عصر قم

آخرين مطالب

فاصله قم تا خدمات حمل و نقل شهری مطلوب به شهروندان گفتگو

فاصله قم تا خدمات حمل و نقل شهری مطلوب به شهروندان
  بزرگنمايي:

عصر قم - - مهدی بخشی سورکی: بر اساس آمار اعلامی از سوی شهرداری قم در حال حاضر بالغ بر 250 دستگاه اتوبوس در شهر قم مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 190 دستگاه به صورت مداوم و مستمر در خطوط 22 گانه حضور دارند.
در طرح جامع حمل و نقل شهری قم، برای افق 1412 تعداد 500 دستگاه اتوبوس دیده شده است و شهرداری نیز اعلام کرده تا ابتدای سال آینده مجموع اتوبوس‌های شهری قم به 350 دستگاه خواهد رسید که این امر نشان می‌دهد از برنامه تدوین شده عقب ماندگی قابل تأملی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
گفته شده روزانه در شهر قم به طور متوسط 2 میلیون سفر درون شهری از سوی شهروندان صورت می‌گیرد که از این تعداد به طور متوسط 120 هزار نفر از اتوبوس برای حمل و نقل استفاده می‌کنند که این آمار اندک است و به نظر می‌رسد، باید مشوق‌های لازم برای ترغیب جامعه به استفاده از اتوبوس جهت رفت و آمد در نظر گرفته شود که این امر علاوه بر کاهش مصرف انرژی و سوخت به امر کاهش ترافیک شهری به خصوص در هسته مرکزی شهر قم کمک خواهد کرد.
افزایش خطوط، معطلی‌ها برای رسیدن اتوبوس‌ها و کاهش سر فاصله‌ها از مهمترین مطالبات آن دسته از شهروندان قمی است که از اتوبوس برای حمل و نقل درون شهری استفاده می‌کنند.
گفته شده شهر قم جوان‌ترین عمر ناوگان اتوبوس با 4 سال سن را در کشور داشته و در این زمینه رتبه نخست را دارد.
محمد حسین دهناد رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شورای شهر جایگاه سیاستگذاری، تعیین راهبرد، برنامه ریزی و نظارت دارد و از ابتدای دوره ششم شورای اسلامی شهر قم در سال 1400 یکی از موضوعاتی که به صورت جدی و به عنوان یکی از رویکردهای مهم در دستور کار شورا قرار گرفته، حل مشکل ترافیکی شهر قم بوده است.

عصر قم

حل مشکلات ترافیکی در گرو گسترش حمل و نقل عمومی است
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: اگر برای حل مشکلات ترافیکی شهرهای بزرگ همانند قم، به سمت راه‌هایی غیر از گسترش حمل و نقل عمومی برویم؛ به بیراهه رفته‌ایم و این تجربه در نقاط مختلف دنیا و شهرهای کشور وجود دارد.
دهناد با بیان اینکه بار اصلی حمل و نقل عمومی بر دوش ناوگان اتوبوسرانی است افزود: در سال 1400 عددی که به عنوان یارانه برای حمل و نقل عمومی در بودجه شهرداری قم پیش بینی شده بود، 40 میلیارد تومان بوده که این عدد امروز به 120 میلیارد تومان رسیده است و علاوه بر آن 400 میلیارد تومان نیز از منابع داخلی برای خرید اتوبوس پیش بینی شده و به غیر از آن هم، 600 میلیارد تومان از منابع دولتی برای خرید اتوبوس در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در ابتدای کار شورای دوره ششم، تعدادی از رانندگان فیش‌های حقوقی خود را به ما نشان می‌دادند که دریافتی آنان میانگین 5 میلیون تومان بوده است که هم اکنون برای تأمین راننده شرایط معیشتی مناسبی در نظر گرفته شده و دریافتی‌ها نسبت به سال‌های قبل افزایش خوبی داشته است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم گفت: تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی در دستور کار قرار گرفته که امروز 190 دستگاه اتوبوس در شهر قم در حال فعالیت هستند که البته این میزان با برنامه ریزی صورت گرفته در اسناد بالادستی فاصله دارد.
دهناد گفت: سه سال قبل نظمی که امروز در برنامه حرکت اتوبوس‌ها وجود دارد، نداشتیم و نوع سرویس دهی و خدمت رسانی و نظم برای ارزیابی رانندگان ملاک عمل است.
وی عنوان کرد: در سه سال قبل اعلام کردیم که دریافت پول نقد در اتوبوس‌ها باید حذف شود که این امر آن زمان شاید امکان پذیر نبود و امروز شاهد تحقق این موضوع هستیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه اتوبوس‌ها و ماشین‌های برقی اطراف حرم در سه سال قبل هزینه‌ای بوده که امروز این خدمات رایگان شده است افزود: خدماتی که ناوگان حمل و نقل عمومی به برخی اقشار خاص همانند ایثارگران، معلولان و غیره می‌دهد به صورت رایگان است که این امر نشان می‌دهد رویکرد در این بخش به سمت استفاده بهینه از داشته‌ها و تلاش برای جبران عقب ماندگی‌ها بوده است.
دهناد گفت: ما به عنوان متولیان حمل و نقل شهری باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم، افرادی که خودروی شهری دارند نیز راغب به استفاده از اتوبوس شوند.

