عصر قم
آیت‌الله علم‌الهدی: تعیین معیار دوستی و دشمنی با جوامع مبتنی درقرآن/ صهیونیسم و مشرکان سرسخت‌ترین دشمنان اسلام هستند
پنجشنبه 23 اسفند 1403 - 01:19:45
عصر قم - به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در هشتمین جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: هفتمین آیه از آیات برنامه زندگی با آیه‌ها، آیه 82 سوره مبارکه مائده است، در این آیه ذات مقدس پروردگار معیار دشمنی و دوستی با جامعه‌ی اسلامی را نسبت به سایر جوامع و ملل مشخص می‌کند.
وی افزود: اصولا از جمله اموری که برای زندگی اجتماعی هر جامعه‌ای ضرورت دارد، مسئله دشمن‌شناسی و دوست‌شناسی نسبت به سایر جوامع و ملت‌ها است؛ در زمان نزول قرآن کریم ارتباطات اجتماعی ملت‌های مسلمان با سایر ملت‌ها تااندازه‌ای برقرار بوده منتها نه از نوع ارتباطی که امروز مطرح است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: ارتباطات ملت‌ها در گذشته مانند جریان روابط بین‌الملل امروزی که بر مبنای یک اصول ثابت استوار هست، نبوده است، زیرا ارتباطات اجتماعی به اندازه امروز توسعه نداشته است و مسئله مرز‌ها سر جای خود قرار داشتند تا آنجا که حتی دو روستای نزدیک به یکدیگر دارای 2 فرهنگ اجتماعی متفاوت بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: البته در زمان نزول قرآن ارتباطات جامعه مسلمان با سایر جوامع برقرار بوده است که گاهی این روابط به دشمنی و جنگ و گاهی به دوستی و معاهدات اجتماعی ختم می‌شده است؛ بایستی دقت داشت که معیار دشمنی و دوستی امروز نیز با زمان پیامبر اکرم (ص) و نزول قرآن تفاوتی ندارد، زیرا هر جامعه‌ای بر اساس منافع خودش با جامعه اسلامی روابطش را تنظیم می‌کند.
آیت‌الله علم‌الهدی گفت: علت دشمنی برخی جوامع با اسلام یکی تضاد منافع و دیگری جریان فرهنگی حاکم بر ان جامعه بوده است، این معیار‌ها امروز نیز در روابط بین جوامع مختلف با اسلام وجود دارد؛ این مطلب را قرآن کریم در این آیه شریفه برای بالا بردن سطح شناخت ما از دشمن‌شناسی و دوست شناسی به‌طور دقیق مشخص می‌کند که چگونه در دنیای امروز دشمنان اجتماعی خود را بشناسیم و در مقام دوست‌یابی به دنبال چه کسانی برویم و با آنها روابط دوستانه و محبت‌آمیز برقرار کنیم.
یهودیان و مشرکان سرسخت‌ترین دشمنان اسلام هستند
وی افزود: در مقام دشمن‌شناسی با توجه به این آیه دو جریان یهودیان و مشرکین معرفی شدند، «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَهً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّهً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ؛ یقیناً سرسخت‌ترین مردم را در کینه و دشمنی نسبت به مؤمنان، یهودیان و مشرکان خواهی یافت؛ و البته نزدیک‌ترینشان را در دوستی با مؤمنان، کسانی می‌یابی که گفتند: ما نصرانی هستیم. این واقعیت برای آن است که گروهی از آنان کشیشان دانشمند و عابدان خداترس‌اند، و آنان [در پیروی از حق]تکبّر نمی‌کنند».
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: در بین دو اهل کتاب یهود و نصارا، یهود به عنوان سرسخت‌ترین دشمن اسلام در کنار مشرکین معرفی شدند، زیرا در سنخ عداوت یهودیان مانند مشرکین بودند به عنوان مثال در جنگ احزاب، مشرکین قبایل یهود را با خود همراه کردند تا بتوانند در مقابل جبهه مسلمانان به پیروزی برسند و اسلام را براندازی کنند.
