لاجوردی: فکر نمی کنم پزشکیان با اصل قانون عفاف و حجاب مخالف باشد
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - خبرآنلاین / دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره واکنش پزشکیان به تصویب لایحه عفاف و حجاب می گوید: فکر نمی کنم پزشکیان با اصل این مسئله مخالف باشد، شاید یک نوع برداشت هایی شده بود که بیشتر مواد این قانون حالت سلبی دارد که ما در جلسه با پزشکیان، همین مسئله مطرح شد که بخش ایجابی قانون عفاف و حجاب بسیار پررنگ است و فقط بخش محدودی مربوط به موارد سلبی است.
«من با هر گونه زورگویی و برخورد خشن با هر انسانی موافق نیستم.»، «در مورد برخوردهایی که در خیابان با زنان می شود را چرا اعتراض نکردیم؟»، «همه اعضای خانواده ما با حجاب و چادری هستند اما اگر کسی در بیرون نخواست این پوشش را نداشت، باید با او برخورد کنیم؟»، «آدم بعضی رفتارها را می بیند، خجالت می کشد.» و...اینها بخشی از اظهارات مسعود پزشکیان در مناظره های انتخاباتی پیرامون حجاب بود.
حالا پزشکیان رئیس جمهور شده و از آن طرف هم لایحه حساس عفاف و حجاب بعد از کشمکش های فراوان میان مجلس و شورای نگهبان حدود 4 ماه بعد از حضور پزشکیان در پاستور، در نهایت تبدیل به قانون شده و نوبت اجرای آن رسیده است. در این شرایط رئیس جمهوری که برآیند صحبت های او حاکی از مخالفتش با برخورد تند و بعضا خشونت آمیز در قضیه حجاب است، آیا لایحه ای در راستای اصلاح قانون مذکور به مجلس می دهد؟
زهره سادات لاجوردی که دبیر کمیسیون اجتماعی است به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید اطلاعی از اقدام دولت در راستای قانون عفاف و حجاب ندارد ولی در جلسه با پزشکیان در مورد اینکه بُعد ایجابی قانون عفاف و حجاب پررنگ تر از بُعد سلبی آن است، صحبت شده است.
گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با زهره سادات لاجوردی، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی را می خوانید:
***
*خانم لاجوردی! شورای نگهبان از تایید لایحه عفاف و حجاب خبر داده، با توجه به اینکه به نظر می رسد این لایحه با شعارهای انتخاباتی پزشکیان در تضاد است، به نظر شما در نهایت قالیباف قانون را ابلاغ می کند یا خود پزشکیان؟
طبق قانون وقتی شورای نگهبان تایید می کند توسط رئیس مجلس به ریاست جمهوری ابلاغ می شود و رئیس جمهور باید ابلاغ کند. مگر اینکه این کار توسط رئیس جمهور انجام نشود آن وقت خود رئیس مجلس باید این کار را انجام دهد.
*روال قانونی همین است اما با توجه به اینکه شاید این قانون با صحبت های آقای پزشکیان در دوره انتخابات درباره حجاب در تناقض باشد، فکر می کنید پزشکیان قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کند؟
خیر، فکر نمی کنم رئیس جمهور با اصل این مسئله مخالف باشد، شاید یک نوع برداشت هایی شده بود که بیشتر مواد این قانون حالت سلبی دارد که ما در جلسه با آقای پزشکیان، همین مسئله مطرح شد که بخش ایجابی قانون عفاف و حجاب بسیار پررنگ است و فقط بخش محدودی مربوط به موارد سلبی است.
البته اینکه قالیباف چه زمانی قانون عفاف و حجاب را ابلاغ می کند هم باید در نظر داشته باشیم و بعد از آن باید رییس جمهور قانون را ابلاغ کند.
ممکن است در مورد زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب ملاحظاتی وجود داشته باشد
*یعنی آقای پزشکیان با مفاد قانون عفاف و حجاب موافق بود؟
خیر، منظور بنده این بود توضیحی که در مورد قانون عفاف و حجاب به رئیس جمهور داده شد که بیشتر مواد این قانون ایجابی است و بالاخره وقتی مصوبه ای تبدیل به قانون می شود همه مسئولین و مردم مکلف هستند که قانون را اجرا کنند.
*در این جلسه رئیس جمهور در مورد لایحه عفاف و حجاب قانع شد یا امکان دارد اصلاحیه درباره قانون عفاف و حجاب تقدیم مجلس کند یا...؟
بنده در این مورد اطلاعی ندارم اما بهر شکل وقتی شورای نگهبان مصوبه مجلس را تایید کرده، رسما قانون است البته امکان دارد ملاحظاتی برای ابلاغ داشته که این ملاحظات را کسانی که در سمت های بالاتری هستند، برای زمان ابلاغ در نظر بگیرند اما در اصل مسئله شورای نگهبان این مصوبه را تایید کرده و ساعت ها از طریق افرادی که در این زمینه تخصص داشتند، نظرسنجی شده و نمایندگان مجلس در کمیسیون قضائی و فرهنگی بر روی آن کار کردند و چندین بار هم به شورای نگهبان رفته و برگشته و امروز مشکلاتی که به نظر می رسید، رفع شده اند.
مردم از اجرای قانون عفاف و حجاب استقبال می کنند
*بنابراین احتمال ارائه لایحه اصلاحی از طرف دولت درباره قانون عفاف و حجاب را نمی دهید؟
این امر به خود دولت بستگی دارد و من مطلع نیستم، در هر صورت حجاب باید از این حالت بلاتکلیفی و بی قانونی خارج شود.
*به نظر شما پزشکیان در اجرای قانون عفاف و حجاب دچار چالش می شود؟
خیر، اگر قانون دقیق و درست انجام شود، سلیقه ای نباشد و با همان موارد و موازینی که در متن قانون آمده اجرا شود، به مشکل برخورد نخواهیم کرد.
*با توجه به حواشی پیرامون این قانون، فردی که قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کند، چه رئیس مجلس چه رئیس جمهور، چه هزینه ای پرداخت می کند؟
وقتی مصوبه ای به شکل قانون در می آید همه افراد موظف هستند که قانون را اجرا کنند، البته نحوه صحیح اجرای قانون و سلیقه ای و یا مقطعی عمل نکردن هم خیلی موثر است. با توجه به شناختی که از جامعه خودمان داریم، خانواده هایی از لحاظ فرهنگی، اصالت و قدمتی که مسائل فرهنگی در کشور ما دارد، اکثریت مردم خواهان قانون مند شدن فضاهای مختلف در جامعه هستند و اینکه احساس شود اصلا قانونی در مورد حجاب وجود ندارد و شاهد حالت رهاشدگی در جامعه شاهد باشیم، شایسته یک جامعه نیست و من فکر می کنم اگر قانون عفاف و حجاب دقیق و درست انجام شود، مردم هم استقبال خواهند کرد.
-
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۸:۱۲
-
۳۵ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/665642/