عصر قم

افزایش تعداد خطوط و کاهش سرفاصله‌های زمانی از مطالبات مردمی است
وی با بیان اینکه امروز بدون خودروی شخصی تردد برای مردم پردیسان سخت و دشوار است افزود: افزایش تعداد خطوط و کاهش سرفاصله‌های زمانی از مطالبات مردمی است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: مشکل جدی که وجود دارد کمبود ناوگان اتوبوسرانی برای رسیدن به وضعیت استاندارد است که اگر این امر محقق نشود؛ اعتماد مردم به سیستم خدشه دار خواهد شد.
وی با بیان اینکه افزایش ناوگان اتوبوسرانی در برهه‌ای با کمک‌های دولتی صورت می‌گرفت که البته این امر در برهه‌ای متوقف شد گفت: اوایل دهه 90 که قم جمعیت امروز را نداشته است، این شهر 350 اتوبوس و مینی بوس فعال داشته است.
دهناد اضافه کرد: اتوبوس‌ها یک عمر مشخصی دارند که باید پس از مدتی جایگزین شوند که به شهرداری قم اجازه داده شد؛ علاوه بر 400 میلیارد تومان، 600 میلیارد تومان دیگر برای خرید اتوبوس هزینه کند.
وی با اشاره به راهکارهای افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی گفت: دولت باید از محل کمک‌های اوراق و درصدی از سهم ارزش افزوده، برای خرید اتوبوس اختصاص دهد و شهرداری نیز باید برای تأمین منابع داخلی جهت خرید اتوبوس همت کنند و از سویی دیگر اتوبوس‌های دارای مشکل نیز بازسازی شوند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم گفت: در زمانی از طرح اختصاص 400 میلیارد تومان برای خرید اتوبوس استقبال نمی‌شد و زمینه‌های جذاب دیگری برای دیده شدن مدیریتی وجود داشته است که این رقم در مقایسه با سال‌های گذشته به عنوان مثال سال 1400 عدد 40 میلیارد تومان بوده است و سال قبل نیز 160 میلیارد تومان از منابع داخلی برای خرید اتوبوس پیش بینی کرده بودیم.
دهناد گفت: برای ساختمان‌های دارای حکم قلع بنا، جریمه ای در نظر گرفته شده بود که قانون گذار این جریمه را برای هزینه در حوزه حمل و نقل در نظر گرفته بود که این ظرفیت را سال گذشته از دست دادیم.

