عصر قم
یک هزار و 257 تعاونی در قم فعال هستند/مسکن یکی از دغدغه‌های اصلی تعاونی‌هاست
جمعه 5 اردیبهشت 1404 - 2:58:51 PM
عصر قم - رئیس اتاق تعاون استان قم گفت:2 هزار شرکت تعاونی در سطح استان قم ثبت شده که از این تعداد، یک هزار و 257 تعاونی، فعال‌اند.
به گزارش خبرگزاری برنا از قم، محمدتقی حاج ابراهیمی در جمع اصحاب رسانه که به مناسبت فرارسیدن هفته کارگر در سالن اجتماعات سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان قم برگزار شد بیان کرد: با تغییرات و تعاملی که در هیئت‌رئیسه جدید اتاق و اداره کل تعاون استان در دور جدید اتفاق افتاده و به ویژه همراهی مدیر کل جناب آشتاب و معاونت تعاون، با عنایت الهی در ششم اردیبهشت‌ماه شاهد امضای یک تفاهم‌نامه راهبردی ما بین بخش غیر دولتی تعاون و بخش حاکمیتی تعاون خواهیم بود که براساس آن برخی وظایف حاکمیتی قابل‌واگذاری، از سوی وزارت تعاون به نمایندگی اداره کل استان، به اتاق تعاون محول می‌شود.
حاج ابراهیمی افزود:یکی از مطالبات جدی و اولیه جامعه رسانه‌ای استان را راه‌اندازی تعاونی‌های جدید در حوزه مسکن، مصرف و تأمین نیازهای اصحاب رسانه است و ما در هیئت‌رئیسه جدید بر تکمیل زنجیره خدمات تعاون و ارزش‌آفرینی مستمر تمرکز داریم.
وی با اشاره به همکاری ده‌ساله اتاق تعاون با اداره کل تعاون عنوان کرد:سه مناسبت محوری هفته کارگر، هفته تعاون و دهه فجر با مشارکت فعال شرکای اجتماعی و کمیته کارگری-کارفرمایی برگزار می‌شود که بیانگر انسجام در حوزه روابط کار استان است.
رئیس اتاق تعاون استان قم از احیای دبیرخانه مشترک سه اتاق مهم اقتصادی کشور یعنی بازرگانی، اصناف و تعاون خبر داد و افزود: اتاق تعاون به‌عنوان جوان‌ترین اتاق اقتصادی کشور بر اساس قانون سال 1370، نقش مهمی در تکمیل زنجیره تصمیم‌سازی و بیان مطالبات بخش غیردولتی دارد.
وی خاطرنشان کرد:تجربیات خوبی با تشکل‌های کارفرمایی و کارگری استان ایجاد شده و بیش از یک دهه با همراهی یکدیگر در این جبهه انجام وظیفه کرده‌ایم، این سه مجموعه متولیان امر اقتصاد در جایگاه غیر حاکمیتی و زبان گویا و پارلمان بخش غیر حاکمیتی هستند.
حاج ابراهیمی ادامه داد:راه اندازی دبیرخانه مشترک بین اتاق بازرگانی، اصناف و اتاق تعاون استان قم در حال انجام است و این دبیرخانه می‌تواند کمک شایانی در پیشبرد امور محوله داشته باشد؛ این اتفاق فرودین ماه امسال رقم خورد و امید است برای ساختار کشوری و استانی دستاورد خوبی داشته باشد؛ در این باره چند نمونه از دستاوردها قابل ذکر است.
وی افزود:ماده 57 قانون بخش تعاون اصلاحیه سال 1393 در این قانون سه رسالت اتاق تعاون را به 16 وظیفه ارتقا داده است از جمله این موارد برای افزایش اختیارات اتاق تعاون بوده که بررسی صلاحیت مدیران عامل، هیئت‌های مدیره و بازرسین شرکت‌هاست و همچنین داوری میان تعاون گران در اختلافات تعاونی‌ها از جمله وظایفی است که در این قانون به اتاق واگذار شده است.
