افزایش 100 درصدی سطح زیر کشت کلزا در قم
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - ایسنا / مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سطح زیر کشت کلزا در استان قم با افزایش 100 درصدی، امسال به 2600 هکتار رسید.
سیدمحمد سعادتی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم اظهار داشت: با توجه به وارداتیبودن عمده روغن مصرفی کشور، کشت دانههای روغنی بهویژه در مناطق مستعدی مانند قم و استانهای شمالی کشور، امری ضروری است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم، بر نقش موثر دانههای روغنی در خودکفایی روغن کشور تاکید کرد و گفت: هرچه بیشتر به اقتصاد کشاورزی توجه شود و هزینههای تولید برای کشاورزان کاهش یابد، استقبال آنها از کشت دانههای روغنی بیشتر خواهد شد.
سعادتی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، توجه ویژهای به کشت دانههای روغنی، بهویژه کلزا، از سوی کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی شده است، افزود: کلزا بهعنوان یکی از محصولات راهبردی، از جایگاه ویژهای در بین دانههای روغنی برخوردار است و شرایط کشت آن در کشور فراهمتر است؛ همچنین، استقبال کشاورزان از این محصول نیز قابل توجه بوده است.
وی با بیان اینکه طبق برنامهریزیهای وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای زیر مجموعه، سطح زیر کشت و تولید دانههای روغنی افزایش یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر، سه محصول کلزا، سویا و آفتابگردان، عمده محصولات کشتشده برای تولید روغن در کشور هستند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم ضمن تاکید بر اینکه محصول سویا بیشتر در مناطق شمالی کشت میشود، در حالی که کلزا در تمامی استانها، بهویژه قم، قابلیت کشت دارد، تاکید کرد: سال گذشته، سطح زیر کشت کلزا در استان قم 1106 هکتار بود که این رقم امسال به 2600 هکتار رسیده است؛ این افزایش بیش از 100 درصدی، نشاندهنده رشد چشمگیر استان در این حوزه است.
سعادتی با اشاره به حمایتهای دولت و کشاورزان از کشت کلزا، افزود: سال گذشته، عملکرد برداشت کلزا در واحد سطح به حدود 2 تن رسید و امیدواریم امسال نیز با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، بتوانیم به این رقم یا حتی بیشتر دست یابیم؛ در این راستا، کارشناسان فنی در تمام مراحل کشت، از کشاورزان حمایت میکنند و توصیههای لازم را ارائه میدهند.
-
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰:۲۰
-
۶ بازديد
-
-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/694894/