عصر قم - خبرگزاری دانشجو / بیش از ده روز از شروع همه گیری رسانهای کارزار «درخواست تصویب سربازی دختران» گذشته ولی هنوز سر و صدای بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی و رسانههای مختلف به گوش میرسد.
در حالی که این موضوع ابتدا به عنوان یک شوخی مطرح شد، به سرعت فراگیر شد و در مدت کوتاهی بیش از 11 هزار امضا جمعآوری کرد. اما آیا این کمپین، صرفاً یک واکنش طنزآمیز به قوانین سربازی است یا نشانهای از جدالهای جدیتری در جامعه؟
![]()
شاید برای شماهم این سوال پیش آمده باشد که چرا بجای فرستادن خانمها به سربازی اجباری، چرا برای تغییر قانون سربازی فعلی تلاش نمیکنند؟ خوب است بدانید که کارزاری تحت عنوان «لغو سربازی اجباری» مدتها قبلتر از این کارزار راه اندازی شده بود. البته این کارزار چندان مورد استقبال آقایان نبود و تنها موفق به جمع آوری 2600 امضا شده بود.
آیا سربازی دختران در ایران تصویب میشود؟
اگر برای شماهم مانند کاربران فضای مجازی راهی شدن این طرح به مجلس و تصویب یا عدم تصویب سربازی دختران جای سوال دارد، باید در نظر داشته باشید که موضوع سربازی دختران هیچگاه برای مجلس شورای اسلامی مطرح نبوده است.
زنان در چه کشورهایی به سربازی میروند؟
در کشورهایی مانند جمهوری چاد، چین، نروژ، سوئد، کوبا، اسرائیل، کره شمالی، گرجستان، کیپورد، اریتره و امارات زنان باید بهصورت اجباری به سربازی بروند. تعدادی از کشورها هم مانند آمریکا، مکزیک، نیوزیلند، کانادا، دانمارک، فنلاند، ایتالیا، تایوان و سوئیس به صورت داوطلبانه به سربازی میروند و از این میان تعدادی از این کشورها هم تبصرههایی برای این موضوع در نظر گرفتهاند.
در میانمار تنها زنانی که ازدواج کرده یا طلاق گرفته و صاحب فرزند باشند از رفتن به سربازی معاف میشوند و در فنلاند از سال 1995 میلادی زنان میتوانستند داوطلبانه به خدمت سربازی بروند و در 45 روز نخست اعزام به آها فرصت داده میشود تا از ادامه این خدمت انصراف دهند و بعد از آن موظف به رعایت تمامی قوانین هستند و تنها دلایل پزشکی و بارداری آنها را به طور موقت از انجام خدمت معاف میکند و در یونان هم زنان به عنوان متخصصان حقوقبگیر در ارتش بهکار گرفته میشوند، اما موظف نیستند همچون مردان به خدمت سربازی بروند.
در مکزیک و سوئیس نیز زنان به طور داوطلبانه میتوانند به خدمت سربازی بروند. در بین کشورهایی که در آنان، زنان به شیوههای مختلف با مقوله خدمت سربازی ارتباط پیدا میکنند تنها در رژیم صهیونیستی است که زنان نیز همانند مردان ملزم به خدمت اجباری هستند.
http://www.Qom-Online.ir/fa/News/703822/ادامه-جنجالها-بر-سر-کارزار-«سربازی-دختران»