عصر قم
سیگنال‌های جدی در قلب
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 09:23:41
عصر قم - خراسان / خیلی وقت‌ها شنیدیم که فردی به‌طور ناگهانی دچار ایست قلبی شده است و برایمان سوال شده که چرا این اتفاق می‌افتد. ایست قلبی که گاهی ایست قلبی ناگهانی هم نامیده می‌شود، به این معنی است که قلب فرد به طور ناگهانی از تپش می‌ایستد. این اتفاق جریان خون به مغز و سایر اندام‌ها را قطع می‌کند. در واقع این یک وضعیت اورژانسی است و در صورت عدم درمان فوری، باعث مرگ افراد می‌شود. به همین دلیل مهم است که بدانید چرا ایست قلبی اتفاق می‌افتد و باید سریع با اورژانس تماس بگیرید. در مطلب امروز با کمک سایت webmd درباره ایست قلبی، علایم، موارد ریسک و نحوه برخورد با آن بیشتر یاد می‌گیریم. با ما همراه باشید.
 ​​​​​​​
نشانه‌های ایست قلبی چیست؟
ایست قلبی سریع و با شدت اتفاق می‎افتد. با وقوع ایست قلبی شما به طور ناگهانی سقوط می‌کنید، هوشیاری خود را از دست می‌دهید، نبض ندارید و نفس نمی‌کشید. درست قبل از این که این اتفاق بیفتد، ممکن است بسیار خسته باشید، سرگیجه، ضعف یا تنگی نفس و حالت مریضی داشته باشید. ممکن است بیهوش شوید یا درد قفسه سینه داشته باشید؛ اما نه همیشه. ایست قلبی می‌تواند بدون هیچ علامت هشداردهنده‌ای اتفاق بیفتد.
بازار
چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟
قلب شما دارای یک سیستم الکتریکی است که ضربان آن را به طور منظم نگه می‌دارد. اگر سیگنال‌های الکتریکی از بین بروند و باعث ضربان قلب نامنظم یا آریتمی شوند، ایست قلبی می‌تواند رخ دهد. انواع مختلفی از آریتمی‌ها وجود دارد و بیشتر آن‎ها خطرناک نیستند. یکی به نام فیبریلاسیون بطنی بیشتر باعث ایست قلبی می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد، قلب نمی‌تواند خون کافی را به بدن شما پمپ کند و در عرض چند دقیقه زندگی را تهدید می‌کند. بسیاری از افرادی که دچار ایست قلبی می‌شوند، به بیماری عروق کرونر هم مبتلا هستند؛ اغلب، مشکل از آن‎جا شروع می‌شود. ابتلا به بیماری عروق کرونر به این معنی است که خون کمتری به قلب شما جریان می‌یابد. این وضعیت می‌تواند منجر به حمله قلبی شود که به سیستم الکتریکی قلب شما آسیب می‌رساند. در واقع از دست دادن شدید خون یا کمبود شدید اکسیژن، فعالیت ورزشی شدید با وجود بیماری قلبی، سطوح بسیار بالای پتاسیم یا منیزیم که می‌تواند منجر به ریتم مرگبار قلب شود، عوامل ژنتیکی که ممکن است آریتمی‌های خاصی را از طریق توارث به شما منتقل کنند یا شما را در معرض آن قرار دهند و تغییرات در ساختار قلب، به عنوان مثال، بزرگ شدن قلب یا تغییرات ناشی از عفونت همگی از دلایل بروز ایست قلبی به شمار می‌روند.
ایست قلبی و حمله قلبی تفاوتی دارند؟
برخلاف ایست قلبی، قلب شما معمولاً در هنگام حمله قلبی متوقف نمی‌شود. در عوض، جریان خون در حمله قلبی مسدود می‌شود، بنابراین قلب شما اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند که می‌تواند بخشی از عضله قلب را بکشد. اما این دو به هم مرتبط هستند. بافت زخمی که پس از حمله قلبی با بهبود رشد می‌کند، می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی قلب را مختل کند و شما را در معرض خطر قرار دهد و حمله قلبی گاهی اوقات می‌تواند باعث ایست قلبی شود. همچنین نارسایی قلبی متفاوت است. این وضعیتی است که در آن قلب شما با گذشت زمان ضعیف‌تر می‌شود تا زمانی که نتواند خون و اکسیژن کافی را به اطراف بدن شما ارسال کند. وقتی سلول‌های شما به اندازه کافی از این مواد مغذی دریافت نمی‌کنند، بدن شما به خوبی کار نمی‌کند. ممکن است هنگام انجام کارهای ساده مانند حمل مواد غذایی، بالا رفتن از پله‌ها یا حتی راه رفتن، نفس کشیدن برایتان سخت باشد.
چه کسانی در معرض ایست قلبی هستند؟
مواردی وجود دارد که در آن احتمال ایست قلبی بیشتر است. به طور کلی ایست قلبی در مردان خیلی بیشتر است اما بیشترین خطر افزایش ایست قلبی برای افرادی است که مبتلا به بیماری عروق کرونر هستند. افرادی که خودشان یا اعضای خانواده دچار آریتمی هستند یا قبلا ایست قلبی را تجربه کردند بیشتر در خطر هستند. افراد سیگاری و افرادی که مواد مخدر یا نوشیدنی‌های غیرمجاز مصرف می‌کنند هم در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران هستند. همچنین افرادی که حمله قلبی داشته‌اند و کسانی که مبتلا به دیابت و فشار‌خون هستند و نیز افراد دارای اضافه وزن هم در خطر ایست قلبی هستند. اگر فردی دچار ایست قلبی شد، نیاز به درمان فوری دارد و تماس با اورژانس مهم‌ترین کاری است که باید انجام دهید.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/723878/سیگنال‌های-جدی-در-قلب
بستن   چاپ