عصر قم - فارس / عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: باتوجهبه تنوع زبانها در سطح کشور و همچنین مشکلات آموزشوپرورش از جمله کمبود نیروی انسانی، شرایط تدریس زبان در دوره ابتدایی وجود ندارد.
رمضان رحیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در برنامه «گفتوگوی اجتماعی» رادیو گفتوگو در مورد نقش زبان در توسعه مهارتهای ارتباطی و اجتماعی دانشآموزان اظهار کرد: در حال حاضر 3 زبان فارسی، عربی و انگلیسی در مدارس تدریس میشود. البته آموزش زبانهای قومی و محلی در مدارس مورد بررسی قرار گرفت و برخی از معلمان برای آموزش این زبانها درخواست دارند.
بازار
![]()
وی ادامه داد: بر اساس اقدامات فوقبرنامه آموزشوپرورش، آموزش زبانهای محلی به دانشآموزان منافاتی ندارد تا از این طریق استعدادهای دانشآموزان در این زمینه شناسایی شود. در ایام اوقات فراغت دانشآموزان زمان مناسبی فراهم است تا گویشهای محلی با دانشآموزان کار شود.
رحیمی در مورد آموزش زبان دوم به دانشآموزان ابتدایی خاطرنشان کرد: آموزش زبان امر مطلوبی است اما باتوجهبه تنوع زبانها در سطح کشور و همچنین مشکلات آموزشوپرورش از جمله کمبود نیروی انسانی، شرایط این موضوع وجود ندارد البته مدارس میتوانند در قالب برنامه بوم (برنامه ویژه مدرسه) با اختصاص 60 ساعت برنامه رسمی مدرسه، آموزش زبان دوم را بر اساس هر بوم و منطقه در دستور کار قرار دهند و آموزشوپرورش نیز مخالفتی با این امر ندارد.
وی افزود: آموزشوپرورش میتواند به افرادی مجوز بدهد تا آموزشگاه زبان را راهاندازی و آموزش زبان دوم را در دستور کار قرار دهند. البته با توجه به مشکلات آموزشوپرورش امکان این آموزش بدون هزینه در مدارس وجود ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: در کل کشور نیازی به آموزش زبان دوم وجود ندارد و تنها در برخی استانها احساس نیاز میشود که مدارس آنها میتوانند بهصورت غیررسمی و با مشارکت اولیا اقدام به آموزش کنند.
http://www.Qom-Online.ir/fa/News/722175/عضو-کمیسیون-آموزش-مجلس--امکان-آموزش-زبان-دوم-در-دوره-ابتدایی-وجود-ندارد