مدیرکل دفتر مطالعات راهبردی، برنامهریزی عقیدتی و فرهنگی نمایندگی ولیفقیه در بنیاد:
مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - مدیرکل دفتر مطالعات راهبردی، برنامهریزی عقیدتی و فرهنگی نمایندگی ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست هماندیشی معاونین تعاون و امور اجتماعی بنیاد سراسر کشور که در مشهد برگزار شد، گفت: مددکاری در بنیاد، به ویژه اگر با نیت خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی انجام شود، میتواند به عنوان نوعی انفاق تلقی شود.
به گزارش ایثار. حجتالاسلام والمسلمین اسدالله کریمی، در این نشست گفت: با توجه به تعاریف و اصول انفاق در اسلام، میتوان مددکاری در بنیاد را به نوعی انفاق تلقی کرد. البته این موضوع نیازمند بررسی دقیقتر از زوایای مختلف است. مددکاری در بنیاد فراتر از کمکهای مالی صرف است و شامل حمایتهای مالی: پرداخت مستمری، کمکهای بلاعوض، وامهای مسکن و اشتغال و حمایتهای معیشتی، تامین مسکن، مواد غذایی، پوشاک و … حمایتهای درمانی: تامین هزینههای درمان، دارو و خدمات توانبخشی، حمایتهای آموزشی: فراهم کردن فرصتهای آموزشی برای فرزندان شهدا و ایثارگران، حمایتهای حقوقی: ارائه مشاورههای حقوقی و پیگیری پروندههای قضایی، حمایتهای روانشناسی: ارائه مشاورههای روانشناسی و حمایتهای عاطفی، حمایتهای اجتماعی: تسهیل دسترسی به امکانات و خدمات اجتماعی، فرهنگی و ورزشی است.
حجت الاسلام و المسلمین کریمی با طرح ابن سوال که چرا مددکاری در بنیاد را میتوان انفاق دانست؟ اظهارداشت: با توجه به تعاریف و انواع انفاق در اسلام که قبلا ذکر شد، میتوان استدلال کرد که مددکاری در بنیاد، مصداقی از انفاق است، به دلیل اینکه انفاق مالی: بخش قابل توجهی از فعالیتهای بنیاد، شامل کمکهای مالی به خانواده شهدا و ایثارگران است. این کمکها، مصداق بارز انفاق مالی محسوب میشوند. همانطور که در زکات و صدقه گفته شد، کمک مالی به نیازمندان و کسانی که در شرایط سختی قرار دارند، از مصادیق انفاق است. انفاق معنوی: مددکاری در بنیاد، صرفا کمک مالی نیست، بلکه ارائه خدمات مشاورهای، روانشناسی، حقوقی و آموزشی نیز جزئی از این فعالیتها است.
وی افزود: این خدمات، نوعی انفاق معنوی محسوب میشوند. در واقع، تلاش برای رفع مشکلات روحی و جسمی و کمک به رشد و شکوفایی افراد، نوعی انفاق است. انفاق در راه خدا: خانوادههای شهدا و ایثارگران، کسانی هستند که عزیزان خود را در راه خدا و برای دفاع از ارزشها و آرمانهای اسلامی فدا کردهاند. کمک به این خانوادهها، نوعی قدردانی از فداکاری آنها و ادامه دادن راه آنها است. بنابراین، میتوان گفت که این کمکها، مصداق انفاق در راه خدا هستند.
حجتالاسلام و المسلمین کریمی افزود: مصداق صدقه جاریه: اگر هدف از ایجاد بنیاد شهید و ارائه خدمات، ماندگار کردن یاد و راه شهدا و ایثارگران باشد، میتوان این فعالیتها را مصداقی از صدقه جاریه دانست. چرا که این خدمات، پس از فوت خیرین نیز ثواب آن به آنها خواهد رسید. مصداق صله رحم: در مواردی که مددکاری به خویشاوندان شهدا و ایثارگران ارائه میشود، این فعالیتها میتواند به عنوان نوعی صله رحم نیز محسوب شود که در اسلام بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به شرایطی که باعث میشود مددکاری به انفاق نزدیکتر شود، گفت: اول خلاص: هدف اصلی از ارائه این خدمات، باید رضایت خداوند و خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران باشد، نه کسب شهرت و منفعت شخصی حسن نیت: نیت و انگیزه خدمترسانان، باید خیرخواهانه و دلسوزانه باشد. رعایت کرامت انسانی: خدمات باید به گونهای ارائه شود که کرامت و عزت نفس گیرندگان حفظ شود. تداوم: انفاق و مددکاری، باید به صورت مستمر و پیگیرانه انجام شود، نه فقط به صورت مقطعی و گذرا. صداقت: در ارائه خدمات باید صداقت و شفافیت وجود داشته باشد و از هر گونه سوء استفاده پرهیز شود.
حجتالاسلام و المسلمین کریمی، گفت: مددکاری در بنیاد، به ویژه اگر با نیت خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی انجام شود، میتواند به عنوان نوعی انفاق تلقی شود. این فعالیتها، نه تنها به رفع نیازهای مادی و معنوی خانواده شهدا و ایثارگران کمک میکند، بلکه به تحقق عدالت اجتماعی و زنده نگه داشتن یاد و نام ایثارگران نیز یاری میرساند. این انفاق، بر اساس ارزشهای اسلامی و انسانی، نه تنها عملی نیکو است، بلکه وظیفهای دینی و اجتماعی نیز محسوب میشود.
انتهای پیام/
-
پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۶:۵۹
-
۱۳ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/683984/