عصر قم

آخرين مطالب

برای اولین بار در کشور: احیای پخت نان کامل در جزیره کیش منطقه آزاد کیش

برای اولین بار در کشور: احیای پخت نان کامل در جزیره کیش
  بزرگنمايي:

عصر قم - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از استفاده تمامی نانوایی‌های این جزیره از آرد کامل برای پخت نان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، آیین رونمایی از طرح نان کامل در جزیره کیش چهارشنبه 20 تیر با حضور رحیم سرهنگی مدیرعامل این سازمان ، مدیرکل هماهنگی آرد و نان شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و مدیرکل روابط عمومی این شرکت و مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان در سالن اجتماعات این سازمان برگزارشد.
رحیم سرهنگی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این آیین با اشاره به اقدامات اداره غله سازمان در خصوص تامین نان با کیفیت برای مردم و نظارت بر روند پخت نان و آموزش نانوایان کیش با حضور دو نفر از اساتید مطرح کشور گفت: استفاده از آرد کامل که ارزش بالای غذایی دارد در تمام نانوایی های کیش اجرایی می شود و از آنجایی که این منطقه در اغلب عرصه ها پیشتاز است. از اینرو طرح احیای پخت نان کامل در کشور، به صورت گسترده از کیش آغاز می شود.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی استفاده از نان کامل در میان اقشار مختلف مردم و نقش رسانه های گروهی در این خصوص اظهار داشت: امیدواریم این طرح با توجه به بهبودی که در نوع تغذیه ایجاد می کند؛ مورد استقبال کیشوندان قرار گرفته و به کل کشور تعمیم پیدا کند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش ادامه داد: در مرحله نخست طرح، بواسطه ذائقه برخی از مردم مبنی بر استفاده از آرد سفید، برخی نانوایی ها به پخت آرد سفید ادامه می دهند ولی تعداد بسیاری از نانوایی ها اقدام به پخت آرد کامل می کنند.
همچنین محمد حسن جلالی مدیرکل هماهنگی آرد و نان شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران در این آیین با بیان این که یک درصد از آرد کشور به آرد کامل اختصاص یافته است؛ گفت: برخی از استان ها پیشرو در زمینه تولید آرد کامل و توزیع آن هستند و1400 واحد نانوایی در سطح کشور نان کامل را پخت می کنند.
وی با اشاره به روند قیمت گذاری آرد کامل اظهار داشت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمت آرد کامل را به وزارت کشور اعلام کرده است که بعد از اخذ قیمت، در سامانه بارگذاری و امکان خرید آرد برای تمام نانوایی ها فراهم می شود .
همچنین مسعود رمضان پور مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان با اشاره به مزایای استفاده از آرد کامل گفت: این طرح در مراحل ابتدایی است و باید برای مشارکت عامه مردم فرهنگ سازی شود .
وی با بیان این که از مجموعه شش کارخانه در سطح استان هرمزگان، 3 کارخانه برای تامین آرد کامل اعلام آمادگی کردند؛ افزود: یک کارخانه در استان هرمزگان به صورت ویژه بر روی تامین آرد کامل برنامه ریزی کرده است و توانسته است جواز تولید آن را دریافت کند.
رمضان پور از اعلام آمادگی 20 واحد نانوایی در سطح استان برای عرضه نان کامل خبرداد و افزود: با توجه به نظر رحیم سرهنگی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، این طرح به صورت کامل و به عنوان هدیه به کیشوندان آغاز می شود و امیدواریم با فرهنگ سازی مناسب، این طرح از این منطقه آغاز و به کل کشور گسترش یابد.
مهدی افشون رئیس اداره غله و تعزیرات آرد و نان کیش نیز در این آیین با ارائه گزارش عملکرد 8 ماهه این اداره و با اشاره به آغاز اجرای پایش سلامت در پایان سال گذشته گفت: در این طرح آرد، خمیر و نان را مورد پایش قرار دادیم تا سلامت آن را برای مردم تضمین کنیم و در مرحله نخست مشکلات را احصاء و در پایش دوم، همه را اصلاح کردیم.
وی ادامه داد: با رایزنی و مکاتباتی که با اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان داشتیم؛ توانستیم امتیاز پخت نان کامل را اخذ کنیم و از این پس آرد کامل به تمام نانوایی های کیش تحویل می شود؛ تا نان کامل در سبد غذایی خانوارها قرار گیرد.
رئیس اداره غله و تعزیرات آرد و نان کیش تاکید کرد: طرح پایش سلامت پایان پیدا کرده و نتایج کلی آن تا پایان هفته دیگر منتشر خواهد شد.لازم به ذکر است از 33 نانوایی فعال در جزیره کیش، 29 نانوایی سنتی و 4 نانوایی فانتزی است. 
نانوایی های سنتی شامل 10 نانوایی لواش، 2 نانوایی تافتون و به ترتیب 9 و 8 نانوایی بربری و سنگک است.
گفتنی است آرد گندم کامل که یا آرد گندم سبوس دار نیز نامیده می شود، حاصل از پودر شدن دانه های کامل گندم است که بدون فرآوری تولید شده و از فیبر بالایی برخوردار است.
در این روش دانه های گندم را تهیه کرده و به طور کامل برای آسیاب آماده می سازند. این آرد از آن جهت آرد کامل نامیده می شود که هیچ یک از قسمت های آرد از دانه جدا نشده و به طور کامل آسیاب می شود. از خواص آرد کامل می توان به سبوس بالای آن اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/621820/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم

معنی ضرب المثل "یک پرنده در دست، بهتر است از صد پرنده در حال پرواز"

رئیس سازمان حج و زیارت: 55درصد زائران حج آتی زنان هستند

مجرمان حرفه‌ای زیر ذره‌بین؛ خبری از مرخصی و عفو نیست!

بازار شب عید داغِ داغ است

رئیس اورژانس کشور: هنگام مشاهده آمبولانس مسیر را برای خودرو امدادی باز کنید

قتل داماد توسط برادرزن در کرمانشاه

سرخیو راموس به رکورد 1000 بازی رسید

بیانیه فدراسیون کوه‌نوردی درباره اظهارات برادر الناز رکابی

هافبک پرسپولیس غایب دیدار خاص با ملوان

پاسخ بی‌رحمانه استون ویلا به سانچو در یک کلمه!

بدشانسی هوشمند مقابل سپاهان تکرار شد

سپاهان مقابل نساجی هم تلفات داد!

کمک بزرگ رئال به بارسا؛ پرز از نفوذش استفاده کرد!‏

سایپا قهرمان لیگ برتر زنان والیبال شد

فرصت طلایی پرسپولیس؛ صدرنشینی در پایان سال!

حضور میلاد تقوی و رسول خطیبی در فینال دوم لیگ برتر والیبال بانوان

با افزایش قد کودکان خطر این بیماری ها در بزرگسالی بیشتر و این بیماری ها کمتر می شود

بیماری های خطرناکی که باور نمی کنید با مواد غذایی به آن دچار شده اید

تعجب رئیس دستگاه قضا از خط لوله قاچاق سوخت از لب دریا تا فرودگاه!

پزشکیان: خوب حرف زدن فایده ندارد، باید عمل کرد

حاشیه‌های سفر رئیس جمهور به جنوب شرق تهران؛ وقتی خبرنگار صداوسیما پا در کفش مسئولان می‌کند

وزارت برق عراق: به دنبال جایگزینی برای گاز ایران هستیم

ایران خواستار آتش‌بس دائمی و حمایت اقتصادی از کارگران فلسطینی شد

ماجرای بحث رئیس‌جمهور با یک روحانی بر سر یک نقل قول در اسلام شهر

لاریجانی: ترامپ در عمل باید ثابت کند اهل صلح است!

ابتذالِ شر

دستگیری سوداگران گنج در قم

افتتاح نخستین دفتر داوری مسجد محور در استان قم

جزئیات ماجرای قتل لیانا، دختر 7 ساله کرجی از زبان قاتل!

اسلامی: پویش «نه به تصادف» تکلیفی است که روی دوش همه قرار دارد

واکنش کارتال به شایعه لیست مازاد جنجالی!

دشان تایید کرد؛ امباپه کاپیتان فرانسه است

بادامکی: زمین شماره 2 آزادی را هم گرفتیم

نساجی، میزبان ضعیف اما سد محکم مقابل مدعیان!

تمسخر سیمئونه توسط ستاره رئال؛ دست من بالا!‏

پایان شایعات؛ کیمیش تا 2029 در بایرن مونیخ

صندلی طبقه دوم آزادی هم کنده شد!

پیاتزا تصمیمش را در مورد تیم ملی ایران تغییر داد!

فهرست فرانسه؛ امباپه بعد از 6 ماه برگشت

کین گل نزند هم بازیکن مهمی برای بایرن است!

فهرست ژاپن برای قطعی کردن صعود به جام جهانی

بازدید تیم های مشترک بازرسی از عمده فروشان مواد خوراکی و پروتئینی در کیش

بهترین روش برخورد با کودکانی که اضافه وزن دارند

بگو مگوی مجری و نماینده مجلس بر سر سخن نقل شده از رهبری درباره قانون عفاف و حجاب

پزشکیان: حل ناترازی نه با دستور اداری حل می‌شود و نه با بگیر و ببند

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران خواهان نابودی اسرائیل است

بقائی: اظهار نظر درباره نامه آمریکا بعد از تکمیل بررسی‌ها انجام خواهد شد

بخشی از کتاب/ ​​​​​​​زندگی شما مثل یک کتاب است

زیارت اهل قبور در پنجشنبه آخر سال - قم