مشکلات ناترازی برطرف خواهد شد.
ضرورت تولید ثروت توسط مدیران اجرایی
استاندار قم، اکبر بهنام‌جو، نیز بر لزوم تدوین سند آمایش سرزمین و تولید ثروت توسط مدیران دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و گفت: اعتبارات استانی محدود است و مدیران باید با پشتکار و جدیت به جذب اعتبارات ملی و تولید ثروت بپردازند.
جلسه با تأکید استاندار قم بر اهمیت هم‌افزایی و مدیریت یکپارچه در حوزه انرژی و تولید به پایان رسید.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/687038/تعطیلی-11-واحد-تولیدی-در-منطقه-سلفچگان-به-دلیل-بدهی|-چالش‌های-انرژی-و-تولید-در-قم
بستن   چاپ