چهار خصوصیت یهود برای دشمنی با اسلام
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ابراز داشت: جریان یهود، یک جریان خاصی بود که محور زندگی‌شان بر اساس پول و طلا بود و زندگی دنیا را بر تمام امتیازات و سعادت آخرت ترجیح می‌دادند، چهار خصوصیت یهودیان زمان پیامبر اکرم (ص) شامل برتری نژادی نسبت به سایر مردم، مالکیت بهشت برای تمام مردم خود، دنیاطلبی و آزاد دانستن خود در هر جنایتی علیه غیر یهود می‌شد لذا با توجه به این خصوصیات اکثر یهودیان به پیامبر اکرم (ص) ایمان نمی‌آوردند و برخورد سرکوبگرانه داشتند.
آیت‌الله علم‌الهدی بابیان اینکه امثال افرادی مانند ترامپ، مزدوران صهیونیسم هستند، عنوان داشت: امروز نیز تشکیلات صهیونیسم بین‌المللی با همین چهار خصوصیت به دشمنی با اسلام می‌پردازند، زیرا خود را نژاد برتر می‌دانند و عقیده دارند تمام قدرت‌ها و ثروت‌ها باید متعلق به آنها باشد و آنها می‌توانند به هر ملت و قومی تجاوز کنند.
وی گفت: این کشتار‌های عظیم در دنیا و کارخانه‌های اسلحه‌سازی متعلق به صهیونیسم است تا بتوانند به چهاراصل خود دست پیدا کنند؛ لذا دشمن امروز ما نیز صهیونیسم هستند، زیرا سخنان قرآن مخصوص زمان و مکان خاصی نیست بلکه مرتبط با تمام دوران‌ها و زمان‌هاست.
عضو عالی شورای حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: تمامی فجایعی که در اسلام به وسیله خلفای بنی‌امیه و بنی‌عباس پیش آمد، ریشه‌اش را که بررسی کنیم به صهیونیسم می‌رسیم؛ امروز نیز ریشه تمام اختلافاتی که در جوامع اسلامی وجود دارد به وسیله صهیونیسم‌ها طراحی و اجرا می‌شود.
قرآن به دوستی با مسیحیان و اهل نصارا توصیه کرده است
آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: در مقابل یهود خداوند متعال قانون دوست‌یابی نیز مشخص می‌کند و می‌فرماید «وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّهً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ»؛ آنکه صلاحیت دوستی شما را دارند نصارا و مسیحیان هستند، زیرا در مسیحیت معیار ارزش با ترک دنیاست.
وی تأکید کرد: در زمان پیامبر اکرم (ص) و اسلام مسیحیان گرایش خاصی به ایشان داشتند و باعث شد در شرایط سختی که فضای مکه برای مسلمانان داشت، 70 مسلمان از مکه به حبشه هجرت کردند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: امروز جنایات و جرائمی که متوجه می‌شویم از سوی مسیحیانی است که به صهیونیسم پیوستند علی‌رغم اینکه مسیحی هستند؛ مسلمانان نیز امکان دارد به صهیونیسم ملحق شوند، امیرالمؤمنین (ع) در این مورد می‌فرمایند «هرکس در معامله خود غِش بزند، (یعنی به خاطر دنیاپرستی به مسلمانی خیانت می‌کند) شیعه و مسلمان نیست»؛ وقتی بنا شد که مسلمان گران‌فروشی که معیار تمام انسانیت و شرافتش پول شد، پیامبر اکرم (ص) در خصوص این فرد می‌فرماید این فرد از ما نیست و در روز قیامت با یهود محشور می‌شود.
امام‌جمعه مشهد گفت: بنابراین قرآن جریان دوست‌یابی ما را مشخص کرده است که به دنبال کسانی برویم که ثروت و پول محور در زندگی اجتماعی‌شان نیست بلکه می‌توانیم روی انسانیت آنها نیز حساب کنیم.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط آیت‌الله علم‌الهدی: پلیس اطلاعات و امنیت، تکیه‌گاه مردم در بحران‌هاست آیت‌الله علم‌الهدی: همیاری در مسیر نافرمانی خدا، عامل سقوط جامعه/ مصداق تعاون در تقوا احیای امربه‌معروف و نهی از منکر است

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/708093/آیت‌الله-علم‌الهدی--تعیین-معیار-دوستی-و-دشمنی-با-جوامع-مبتنی-درقرآن--صهیونیسم-و-مشرکان-سرسخت‌ترین-دشمنان-اسلام-هستند
بستن   چاپ