عصر قم
وفاق و اعتدال 2 عنصر فکری آیت الله هاشمی رفسنجانی است
پنجشنبه 20 دي 1403 - 09:32:06
عصر قم - به گزارش ؛ محسن هاشمی در همایش "وفاق و اعتدال" همزمان با هشتمین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی در کرمان با تبیین سیر زندگی، هجرت و تحصیل این یار امام و رهبری همچنین آشنایی وی با امام خمینی (ره) و مبارزات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی افزود: ایشان در زندگی از نظر روان شناسی حالت شکوفا یا فراشکوفا داشت، یعنی وقتی در مورد موضوعی فکر می‌کرد این کار درست است و باید انجام شود کار را به نتیجه می‌رساند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی اظهار داشت: ایشان قبل از انقلاب با مطالعه دقیق زندگی شخصیت‌هایی مثل امیرکبیر، کتاب امیرکبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار را نوشت که به‌ عنوان یک اثر برجسته در میان فرهیختگان شناخته می‌شود، همچنین در دوران زندان با تمرکز بر مطالعات قرآنی 22 دفترچه یادداشت تهیه کرد که بعدها به 53 جلد کتاب شامل 21 جلد تفسیر راهنما و 33 جلد فرهنگ قرآن تبدیل شد.
مقابله با افراط
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی بعد از انقلاب اسلامی به یک مولفه جدید پی برد، یعنی در کنار اینکه اگر استکبار و استعمار نباشد ما پیروز هستیم و کشور آباد و آزادی خواهیم داشت، یک مولفه جدید به عنوان "افراط" پیدا می‌کند و در مدیریت کشور بعد از انقلاب به این حس رسیده که مبارزه با افراط سخت‌تر از مبارزه با استکبار و استعمار است.
وی افزود: چون استکبار و استعمار از نظر مردم شناخته شده است و موضوع را درک می‌کنند ولی افراط در پدیده ای قرار می‌گیرد که عوام فریبی شدیدتری دارد لذا سخت‌تر است و آیت الله هاشمی رفسنجانی برنامه ریزی می‌کند که کشور ایران به سمت افراط نرود.
هاشمی اظهار داشت: برای اینکه کشور به سمت افراط نرود بحث همنوایی و وفاق را مطرح می‌کند و سعی شان این بود که بتواند گروه‌های سیاسی را دور هم جمع و هم نظر کند و با یک وفاقی کارها را پیش ببرد.
مخالفت‌های اولیه با مترو
او چند نمونه از اتفاقات بعد از انقلاب اسلامی را مثال زد و گفت: در اوج جنگ بحث ساخت مترو تهران مطرح شد و قبل از انقلاب نیز طبق قانون مصوب مجلس، مطالعات آن را انجام دادند در حالی که بعد از انقلاب نگاه افراطی شکل می‌گیرد و می‌گویند مترو نمی‌خواهیم، دلایل‌شان هم عوام پسند بوده است.
فرزند آیت الله هاشمی گفت: مصوبه عدم ساخت مترو را هم در دولت می‌دهند؛ کسانی بودند مثل دلواپسان الان که افراطی عمل می‌کردند و مجلسی‌ها که آیت الله هاشمی هم رییس مجمع نمایندگان تهران بود، به این نتیجه می‌رسد تهران مترو می‌خواهد و به دنبال برگرداندن مصوبه دولت می‌رود.
وی افزود: ایشان مجبور می‌شود چند خطبه درباره مترو و فاضلاب تهران بخواند و الان صاحب هفت خط مترو، حدود 150 ایستگاه و 200 کیلومتر هستیم که امکان پنج میلیون سفر در روز داشته باشیم البته به دلیل عدم مدیریت کمتر از 2 میلیون سفر داریم ولی با تامین واگن این امکان وجود دارد.
هاشمی گفت: متاسفانه بخصوص در 20 سال گذشته افراطیون بر کشور حاکم می‌شوند، تصمیماتی می‌گیرند و باعث وضعیتی می‌شوند که در مورد چشم انداز گفتم.
راه ‌ حل، وفاق پزشکیان است
رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: راه حل کشور وفاقی است که پزشکیان مطرح کرده است.
وی اضافه کرد: وفاق یعنی مشکلات کشور را تک تک بررسی کنند، به راه حل برسند و این راه حل واقعی را در مجامع، شوراها و سران سه قوه به نتیجه برسانند و با یک وفاق کامل هم مردم و سیاسیون دنبال حل مشکلات بروند.
هاشمی گفت: اگر این وفاق آقای پزشکیان درست تعریف و عمل نشود، مشکلات کشور زیربنایی حل نشود و قرار باشد به صورت روبنایی مثلا رفع فیلترینگ در حد واتساپ باشد، مشکلی را حل نمی‌کند.