رئیس اتاق تعاون استان قم اظهار داشت:صیانت از محیط‌های کاری، وظیفه‌ای مشترک است و ما موظفیم در قالب برنامه‌ریزی‌های مشترک با نهادهای پژوهشی، بسته‌های حمایتی و مشوق‌های قانونی را به کارفرمایان و کارگران ارائه کنیم تا کارفرمایان به تکالیف خود در قبال کارگران بپردازند و کارگران با آرامش خاطر براساس جایگاه خودشان بتوانند خدمات متقابلی ارائه بدهند، براین اساس در بخش پژوهشکده کار مشترکی را شروع کرده‌ایم.
وی بیان کرد:اکنون مزایای قانونی متعددی برای تعاونی‌ها وجود دارد؛ از جمله معافیت‌های مالیاتی 25 درصدی نسبت به شرکت‌های سهامی و معافیت 20 درصدی در سهم کارفرما از حق بیمه کارگر که متأسفانه تاکنون به طور کامل اجرایی نشده و نیازمند پیگیری جدی است.
حاج ابراهیمی عنوان کرد:آنچه را که قانون به عنوان مشوق تعیین کرده و یا قابلیت هم‌پوشانی دارد براساس آن خدمت دوستان در بخش‌های مختلف می رسیم و مجموعه قوانین و داشته‌ها را در بخش تعاون مورد ارزیابی قرار می‌دهیم، در این باره توفیق داریم در بازدیدها ورود به مجموعه‌ها و تشکل‌ها و کارگاههای مختلف پیدا می‌کنیم و مشوق‌های سالانه را پیشنهاد می‌کنیم.
وی با اشاره به ورود اتاق به موضوعات مهمی نظیر ایجاد اتحادیه گردشگری سلامت تصریح کرد:برخی شرکت‌ها بدون داشتن عنوان تعاون، عملکردی مشابه دارند و ما در تلاش هستیم این مجموعه‌ها را به چرخه تعاون بازگردانده و از مزایای آن بهره‌مند کنیم، از طرفی برخی نیز دارای فعالیت موثر هستند اما ناشناخته مانده‌اند، برای نمونه تعدادی از مجتمع‌های فناورانه و تولیدی در قم دارای ظرفیت‌های صادراتی هستند اما به دلیل ضعف اطلاع‌رسانی، مهجور مانده‌اند و این وظیفه رسانه‌هاست که این ظرفیت‌ها را به جامعه معرفی کنند.
رئیس اتاق تعاون استان قم در ارتباط با توزیع اقلام یارانه‌ای نظیر گوشت و برنج در قالب برنامه‌های تعاونی اظهار کرد: در زمینه توزیع موفقیت‌های خوبی داشته‌ایم و توانستیم اختلاف قیمت برخی اقلام مانند لاستیک پراید را که در بازار آزاد تا یک‌میلیون و 150 هزار تومان تفاوت دارد، از طریق تعاونی‌ها کاهش دهیم.
وی گفت:ایجاد هسته‌های اولیه برای تأمین مسکن و کالاهای اساسی در قالب تعاونی‌ها از جمله برنامه‌های در دست اقدام است و رسانه‌ها می‌توانند با نقش نظارتی و ترویجی خود، مردم و مسئولان را به این مسیر راهبردی سوق دهند.
حاج ابراهیمی ادامه داد:اصحاب رسانه در معرفی کارآفرینان ناشناخته استان و انتقال اطلاعات به اتاق تعاون نقش مهمی دارند و می‌توانند زمینه بهره‌مندی آنان از مشوق‌ها و خدمات قانونی را فراهم کنند، از این رو از برگزاری جلسات مشترک برای بررسی ظرفیت‌ها و فرصت‌های تعاونی استقبال می‌نماییم.
وی گفت:بیش از 2 هزار شرکت تعاونی در سطح استان قم تا کنون ثبت شده که از این تعداد، یک هزار و 257 تعاونی، فعال‌اند؛ این تعاونی ها، 42 هزار و 419 نفر عضو دارند و سرمایه ثبتی آنها، یک هزار و 284 میلیارد تومان است و در مجموع این تعاونی ها برای 16 هزار و 528 نفر اشتغال‌زایی کرده اند.