عصر قم

در مقطعی تعداد اتوبوس‌های فعال در قم به 100 عدد رسید
وی بیان کرد: سال 90 تعداد 300 و اندی اتوبوس در قم داشتیم که خریدی در سال 97 رخ داد و در ادامه افت ناگهانی داشتیم و در این بازه زمانی اتوبوس‌هایی عمرشان به اتمام رسید و در مقطعی تعداد اتوبوس‌های فعال به 100 عدد رسید.
وی گفت: در سال 1400 تعداد 50 عدد دستگاه اتوبوس از محل منابع داخلی خریداری شد و در سال 1401 نیز 50 عدد دیگر با کمک وزارت کشور خریداری شده است.
در دهه 90 حمایت لازم از سوی دولت در زمینه حمل و نقل عمومی صورت نگرفت
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه در دهه 90 حمایت لازم از سوی دولت در زمینه حمل و نقل عمومی صورت نگرفت افزود: امروز موضوع ناترازی انرژی در جامعه مطرح است که ما روزانه 120 میلیون لیتر سوخت در کشور مصرف داریم که تقریباً بیش از یک سوم آن در 8 کلانشهر است و بخش قابل توجهی نیز در ترافیک‌ها در حال هدر رفتن است و این در حالی است که بنزین هم در حال وارد شدن است.
وی ادامه داد: از آنجا که در دهه 90 حمایت لازم از سوی دولت برای ناوگان‌های حمل و نقل عمومی صورت نگرفته؛ امروز در این بخش هم ناترازی داریم.
دهناد گفت: هزینه جابجایی مسافر از طریق ناوگان عمومی به این صورت است که یک سوم آن را باید دولت تأمین کند و یک سوم مدیریت شهری و یک سوم نیز از طریق پرداخت کرایه از سوی مردم تأمین می‌شد که در دهه 90 این یک سوم پرداخت نشده است.
وی اضافه کرد: برخی از شهرها در دهه 90 از دولت قطع امید کردند و با استفاده از منابع داخلی، مبادرت به تأمین و خرید اتوبوس در کشور کردند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم ابراز کرد: در سال 1390 تعداد 58 دستگاه اتوبوس اضافه شد که بعد از آن با یک افتی مواجه بودیم که در سال 1400 تعداد به 54 عدد رسید و در برخی از سال‌ها نیز خرید صورت نگرفته است.

عصر قم

طی این سال‌ها تلاش شده سهم حمل و نقل عمومی قم افزایش یابد
وی گفت: حمل و نقل عمومی در سال 97 زیر 10 درصد در شهر قم بوده که سیاستگذاری آن بوده که این میزان افزایش یابد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم افزود: در برخی جاها مردم با وجود اینکه خودرو دارند، اما به واسطه داشتن سیستم حمل و نقل عمومی با کیفیت، مناسب و پایدار، سفرهای شهری خود را از این طریق انجام می‌دهند.
وی گفت: اگر منابع لازم برای گسترش سیستم حمل و نقل عمومی از سوی دولت افزایش یابد، این امر در تأمین ناوگان اتوبوسرانی پایدار و استفاده بیشتر مردم از این ناوگان افزایش خواهد داد.
دهناد عنوان کرد: شورای شهر در زمینه بودجه ریزی می‌تواند کار کند و در طی این سال‌ها تلاش شده سهم حمل و نقل عمومی افزایش یابد؛ هر چند که در سال‌هایی این امر محقق نشده و شهرداری نتوانسته خریدها را انجام دهد و در این جهت باید از ظرفیت‌های تولید داخل و خارج از کشور بهره برد.
باید برنامه ریزی حرکت اتوبوس‌ها همانند حرکت مترو باشد
رضا خانه‌زاد یزدی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قم استانی زائر پذیر و گردشگری است که حمل و نقل در این زمینه نقش مؤثری بر عهده دارد افزود: معتقدیم که تمام اقشار جامعه باید از حمل و نقل عمومی بهره لازم را ببرند و این خدمات نیز باید به گونه‌ای باشد که قابل اتکا و قابل اطمینان باشد و بر همین اساس برنامه ریزی شد که ابتدا بتوان زمان حرکت اتوبوس‌ها را به اطلاع مردم برسانیم تا شهروندان بر این اساس، برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.
وی گفت: باید برنامه ریزی حرکت اتوبوس‌ها همانند حرکت مترو باشد که بر همین اساس خطوط دسته بندی شدند که دسته یک مربوط به ساعات پیک است که در این ساعات فاصله‌ها ده دقیقه‌ای تا 15 دقیقه‌ای را لحاظ کردیم.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم ادامه داد: حرکت دسته دوم را 15 دقیقه و حرکت دسته سوم را 20 دقیقه در نظر گرفتیم.

