عصر قم
دعای روز سی‌ام ماه مبارک رمضان با تفسیر آیت‌الله مجتهدی تهرانی + صوت
دوشنبه 11 فروردين 1404 - 06:30:16
عصر قم - به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، مرحوم آیت‌الله «احمد مجتهدی تهرانی» از علمای بزرگ اخلاق و حدیث بود که جلسات وعظ وی به دلیل سادگی بیان و گفتار همواره مورد استقبال عموم مردم بود و همه مخاطبان می‌توانستند از آن بهره بگیرند. با وجودی که این عالم ربانی از عبارات ثقیل و سنگین حوزوی عاری بود، اما از غنای بالایی برخوردار بود چنان که عمیق‌ترین معانی را چنان بیان می‌کرد که هنوز حاوی نکات ارزشمندی است.
به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان شرح دعای هر روز ماه مبارک آیت‌الله مجتهدی تهرانی منتشر می‌شود که قسمت سی‌ام و آخر آن را در ادامه می‌خوانید.
اصول و فروع دین
مسائل دین بنا به تقسیمی دو دسته هستند؛ اصول‌دین که پنج بخش است که از این پنج مورد، توحید و نبوت و معاد جزو اصول‌دین هستند و عدل و امامت از اصول مذهب‌اند. فروع دینکه عبارت‌اند از نماز، روزه، حج، زکوه، خمس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری که جمعاً ده مورد است؛ و این که می‌گوییم: اصول آن فرع، محکم باشد به معنی آن است که هنگامی که من به فروعی مثل نماز و روزه مشغول هستم در همان حال در اصول‌دینم هم اهل یقین باشم و باور داشته باشم که خدا دارم.
اگر نماز و روزه ما بر اساس باور و یقین باشد و بدانیم که خدایی هست؛ این عمل برای ما خواهد ماند، اما اگر عبادت ما از روی شک باشد و پشتوانه آن نیز یقین برخاسته از اصول‌دین نباشد، آن عمل از بین خواهد رفت.

عصر قم

در سابق اهل بازار مقید بودند از عالمی درس بگیرند و بعد در دکان را باز می‌کردند؛ کتاب شرح باب حادی عشر در اصول و کتابی هم مربوط به مسائل احکام درس می‌گرفتند و با علم به حلال و حرام، کاسبی می‌کردند. بازاری باید مسائل دینش را یاد بگیرد و آشنا به حلال و حرام کاسبی باشد، لذا امام علی (ع) می‌فرمودند: اول مسائل شرعی خود را بیاموزید و بعد تجارت کنید. اگر مسائل شرعی را ندانید و تجارت کنید وارد ربا و گناه وارد می‌شوید.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام/ 161

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/714343/دعای-روز-سی‌ام-ماه-مبارک-رمضان-با-تفسیر-آیت‌الله-مجتهدی-تهرانی---صوت
بستن   چاپ