شرایط نانوایان در استان قم نابسامان است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - نایبرئیس اتحادیه نانوایان استان قم گفت: نانوایان در استان شرایط مناسبی ندارند. - اخبار استانها -
حمید نجفی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت نانوایان در سطح استان گفت: شرایط نانوایان در استان نابسامان است. در حال حاضر نبود پشتیبانی لازم و مشوقهای تولید، افزایش قیمت مواد اولیه و حاملهای انرژی، کرامت و ارزش نانوا و یک واحد نانوایی را کم کرده است.
نجفی درخصوص کیفیت نان افزود: 3 عامل اصلی باعث کاهش کیفیت نان در برخی واحدهای نانوایی میشود؛ اول بستگی به کیفیت آردها دارد. از آنجا که استان قم استان مصرفگرایی است و نهایتا گندم استان 2 ماه میتواند جوابگوی مصرف خانوارها باشد.
نایبرئیس اتحادیه نانوایان استان قم بیان کرد: متأسفانه پس از اتمام موجودی آرد استان، باید از استانهای همجوار گندم تأمین کنیم و تبدیل به آرد کرده و در بین نانواییها توزیع کنیم. باوجود زحمات زیادی که برای تأمین این غله کشیده میشود، اما آن کیفیتی که باید داشته باشد فعلا ندارد.
وی عنوان کرد: عامل دوم و مهم اینجاست که ما آرد را بهطور یکسان بین نانواییها تقسیم میکنیم و برخی نانوایان مهارت کافی در پخت نام باکیفیت ندارند. البته نانوایان قم جزو باتجربهترین نانوایان سطح کشور هستند. اکثر نانوایان سنتیپز از قدیمیان این حرفه هستند.
نجفی تصریح کرد: جوانان ما با این مزد و حقوق پای کار نانواییها نمیمانند و از تجربه کافی برخوردار نیستند. عامل سوم آموزشهای لازم نانوایان است و در این زمینه مصوبهای در شورای عالی سیاستگذاری گذرانده شد تا با همکاری سازمان فنی و حرفهای و ادارهکل غله، برای جوانان جدیدالورود به شغل نانوایی دوره آموزشی برگزار شود.
نایبرئیس اتحادیه نانوایان استان قم گفت: عامل اصلی مشفق تولید است و میتواند در جوانان انگیزه ایجاد کند، موضوع نرخ نان است. دولت درحال اجرای نرخ کاملا دستوری است. دولت 25 درصد افزایش قیمت نان را اعمال کرد و چند روز پس از آن قیمت کیسه مایع خمیر 350 هزار تومان شد.
وی افزود: پس از این تغییرات نرخ، یارانه 40 درصدی که دولت به عنوان کمک هزینه به نانوایان پرداخت میکرد به 20 الی 30 درصد رسید. به این ترتیب مشفق حذف شد. به اعتقاد ما بهترین آزمایشگاه نانوایی است، هرچه خروجی داشته باشد، نشانه کیفیت آرد مصرفی آن است.
نجفی اذعان کرد: 90 درصد از محل نگهداری آردها رعایت میشود و در دمای 25 درجه سانتی گراد نگهداری میشوند. افرادی که شکایتی دارند میتوانند با شماره تلفن 36600514 با اتحادیه نانوایان ارتباط داشته باشند و شکایات خود را اعلام کنند.
انتهای پیام/
-
پنجشنبه ۱۳ دي ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹:۳۲
-
۱۳ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/686304/