عصر قم

در حال حاضر نظم خوبی در خطوط 22 گانه شهری حاکم است
خانه‌زاد یزدی گفت: برای زمان حرکت اتوبوس‌ها برنامه ریزی لازم صورت گرفته است و در حال حاضر نظم خوبی برای خطوط 22 گانه شهری حاکم شده که در این زمینه نیازمند اطلاع رسانی به مردم هستیم تا آنان بدانند که چه زمانی اتوبوس به ایستگاه‌ها خواهند رسید و حرکت‌ها در چه زمانی رخ می‌دهد.
وی اضافه کرد: حرکت اتوبوس‌ها در خطوط مختلف قابل رصد است و امروز پس از اصلاحاتی که در این زمینه صورت گرفته، نظم در حرکت اتوبوس‌ها حاکم شده و در قبل از اصلاحات، حرکت اتوبوس‌ها نامنظم بوده و زمانبندی رعایت نشده است.
وی با بیان اینکه در قبل از اصلاحات حرکت اتوبوس‌ها، خطای کمتر از یک دقیقه برای رسیدن اتوبوس، 66 درصد بوده است افزود: خطای یک تا 2 دقیقه 23 درصد و بالای 3 دقیقه 11 درصد بوده است که بعد از این اصلاحات خطای کمتر از یک دقیقه به 88 درصد رسیده است که این امر نشان می‌دهد که رسیدن در زمان مقرر را در برنامه حرکت اتوبوس‌ها مد نظر داشته باشیم.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته در زمینه اطلاع رسانی زمان حرکت اتوبوس‌ها گفت: هوشمندسازی اطلاع رسانی با 5 راهکار بومی دنبال شده که سامانه قمیار از جمله آنان بوده است که تمام خطوط و ایستگاه‌ها در این سامانه قابل مشاهده است که با انتخاب هر خط و ایستگاه؛ زمان رسیدن اتوبوس به شهروندان اعلام شود.
خانه‌زاد یزدی افزود: در هر ایستگاه اتوبوسQRK متناسب آن ایستگاه نصب شده که شهروندان از این طریق می‌توانند از زمان حرکت اتوبوس مطلع شوند.
میزان استفاده مردم از اتوبوس رصد می‌شود
وی با بیان اینکه میزان استفاده مردم از اتوبوس رصد می‌شود افزود: فروردین 1402 نسبت به خرداد 1403 از یک میلیون و 500 هزار نفر استفاده کننده به 2 میلیون و 500 نفر رسیدیم که این امر نشان می‌دهد در جذب مسافر موفق بوده‌ایم.
وی گفت: تعداد 190 اتوبوس فقط در بخش خطوط فعال هستند و خروج آنان از خط ممنوع شده است که بخشی از این تعداد در هسته مرکزی فعالیت دارند.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه در ساعات پیک تردد در سطح شهر از تمام ظرفیت اتوبوس‌ها برای افزایش بهره وری استفاده می‌شود اضافه کرد: شهردار قم تاکید دارد کیفیت حمل و نقل عمومی را بهبود ببخشیم که این امر با افزایش تعداد ناوگان صورت می‌گیرد.
برنامه ریزی برای بازسازی 40 اتوبوس جهت اضافه شدن به ناوگان حمل و نقل شهری قم
وی گفت: بازسازی اتوبوس‌ها در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون تلاش داریم با بازسازی اساسی 40 اتوبوس به ناوگان حمل و نقل شهری قم اضافه شود.
خانه‌زاد یزدی افزود: قراردادی برای خرید 99 دستگاه اتوبوس در سال 1401 بسته شده بود که مبلغ آن نیز به وزارت کشور واریز شده است که از این تعداد 50 دستگاه وارد شهر قم شده که 49 دستگاه دیگر از مطالبات شهر قم است.
وی ادامه داد: وزارت کشور قرارداد خرید 4 هزار و 800 دستگاه اتوبوس را برای تأمین اتوبوس‌ها در کل کشور منعقد کرده بود که مبالغ آن نیز از سوی شهرداری‌ها واریز شده و پیگیری‌های بسیاری صورت گرفته و از طریق نمایندگان نمایندگان، استاندار و شهردار در این حوزه با وزیر کشور مذاکراتی شده که در مجموع وزارت کشور قادر به تأمین این تعداد اتوبوس نبود و سایر شهرها تا 25 درصد توانستند اتوبوس‌ها را دریافت کنند و در قم بالغ بر 50 درصد اتوبوس‌های خریداری شده وارد شهر قم شده است.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: اخیراً 10 دستگاه اتوبوس دیزلی و 20 دستگاه خودروی برقی به روز نیز خریداری شده که این تعداد به زودی به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر قم اضافه می‌شود و تلاش داریم 10 دستگاه اتوبوس برقی دیگر به مجموعه ناوگان اتوبوسرانی اضافه شود.
تا افق 1412 باید تعداد 500 دستگاه اتوبوس داشته باشیم
وی با بیان اینکه طرح جامع حمل و نقل قم در سال گذشته به تصویب وزارت کشور رسید گفت: در این مطالعات مشاور ما اعلام کرد که تا افق 1412 منوط به اینکه خط انبوه به مجموعه اضافه نشود، باید تعداد 500 دستگاه اتوبوس داشته باشیم.
خانه‌زاد یزدی اضافه کرد: برای سال آینده نیز اوراق مشارکت در نظر گرفته شده است تا از این طریق بالای 50 دستگاه اتوبوس در سال آینده خریداری شود.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم افزود: تا فروردین ماه سال آینده تعداد 350 دستگاه اتوبوس برای ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی شهر قم تأمین می‌شود و با تحقق این تعداد به افق در نظر گرفته شده 500 دستگاه اتوبوس نزدیک خواهیم شد.

