عصر قم
6 ضدعفونی‌کننده طبیعی برای سبزیجات
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 12:48:50
عصر قم - خراسان /سبزی، صیفی‌جات و میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی را که مستقیم با آفت‌کش‌ها سروکار دارند، چطور می‌شویید؟ به احتمال زیاد شما هم با ضدعفونی‌کننده‌ها آن‌ها را می‌شویید و شاید سوال‌تان این است که جایگزین‌های طبیعی و غیرشیمیایی برای این کار وجود دارند؟ به هر حال تمیز کردن کامل سبزیجات و میوه‌ها برای از بین بردن آثار آفت‌کش‌ها بسیار مهم است. می‌خواهیم مواد طبیعی را معرفی کنیم که بدون نیاز به شست‌و‌شوی شیمیایی، می‌توانند خیال ما را از بابت ضدعفونی شدن بعضی خوراکی‌ها راحت کنند.
 ​​​​​​​
1نمک
نمک یک عامل ضد باکتری طبیعی است که به حذف کثیفی و حشرات ریز از سبزیجات، به ویژه سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج یا گشنیز کمک می‌کند. خیساندن سبزیجات در محلول آب شور به مدت 10 تا 15 دقیقه می‌تواند به طور موثر آن‌ها را تمیز کند و بار میکروبی را کاهش دهد.
2آب لیمو
بازار
ماهیت اسیدی لیمو آن را برای شکستن بقایای آفت‌کش‌ها و از بین بردن برخی باکتری‌ها عالی می‌کند. لیمو را با آب مخلوط کنید تا میوه‌ها و سبزیجات خیس شوند، یا آن را به سرکه اضافه کنید تا قدرت ضدعفونی‌کنندگی بیشتری داشته باشید.
3سرکه سفید
یکی از محبوب ترین پاک کننده‌های طبیعی، سرکه سفید است که در برابر بسیاری از باکتری‌ها و قارچ‌ها موثر است. محلول سرکه و آب (یک سوم سرکه و دو سوم آب) اغلب برای خیس کردن سبزیجات، به ویژه سبزیجاتی که پوست خشن دارند مانند گل کلم یا کلم بروکلی استفاده می‌شود. سبزیجات را پس از خیساندن در این محلول کاملا بشویید.
4جوش شیرین
جوش شیرین به حذف موم، باقی مانده آفت‌کش‌ها و کثیفی سطح سبزیجات کمک می‌کند. فقط یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک کاسه آب مخلوط کنید، سبزیجات را به مدت 10 تا 15 دقیقه خیس کنید و خوب بشویید. به خصوص برای سبزیجات با پوست سفت مانند خیار، هویج و سیب و میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی مفید است.
5زردچوبه
زردچوبه به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی خود به خوبی شناخته شده است. اضافه کردن مقدار کمی به آب گرم می‌تواند به تمیز کردن سبزی‌هایی مانند شنبلیله یا اسفناج کمک کند و به ویژه در از بین بردن حشرات پنهان یا کرم های کوچک موثر است.
6 سرکه سیب
مانند سرکه سفید، سرکه سیب نیز دارای خواص ضد میکروبی قوی است اما با مواد مغذی و آنزیم‌های اضافه نیز همراه است. خیساندن سبزیجات در محلول سرکه سیب رقیق شده می‌تواند به طور موثری آن را تمیز کند و در عین حال گزینه ملایم‌تری برای شست‌و‌شوی سبزیجات است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/722927/6-ضدعفونی‌کننده-طبیعی-برای-سبزیجات
بستن   چاپ