رئیس اتاق تعاون استان قم در بخش دیگری اظهار داشت:در خصوص بازار سرمایه و همچنین سهام عدالت و شرکت‌های سرمایه‌گذاری از سوی شورای عالی پول و اعتبار و سازمان بورس، ماموریت و مسئولیت سازماندهی شرکت‌های تعاونی سهام عدالت و به تبع آن شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌ها به اتاق تعاون ایران محول شده و به تبع و پیروزی از اتاق ایران در 31 مرکز استان رسالت سازماندهی مجدد شرکت‌های تعاونی سهام عدالت و شرکت‌های سرمایه‌گذاری از سوی اتاق های استانی در جریان است.
وی ادامه داد: از جمله این امور ساختار و سازماندهی مجدد شرکت های تعاونی سهام عدالت در دستور کار اتاق تعاون استان قم است تا با به روز رسانی این شرکت ها و ایجاد زیرساخت لازم در ماههای آینده بتوانیم شرکت سرمایه گذاری استان را مجددا فعال کنیم و مبالغ قابل توجهی از سرمایه به سمت استان و در خصوص سازماندهی این سرمایه در جهت شعار سال یعنی سرمایه گذاری برای تولید با رویکرد تعاون محور در دستور کار قررا دادیم.
حاج ابراهیمی عنوان کرد:حضور حداکثری آحاد جامعه قم در ساختار و بستر دو نوع تعاونی یکی سهام عدالت و دیگری تعاونی های توسعه عمران که رویکردشان با قانون خاص و اختیاراتی که حاکمیت برای انها در نظر گرفته برای امر ساخت و ساز و توسعه با ترک تشریفات قانونی و شرایط خاص از سوی حاکمیت برنامه ریزی شده که این شرکت ها بدانند به سه دهک اول این جامعه در اولویت اول و سایر اقشار جامعه به تناسب برنامه ریزی که انجام داده اند با برگزاری کارهای عمرانی و توسعه ای در سطح استان و شهرستان ها خدمات رسانی کنند از جمله این موارد شرکت توسعه تعاون استان قم است که در چندین مرحله با ارزیابی هایی که توسط وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی انجام شده برتر ملی شده و این مدال را در افتخارات خود دارند.
وی تصریح کرد:براساس سیاست و برنامه ریزی هایی که از سوی هیات رئیسه اتاق تعاون شده براساس شعار سال یعنی سرمایه گذاری برای تولید سازماندهی و ساماندهی حضور مجموعه بزرگ خانواده تعاون و شرکای اجتماعی اش در این سبک و سیاق است که با ایجاد بستری مناسب در سطح استان بتوانیم سرمایه های کوچک مردمی و مشارکت دادن آحاد جامعه و شهروندان قمی را در سال پیش رو سازماندهی و به منصه ظهور برسانیم.
رئیس اتاق تعاون استان قم خاطرنشان کرد:با عنایت به اینکه در سطح استان و با محوریت استانداری محترم قرار است سند راهبردی سرمایه گذاری استان تدوین شود بنا به پیشنها اتاق تعاون نظر بر این است که ابتدا با بازخوانی قوانین و مقرراتی که در مجموعه حاکمیتی و در بخش غیر حاکمیتی اقتصاد وجود دارد از جمله مشوق ها و ترک تشریفات و امثال ان با یک هم پوشانی مناسب در سطح اتاق های سه گانه به محوریت دبیرخانه مشترک این اتاق ها انجام می شود برای پوشش دادن و هدایت و حمایت هر چه بهتر سرمایه گذاری ها به صورت هدفمند در حعت دست یابی نتیجه مستمر ثمر برای شهروندان و همشهریان گرامی در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
انتهای پیام 

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/724761/یک-هزار-و-257-تعاونی-در-قم-فعال-هستند-مسکن-یکی-از-دغدغه‌های-اصلی-تعاونی‌هاست
بستن   چاپ