عصر قم

سن ناوگان اتوبوسرانی شهر قم در سطح کشور جایگاه نخست کشوری را دارد
وی با بیان اینکه سن ناوگان اتوبوسرانی شهر قم در سطح کشور جایگاه نخست کشوری را دارد بیان کرد: در حال حاضر عمر اتوبوس‌ها در قم به طور متوسط زیر 4 سال است و در تعداد اتوبوس‌های فعال به میزان کل اتوبوس‌ها در مقایسه با شهرهای دیگر رتبه دوم را داریم.
وی اضافه کرد: تلاش داریم تا همه اقشار بتوانند از ناوگان حمل و نقل عمومی شهر قم بهره ببرند که این امر با بهره وری و رفع نواقص محقق خواهد شد.
خانه‌زاد یزدی با بیان اینکه تولید اتوبوس در کشور در بهترین حالت طی 10 سال گذشته 1400 دستگاه بوده است افزود: نیاز کشور سالانه بالغ بر 2 هزار دستگاه اتوبوس است و این امر نشان می‌دهد در بخش تولید و تقاضا مشکلاتی وجود دارد.
وی گفت: بخش حمل و نقل عمومی نیازمند حمایت دولت است و میزان کرایه برای 1402 برای هر نفر در شهر قم 7 هزار و 500 تومان برآورد شده بود که از شهروندان 2 هزار و 700 تومان دریافت می‌شود که این امر نشان می‌دهد که مابقی هزینه را باید مدیریت شهری پرداخت کند و باید دید سهم دولت در این بخش کجا است که اگر حمایت‌های دولتی نباشد، باید دید شهرداری‌ها چقدر توان ورود به این عرصه را دارند و در این بخش حمایت دولت باید افزایش یابد.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم عنوان کرد: قبل از سال 1390 یک واگذاری در بخش اتوبوس‌ها به بخش خصوصی صورت گرفت و در ادامه این اتوبوس‌ها آزاد شد و همین امر سبب کاهش تعداد اتوبوس‌ها در سطح شهر قم شده است و برخی‌ها به صورت آزاد کار می‌کردند و در ناوگان عمل و نقل عمومی شهرداری نبودند که این کمبود باید جبران می‌شد و در طی این سال‌ها تلاش شد تا با خرید اتوبوس‌های جدید این امر جبران شود.
وی ابراز کرد: متوسط روزانه 120 هزار نفر از شهروندان قمی از اتوبوس استفاده می‌کنند و این در حالی است که روزانه 2 میلیون سفر در قم با شیوه‌های مختلف داریم.
نیازمند افزایش تعداد اتوبوس‌ها در شهر قم هستیم
خانه‌زاد یزدی گفت: در حال حاضر حداکثر بهره‌وری از امکانات حمل و نقل عمومی را داریم و نیازمند افزایش تعداد اتوبوس‌ها در شهر قم هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل عمومی از مباحث فرهنگی نباید غافل شویم افزود: در این عرصه رسانه ملی و رسانه‌های دیگر می‌توانند نقش آفرین باشند.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: در حال حاضر تلاش داریم تا اینترنت رایگان را در داخل اتوبوس ایجاد کنیم و این امر مشوقی برای استفاده مردم به استفاده از ناوگان اتوبوسرانی و کارآمد شدن این بخش باشد.
کد خبر 6321236

عصر قم

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/680806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس: تصویری از تحصن آیت‌الله خامنه‌ای در دانشگاه تهران

خلاصه بازی لچه 1 - لاتزیو 2

شکست ناباورانه فن‌پرسی و جهانبخش مقابل انوش!

