عصر قم
وزیر بهداشت: آمار تصادفات جاده‌ای نگران کننده است
پنجشنبه 2 اسفند 1403 - 20:38:57
عصر قم - فارس /وزیر بهداشت گفت: سالانه حداقل 20 هزار نفر بر اثر حوادث جاده ای جان خود را از دست می دهند.
محمد رضا ظفرقندی روز پنجشنبه 2 اسفند در همایش معاونان بهداشت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه استفاده از مدل‌های جدید سیستمی در گسترش خدمات شبکه‌های بهداشتی کشور موثر خواهد بود، افزود: استفاده از هوش مصنوعی، پرونده‌های الکترونیک و مدل های سیستمی جدید در به‌روزرسانی شبکه های بهداشتی کشور، امری ضروری است.
به گفته وی، ثابت ماندن شبکه های بهداشتی و استفاده از ابراز های گذشته پاسخگوی نیازهای امروزی نخواهد بود و باید نگاه جامع تری با ارائه راهکارها و برنامه محوری منظم برای گسترش شبکه‌های بهداشتی کشور داشته باشیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه شروع پویش "نه به تصادف" زمینه ساز بالا بردن افزایش سواد سلامت جامعه است، افزود: سالانه حداقل 20 هزار نفر بر اثر حوادث جاده ای جان خود را از دست می دهند و آمار نگران‌کننده‌ دیگر نشان می‌دهد بیماری‌های قلبی هم عامل اصلی مرگ و میر در کشور هستند اما بیشترین سال‌های عمر از دست رفته به دلیل تصادفات جاده‌ای رخ می‌دهد که این موضوع نیاز به توجه و اقدام فوری دارد.
ظفرقندی ادامه داد: طبق آمار ها و داده ها 50 درصد از عامل اصلی تصادفات مربوط به عوامل انسانی است و شامل ایمنی جاده ها، راه‌ها و خودروهاست که این عوامل با اجرای برنامه های راهبردی و پیشگیرانه قابل اصلاح است.

وی همچنین افزایش سواد سلامت جامعه را به عنوان یک عامل کلیدی در پیشگیری مطرح کرد و گفت: لزوم آموزش مردم از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی از پیشرفت بسیاری از بیماری های مزمن از جمله قلبی عروقی، دیابت و سرطان و حتی عامل‌های اصلی تصادفات جاده ای جلوگیری خواهد کرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حفظ شاخص‌های بهداشتی کشور باید توجه ویژه‌ای شود، بیان کرد: شاخص بهداشتی از جمله مرگ و میر مادران و نوزادان که دچار نوساناتی هستند باید با برنامه محوری منظم، حفظ شوند.
ظفرقندی به ضرورت طراحی نظام پزشکی خانواده و برگزاری جلسات آینده در جهت تعیین محورها و برنامه‌های اجرایی اشاره و تأکید کرد: انتخاب پزشکان باید با دقت انجام شود و نیاز به همکاری و هماهنگی بین عوامل مختلف برای بهبود شرایط سلامت کشور وجود دارد.در این همایش برخی از معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی مسائل و مشکلات مهم خود را ارائه کردند.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/702879/وزیر-بهداشت--آمار-تصادفات-جاده‌ای-نگران-کننده-است
بستن   چاپ