عصر قم - مهر /نعناع گیاهی است با طبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است. مصرف آن به اشکال مختلف ازجمله تازه، خشکشده، دمنوش، اسانس، دمکرده و پودر امکانپذیر خواهد بود.
برگهای نعناع حاوی بالاترین مقدار آنتیاکسیدان نسبت به سایر گیاهان موجود میباشند. روغن نعناع شامل اسیدهای فنولیک ، فیتوسترون ، ساپونین ها ، تریترپین ها ، فلانوئیدها ، کاروتنوئید ، آنتوسیانینها بوده و روغن نعناع به طور گسترده برای مصارف مختلفی استفاده میشود. همچنین نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوت است که بهطور گسترده در آشپزی، صنایع غذایی و آرایشی- بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.
خواص نعنا
نعناع علاوه بر خاصیت آرامشبخش بودن، خاصیت پاککنندگی و سمزدایی نیز دارد. از التهاب معده جلوگیری کرده و فرآیند هضم را تقویت میکند. این امر به دلیل فعال شدن غدد بزاقی در مصرف نعناع که آنزیمهای گوارشی را قادر به تولید مقادیر کافی میکند، اتفاق میافتد.
نعناع به شکل چای یا جویدنی برای رفع گرفتگی گلو، بینی, برونشیت و ریهها استفاده میشود. همچنین به تسکین بینی، گلو و مجاری تنفسی و جلوگیری از یک اختلال طولانی که معمولاً با آسم یا سرماخوردگی شروع میشود؛ کمک میکند.
روغنهای موجود با ترکیب نعناع بهطور گستردهای برای مقاومت در برابر انتشار مواد شیمیایی خاص در بدن که منجر به آلرژی فصلی و تب یونجه نیز میشود؛ شناخته میشوند. نعناع بهتر است به شکل خام یا به شکل چای و دمنوش مصرف شود تا از آلرژیها محافظت کند.
نعناع به خاطر وجود مواد مغذی ضروری و خواصی چون آرامش بخشی و تسکین دهندهاش، یک گیاه بسیار مفید برای افزایش قدرت کبد و کمک به بهبود کبد چرب است.
نعناع یک خوشبوکننده دستگاه تنفس است، علاوه بر اطمینان از تمیزی زبان و صمغها، مانع رشد باکتری دردهان میشود. بنابراین نعناع جز یکی از موارد مهمی است که در تهیه خمیردندان و دهان استفاده میشود.
نعناع بهعنوان یک محرک مؤثر شناختهشده است که حفظ حافظه بلندمدت و هوشیاری مشخص را افزایش میدهد و افرادی که مصرفکنندگان معمولی نعناع هستند، بهشدت هوشیار و باهوش هستند.
سوزش، درد، دشواری در تنفس و تولید خلط تنها تعدادی از نشانههای بسیار ناراحتکننده سرماخوردگی است که حتماً تجربه کردهاید، اما مصرف برگهای نعناع میتواند به تسکین دادن بخش عمده از اثرات آزاردهنده ناشی از بیماری کمک کند.

خواص دمنوش نعنا برای ریه
یکی از بدترین عواقب سرماخوردگی زمانی است که مجاری تنفسی شما با انواع مختلف التهاب مسدود میشود. این کار میتواند فعالیتهای روزمره و حتی خواب شمارا مختل کند و احتمالاً ضعیف و بیحال هم خواهید بود، اما یکراه عالی برای مبارزه با مشکلات تنفسی این است که قطعه بزرگی از نعناع را بخورید یا بجوید. به خاطر ماهیت ضدالتهاب برگهای نعناع، بهاحتمالزیاد مناطق قرمز و متورم درون دستگاه تنفسی شما در مدت کوتاهی با خوردن یک نعناع تازه تسکین پیدا میکنند.
خواص نعناع برای زنان
تسکین دردهای قاعدگی: خواص ضد التهابی و آرامشبخش این گیاه میتواند در کاهش دردهای قاعدگی و تنشهای مرتبط با رحم مؤثر باشد. مصرف دمکردهٔ آن به تسکین علائمی مانند درد شدید و ناراحتیهای روحی مرتبط با قاعدگی کمک میکند.
تنظیم دوره قاعدگی: برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف این گیاه میتواند در تنظیم دوره قاعدگی و کاهش نامنظمیها مفید باشد. با این حال، بهتر است قبل از استفاده، با پزشک مشورت کنید.
ضد گرفتگی و اسپاسم: این گیاه به رفع اسپاسمهای رحمی کمک میکند. مصرف دم کردهٔ نعناع در بهبود علائمی مانند دردهای شدید و تنشهای عضلانی رحم مؤثر است.
نعنا برای زنان باردار مفید بوده و به آنها در کاهش سو هاضمه، آرامش بخشی و کاهش استرس و همچنین تسکین علائم رفلکس معده کمک میکند.

طرز تهیه دمنوش نعناع و زنجبیل
اگر میخواهید علاوه بر چشیدن طعم تندوتیز این دمنوش، از تأثیرات مثبت آن بر روی سلامتتان بهره ببرید، پسدست به کارشده و گیاه تازه یا خشک نعناع و زنجبیل را تهیه کنید و آنها را دمکرده و نوش جانکنید. خواص دمنوش نعناع و زنجبیل بسیار بوده و میتواند دهان شما را خوشبو کند و در کنارش اگر سردردی داشته باشید یا سرماخوردگی به سراغتان آمده باشد، حتماً این دمنوش کمککننده خواهد بود.
طرز تهیه دمنوش نعناع و لیموترش
حتماً میتوانید تصور کنید که ترکیب لیموترش تازه با نعناع بینظیر خواهد بود. از خواص دمنوش نعناع و لیموترش میتوان گفت دمنوشی است که به سرحال کردن فرد کمک میکند و در کنارش ویتامین C، از طریق لیمو به بدن منتقل شده و به سلامت کمک خواهد کرد. در واقع به دلیل خواص نعناع و لیمو، هر دو نوشیدنی مناسبی برای افراد سرماخورده است و میتواند به جنگ میکروبها برود.
طرز تهیه دمنوش نعناع فلفلی
نعناع فلفلی گیاهی معطر و از گونههای معروف نعناع است که از پیوند نعناع آبی و نعناع زینتی یا تند به وجود آمده است. نعناع فلفلی یک درمان سنتی محبوب برای تعدادی از بیماریهاست. گمان میرود این گیاه دارای اثرات آرامبخش باشد. از خواص دمنوش نعناع فلفلی میتوان گفت که برای درمان نفخ شکم، درمان دردهای قاعدگی، درمان اسهال، تهوع، درمان اضطراب مرتبط با افسردگی، بهبود دردهای عضلانی و عصب، سرماخوردگی، سوءِ هاضمه و سندروم رودهی تحریکپذیر مؤثر است.
مهمترین خواص نعنا که بیشتر افراد با آن آشنا هستند، تسکین علائم مشکلات گوارشی مانند نفخ، درد معده، روده، دلپیچه، اسهال و تهوع است. این گیاه را میتوانید برای خوشبو کردن دهان پس از غذا خوردن نیز مصرف کنید.