تلاش برای اضافه شدن 100 دستگاه اتوبوس جدید به شهر قم
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - شهردار قم با اشاره به خرید 20 دستگاه اتوبوس برقی و 10 دستگاه اتوبوس دیزلی جدید گفت: با خرید 10 دستگاه دیگر در دو ماه آینده و پیگیری برای تحقق وعده دولت در تأمین 49 دستگاه اتوبوس، امیدوارم تا پایان سال 100 دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر قم اضافه شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید مرتضی سقائیاننژاد امروز _ دوشنبه نوزدهم آذر _ در حاشیه آئین رونمایی از اولین اتوبوس برقی شهر قم در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت حملونقل عمومی بهعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه شهری، اظهار کرد: حملونقل عمومی یکی از حرکتهای پایهای در شهرهای بزرگ است که در برنامههای پنجم، ششم و هفتم توسعه کشور بر آن تأکید شده است.
وی افزود: به دلیل مشکلات مختلف، در برنامه ششم توسعه کشور موارد پیشبینی شده اجرا نشد، اما در برنامه هفتم توسعه حملونقل عمومی بهطور جدی مورد توجه قرار گرفته است.
شهردار قم مشکلات هوای پاک در شهرها، بهویژه کلانشهرها یکی از دلایل اصلی این اولویت دانست و تصریح کرد: ترافیک سنگین ناشی از استفاده گسترده از خودروهای شخصی، فشار مضاعفی بر زیرساختهای شهری وارد کرده و هزینه مردم را افزایش میدهد.
سقائیاننژاد با اشاره به وضعیت فعلی ناوگان اتوبوسرانی قم گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده قرار بود تعداد اتوبوسهای قم به 500 دستگاه برسد، در حال حاضر ناوگان اتوبوسرانی قم شامل 271 دستگاه فعال است که باید برای تقویت آن اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در همین راستا 49 دستگاه اتوبوس دیزلی از ایرانخودرو دیزل خریداری شده بود که به دلیل اختلافاتی میان این شرکت و وزارت کشور، همچنان محقق نشده است.
صرف بیش از 400 میلیارد تومان اعتبار در توسعه حملونقل شهردار قم از برنامه شهرداری قم برای توسعه استفاده از خودروهای برقی خبر داد و اظهار داشت: برای کاهش آلودگی هوا، کاهش سروصدا، و افزایش ایمنی، خودروهای برقی گزینهای مناسب هستند.
سقائیاننژاد ابراز کرد: در همین راستا و با در نظر گرفتن معیارهای زیست محیطی، 20 دستگاه اتوبوس برقی با هزینهای بالغ بر 375 میلیارد تومان خریداری شده است.
وی ادامه داد: همچنین، 10 دستگاه اتوبوس دیزلی تولید داخلی با هزینه 80 میلیارد تومان خریداری شده است.
شهردار قم در ادامه اظهار کرد: تا دو ماه آینده نیز 10 دستگاه دیگر اتوبوس به ناوگان حملونقل اضافه خواهد شد، همچنین سال جاری 14 دستگاه از اتوبوسهای موجود بازسازی شده که با احتساب اتوبوسهای برقی و دیزلی جدید، تعداد کل ناوگان افزودهشده به حملونقل عمومی قم به 100 دستگاه خواهد رسید.
سقائیاننژاد از پیش بینی 200 میلیارد تومان اوراق مشارکت خرید اتوبوس برای سال آینده خبر داد و گفت: با مذاکرات انجامشده با وزارت کشور و سازمان مدیریت، قرار است این رقم به 600 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: این بودجه به تحقق برنامههای پیشبینیشده برای رسیدن به عدد 500 دستگاه اتوبوس به ناوگان قم کمک خواهد کرد.
شهردار قم با اشاره به اهمیت هوشمندسازی خدمات حملونقل عمومی گفت: یکی از اقدامات مهم ما، فراهمکردن امکاناتی است که شهروندان بتوانند زمان رسیدن اتوبوسها را از طریق ایستگاههای متعدد و پنج روش مختلف مشاهده کنند.
سقائیان نژاد اضافه کرد: این اقدام به بهبود برنامهریزی زمانی مردم کمک کرده و تجربه حملونقل را کارآمدتر میکند.
نقش اتوبوس برقی در کاهش آلایندگی وی همچنین با تاکید بر اهمیت توجه به مسائل زیستمحیطی در برنامههای شهرداری قم و نقش مؤثر اتوبوسهای برقی در کاهش انتشار گاز CO2، افزود: اتوبوسهای برقی خریداریشده دارای ضمانت 5 ساله داشته و باتریهایی با ضمانت 8 ساله دارند که میتوانند با هر بار شارژ، تا 300 کیلومتر حرکت کنند.
شهردار قم خاطرنشان کرد: زیرساختهای شارژ این خودروها در شب فراهم شده و کمک شایانی به کاهش آلودگی هوای شهر خواهد کرد.
سقائیان نژاد با اشاره به کاهش میانگین عمر ناوگان حملونقل عمومی قم، اظهار کرد: میانگین عمر ناوگان اتوبوسرانی قم از 12 سال به 3.5 سال کاهش یافته است که این شهر را به دارنده جوانترین ناوگان حملونقل عمومی در کشور تبدیل کرده و با تکمیل برنامههای توسعهای، این وضعیت بهبود بیشتری خواهد یافت.
وی در پایان تأکید کرد: شهرداری قم مصمم است تا با توسعه ناوگان حملونقل عمومی، حرکت به سمت هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین، و توجه به محیط زیست، خدماتی پایدار و کارآمد را در اختیار شهروندان قرار دهد.
کد خبر 817960
-
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۲:۰۹
-
۱۷ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/677442/