عصر قم
عمر 100 ساله اعتکاف در مسجد امام حسن عسکری(ع) قم
پنجشنبه 27 دي 1403 - 10:51:21
عصر قم - سیزدهم تا پانزدهم ماه رجب هر سال فرصتی است تا یک بار دیگر فارغ از جلوه‌های دنیای امروز، دل به جاودانگی و گوش به ندای معشوق ابدی در مراسم معنوی اعتکاف بسپاریم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، ندای ذکر «یارب» در مسجد طنین‌انداز شده و شبستان قدیمی مسجد که با سقف فیروزه‌ای و ستون‌هایی برافراشته تمثیلی از بهشت است که این روزها میزبان جمع بزرگی از جوانان و نوجوانانی است که برای راز و نیاز پروردگار به اینجا آمده‌اند.
هر گوشه را که نگاه کنی، یکی از معتکفان را می‌بینی که دست‌ها را به سوی آسمان بلند کرده است، دعایی زمزمه می‌کند یا به نجوا آیاتی از قرآن را می‌خواند؛ اینجا در مسجد امام حسن عسکری (ع) قم، مسجدی که نماینده امام یازدهم شیعیان، احمد بن اسحاق اشعری آن را احداث است، جماعتی با زبان دل مشغول نیایش هستند، گویا فرشتگان هر لحظه گنجینه‌هایی از اذکار الهی را به سوی عرش می‌برند.
«محمود نیک‌سیرت» یکی از معتکفان که با پسرش محمدجواد به مراسم اعتکاف امسال آمده است، گوشه‌ای از این مسجد زیبا قرآنی با جلد سبزرنگ به دست گرفته و مشغول عبادت است، همانطور که تسبیح تربت کربلا را میان انگشتانش می‌چرخاند، از اثرات عمیق اعتکاف سه روزه ماه رجب بر روح و جان معتکفان حرف می‌زند.

عصر قم

به گفته وی، نسل جوان و نوجوان اگر با این حرکت عمیق معنوی و فرهنگی همراه شوند، برای تمام طول سال و در عرصه‌های مختلف بیمه خواهند شد و دیگر گوش‌هایشان برای بوق‌های تبلیغاتی شیطان شنوا نخواهد بود.
آن‌طرف‌تر چند جوان دانشجو مشغول انجام اعمال ماه رجب هستند، «علی صادق‌لو» دانشجوی سال اول مهندسی نرم‌افزار است که با دوستانش به مراسم معنوی اعتکاف آمده است تا با این تجربه جدید، زندگی دانشجویی‌اش را آغاز کند.
دوستش سعید، تجربه چند اعتکاف دیگر را هم دارد و می‌گوید: در این مراسم معنوی روح انسان از تمام غبارها و تیرگی‌هایی که در طول سال ممکن است با آن روبه‌رو باشد پاک می‌شود، گویا انسانی از نو زاده شده است که مسیری سبز و هموار در پیش دارد و بیش از همیشه به پروردگار احساس نزدیکی خواهد داشت.

عصر قم

حاج «محمد ایرانی»، یکی از کسبه بازار قم در گوشه‌ای از مسجد با خود خلوت کرده و مشغول دعا و نیایش است، او می‌گوید: اعتکاف فرصتی سه روزه برای حضور در خانه خدا و ساختن دوباره پل ارتباطی از میان جهان مادی به سوی جهان ابدیت است.
«در اعتکاف فقط قرار نیست عبادت کنیم، بلکه فرصتی پیش آمده است تا راجع مبدا و معاد بیشتر تفکر کنیم و به هدف خداوند از خلقت بیندیشیم، آیا ما در مسیر این هدف حرکت می‌کنیم؟»
سال جاری در شهر قم مراسم معنوی اعتکاف در بیش از 100 مسجد در حال برگزاری است، مسجد اعظم، مسجد امام حسن عسکری (ع)، مسجد مقدس جمکران و مسجد جامع شهر قم از جمله مهم‌ترین مکان‌های برگزاری این سنت الهی هستند.
مساجد دانشگاه‌ها نیز در سال جاری به جرگه برگزارکنندگان مراسم اعتکاف می‌پیوندند و برای 1200 دانشجوی دختر و پسر امکان شرکت در این مراسم معنوی را ایجاد کرده‌اند.
بیان احکام شرعی، برگزاری محافل و کرسی‌های تلاوت قرآن کریم، دعاخوانی و مناجات، سخنرانی، روضه‌خوانی، مشاوره و پاسخگویی به شبهات، روایت سیره شهدای گرانقدر، آشنایی با صحیفه سجادیه و ادای احترام به شخصیت بی مثال حضرت زینب (س) از جمله برنامه‌های این مساجد است که با بهره‌گیری از شخصیت‌های ممتاز و نمونه کشوری، قاریان بین‌المللی، روایان جهاد و شهادت و گروه‌های تواشیح و همخوانی اجرایی شده است.

عصر قم

شهر قم در سال جاری شاهد برگزاری اعتکاف مخصوص متخصصان هوش مصنوعی نیز بود، آنطور که محمدرضا قاسمی، دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: این مراسم ویژه اعتکاف، تلاش کرده است از فضای معنوی این روزها برای پیشبرد امور مرتبط با آغاز یک حرکت تمدن‌ساز در حوزه هوش مصنوعی استفاده کند.
از طرفی حجت‌الاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیه‌ای، مسئول ستاد اعتکاف کشور عنوان می‌کند: هفتمین جشنواره بین‌المللی علمی، ادبی و هنری اعتکاف که بخش داخلی آن سال گذشته در ایران برگزار شد، به دلیل شرایط خاص منطقه‌ای در بخش بین‌المللی آن به جای بیروت، در مسجد امام حسن عسکری (ع) قم برگزار شد.
این مراسم در مسجد امام حسن عسکری (ع) قم با یادبود سید مقاومت، سیدحسن نصرالله و حضور 2500 معتکف و مهمانانی از 58 کشور جهان همراه بود؛ برنامه‌ها شامل سخنرانی‌ها، شعرخوانی، میزگرد تخصصی با شعار «اعتکاف، معنویت و مقاومت» و تقدیر از برگزیدگان از دیگر بخش‌های این جشنواره بود.

عصر قم

خوب در آداب اعتکاف که بنگری، متوجه رمزهایی شگفتی‌ساز خواهی شد. اعتکاف سنتی به قدمت تمام پیامبران الهی است و جلوه‌ای از تسلیم محض بودن در پیشگاه رب.
فرارسیدن ماه رجب و روزهای سیزدهم تا پانزدهم این ماه، فرصتی است تا یک بار دیگر فارغ از رنگ و نیرنگ دنیای امروز، دل به جاودانگی و گوش به ندای معشوق ابدی بسپاریم، آن معشوقی که روزی در صفا و مره فرمان هروله می‌دهد و روز دیگر در مشعر و منا دستور سکون.
اعتکاف نه سکون است نه هروله، عکوف یعنی اقبال و روی آوردن به چیزی همراه با تعظیم و بزرگداشت آن و اعتکاف در مسجد، یعنی عبادتی از جنس اشتیاق به خلوت با دوست، امری عظیم و آئینی معنوی که طی این سه روز در مسجد امام حسن عسکری (ع) که به قدمت 100 سال میزبان معتکفان بودن و 100 مسجد دیگر شهر قم جلوه‌گر شده است.
کد خبر 830044

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/691292/عمر-100-ساله-اعتکاف-در-مسجد-امام-حسن-عسکری(ع)-قم
بستن   چاپ