کانون بسیج اساتید دانشگاه طلوع مهر قم افتتاح شد

گل دوم اتلتیکومادرید به بارسلونا توسط سورلوث

چلسی سه بازیکن می‌دهد تا کاپیتان اینتر را بگیرد!

بحران در بارسلونا؛ فلیک در دقیقه 96 به سیمئونه باخت!

زمزمه‌های بازگشت یحیی گل‌محمدی به پرسپولیس!

پایان کار خوان کارلوس گاریدو در پرسپولیس!

میرزائیان: مدیران پرسپولیس برای خود هم جریمه درنظر گیرند

شوت دی پائول؛ گل اول اتلتیکومادرید به بارسلونا

تمرین پرسپولیس تعطیل شد

کنترل ستاره‌های سپاهان با ورود کاپیتان

مدال برنز دختر وزنه‌بردار ایران در دوضرب نوجوانان آسیا

پیام تسلیت آیت الله نوری همدانی در پی ارتحال آیت الله شیرازی

یادمان نهر خیّن با مشارکت استان قم بازسازی می‌شود

یادمان نهر خیّن با حمایت استان قم بازسازی می‌شود

برترین گل‌ها با شماره 5 در تاریخ لیگ برتر انگلیس

گل اول بارسلونا به اتلتیکومادرید توسط پدری

برادران پیروانی در متن اولین پیروزی تاریخ!

صحبت‌های بازیکنان ذوب‌آهن پس از شکست دادن ملوان

زارع، سرمربی ملوان: با احترام به تیم حریف، تیم برتر میدان بودیم

گاریدو یک قدم به پایان کار در پرسپولیس

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

کمدین جنجالی: حقیقی رضایت نمی‌دهد، زندان میروم!

ربیعی، سرمربی ذوب‌آهن: نبود VAR در بازی امروز، تأثیرش را برای تیم ما گذاشت

پاسخ آیت‌الله خامنه‌ای به استفتاء درباره تقسیم اموال پیش از مرگ

آیت الله دری نجف آبادی: در راهی که امام ترسیم کرد، خیانت، تقلب و حقه‌بازی نیست

پیام آیت‌الله سبحانی به چهل و هفتمین دوره مسابقات معارفی قرآن کریم

عاشقانه های جالب سعدی

کارگاه مدیریت رسانه در بحران از سوی خانه مطبوعات استان قم برگزار شد

یادمان نهر خین توسط استان قم بازسازی می‌شود

برخورد تریلی و سواری در قم 5 مصدوم برجای گذاشت

اعلام برنامه قطعی برق برخی مناطق قم در روز یکشنبه

دست خط آشنا، قاتل را لو داد

گفتگو با مصدومان حادثه سقوط اتوبوس به دره پل‌دختر

آسیب 2 خودرو بر اثر سقوط سنگ در جاده چالوس

کشف 3 هزار میلیاردی خودروهای لوکس قاچاق در مازندران

قصاص برای عامل جنایت در بازی «خرس وسطی»

قتل با قندشکن بر سر ارثیه؛ مرد مستاجر هم قربانی شد

صدور آنلاین مجوز خروج تاکسی برای شهر‌های زیر 200 هزار نفر جمعیت

بالگرد اورژانس 115 قم به پرواز درآمد

خلاصه‌بازی کریستال پالاس 1 - آرسنال 5

استعفای قابل پیش‌بینی مربی قعرنشین لیگ فوتسال

خشم کونته از بازیکنانش؛ نیمه دوم احمقانه بازی کردیم!

این یک برد نیست، شروع یک راه تازه است

توپ و تشر علنی گاریدو به حسین کنعانی!

چرا لیلیان تورام، اسم پسرانش را مارکوس و کفرن گذاشت؟

تمام قهرمانان تاریخ لیگ برتر انگلیس از 1993 تا 2024 همراه با امتیازات

10 سال پیش در چنین روزی؛ اولین هت‌تریک آنتوان گریزمان با پیراهن اتلتیکو مادرید