وی افزود: چرا که در شرایطی قرار می‌گیرد که هر تصمیم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منوط به تصمیمات زیربنایی است که باید در سطح بالای کشور گرفته شود و بعد براساس جهاد تبیین که مقام معظم رهبری گفتند، برای مردم توضیح داده شود و مردم قانع شوند، همه مردم، دولت و سران سه قوه و نیروهای دست اندرکار به سمت راه حل بروند.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی گفت: مشخص است کشور در شرایط اقتصادی و تورمی موجود، می‌گویند تورم از کسری بودجه می‌آید یعنی دولت پول چاپ کند و پول داخل جامعه آمده و تورم ایجاد می‌کند. کسری بودجه از کجا می‌آید؟ از بین رفتن سرمایه‌های بخش خصوصی و مردم، خروج سرمایه از کشور، تحریم‌ها، عدم درآمدزایی مردم و پرداخت مالیات به اندازه کافی و نتیجه اش اینکه از 20 سال گذشته که از شورای امنیت که اولین قطعنامه تحریمی را دریافت کردیم به این افول افتادیم.
وی بیان کرد: بعضی ها گفتند اینها کاغذپاره است و عده ای بالاتر از آن، از این جمله حمایت کردند، حتی بالاتر گفتند این تحریم‌ها نعمت است، آیت الله هاشمی در صحبتی گفتند کدام نعمت و این چه حرفی است که می‌زنید؟.
هاشمی افزود: کم کم رسیدیم به این شرایط که نمی‌توانیم کنترل قیمت ارز را داشته باشیم و قیمت ارز مستقیم در معیشت و زندگی مردم ورود پیدا کرده است و نظام، دولت و دست اندرکاران به نوعی عاجز شدند و کاملا برای مردم مشهود است که این امکان وجود ندارد.
نقش آیت الله رفسنجانی بعد از انقلاب
وی با اشاره به نقش آفرینی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران دفاع مقدس، سازندگی و انتخابات سال 1392 گفت: ایشان با وجود رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری و مطالبی که گفته شد، قهر نکرد بلکه همان ردصلاحیت را با دو یا سه حرکت تبدیل به پیروزی کرد، اول با توجه به شعار حماسه سیاسی که رهبری مطرح کردند، ایجاد مشارکت 75 درصدی در انتخابات و دوم پیروزی جریانی که مسیر سیاسی مدنظر را دنبال کرد لذا این روند به امضای برجام انجامید.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: بعد از چند انتخابات که مشارکت مردم کاهش یافت، با برنامه ریزی که انجام شد و حضور آقای پزشکیان هم سطح مشارکت بالا آمد و به نزدیک 50 درصد رسید هم مردم یک بار دیگر این شانس را دادند که یک نزدیکی بین مردم و نظام ایجاد شود و فرصت بسیار مهمی است که با همین وفاق و روش اعتدال به سمتی برویم که امیدهایی را در مردم ایجاد کنیم.
وی گفت: راه حلی که برای کشور براساس تفکر معتدلین و اصلاح طلبانی که هم در جناح راست هستند هم در جناح چپ، جلو پای همه ماست و با یاد آیت الله هاشمی رفسنجانی می‌توانیم این راه را ادامه دهیم و تک تک مشکلات کشور را طوری حل کنیم که دچار بحران‌های بعدی برای مردم نشویم.
هاشمی افزود: ایشان همیشه معتقد بودند که گروه‌های افراطی چه در جناح راست چه در جناح چپ نه عدالت اسلامی را می‌شناسند و نه توانایی اجرای آن را دارند. آیت الله هاشمی بر وفاق و اعتدال به عنوان راه‌ حل مشکلات کشور تاکید داشت و معتقد بود که تنها در سایه ساختن یک ایران آزاد، آباد و معتدل می‌توان به نفوذ جهانی دست یافت و مشکلاتی چون فلسطین و سایر مسائل اسلام را حل کرد.
انحراف برخی موضوعات
هاشمی گفت: مشکل زمانی پیش می‌آید که گروهی به صورت سطحی و عوامانه به تفسیر و اجرای بیانات رهبری می‌پردازند و این رفتارها باعث می‌شود کشور از مسیر درست منحرف و به جای تمرکز بر مسائل کلیدی، گرفتار شعارهای بی‌پایه و بدون نتیجه شود.
وی تصریح کرد: آنچه در صحبت‌ها و اندیشه‌های آیت‌ الله هاشمی برجسته بوده دفاع از عقلانیت است لذا باید به عقلانیت در تصمیم‌گیری‌ها بازگردیم و این نگاه عقلانی نیازمند مشارکت جدی علما، دانشگاهیان و همه دلسوزان انقلاب است.
رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: همه باید برای حفظ نظام و جلوگیری از آسیب‌های جدی به آن، در مسیر عقلانیت و اعتدال حرکت کنند و حکومت دینی با رویکرد مبتنی بر عقلانیت، عدالت و اعتدال اداره شود تا بتواند الهام‌بخش باشد و به مسائل کلیدی کشور و جهان اسلام به‌ ویژه مشکلات معیشتی و علمی، پاسخ دهد.
همایش "وفاق و اعتدال" همزمان با هشتمین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی با حضور فرزند ایشان، استاندار کرمان، جمعی از فعالان سیاسی و قشرهای مختلف مردم در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شد.
کد خبر 2008104

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/688766/وفاق-و-اعتدال-2-عنصر-فکری-آیت-الله-هاشمی-رفسنجانی-است
بستن   چاپ