عصر قم

آخرين مطالب

جنجال نمره در دانشگاه شریف؛ معدل ریاضی 650 دانشجو کمتر از 6 شد! اقتصادی

جنجال نمره در دانشگاه شریف؛ معدل ریاضی 650 دانشجو کمتر از 6 شد!
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / ارزیابی استادان از عملکرد 650 دانشجو در درس ریاضی 2، یکی از جنجالی‌ترین اتفاقات آموزشی سال‌های اخیر را در دانشگاه صنعتی شریف رقم زد و میانگین 5٫2 را از 20 برای این درس ثبت کرد.
درس‌های عمومی ریاضی 1 و 2 و فیزیک 1 و 2 که همان سال اول دوره کارشناسی برای همه دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ارائه می‌شود، از جنجالی‌ترین دروس این دانشگاه به شمار می‌آید و دانشجویان سال‌ها است که به سخت‌گیری بیش‌ازحد، حجم زیاد مطالب و روش‌های پرانتقاد استادان در تصحیح برگه‌ها معترضند.
با انتشار نمرات نهایی درس ریاضی عمومی 2 که در ترم پاییز 1403 ارائه شده بود، معدل 5٫23 از 20 برای 650 دانشجو به دست آمد و یکی از کم‌سابقه‌ترین اتفاقات آموزشی این دانشگاه را رقم زد.

درس ریاضی 2 در ترم پاییز 1403 به عنوان درس فرعی برای دانشجویان دوره کارشناسی (ورودی 1402 و قبل از آن) ارائه شد و 740 دانشجو در این دوره ثبت‌نام کردند. در روزهای پایانی ترم، 90 نفر از این جمع درس را حذف کردند (حذف اضطراری، W) و درنهایت 650 نفر در آزمون پایان‌ترم حاضر شدند. با تصحیح برگه‌ها، میانگین نمرات 5٫23 از 20 به دست آمد که رکوردی تاریخی برای این درس محسوب می‌شود.
اساتید درس تصمیم گرفتند که نمرات را روی نمودار ببرند و میانگین را روی 11 تنظیم کنند. بدین ترتیب دانشجویانی که نمراتشان از 6 بالاتر شده بود، این درس را پاس می‌کردند؛ بااین‌حال نمره بیش از 300 نفر از دانشجویان پایین‌تر از 10 (معیار قبولی) شد و این درس را افتادند.
مشکل از کجاست؟
دانشجویان سال‌ها است که به میانگین پایین نمرات درس‌های ریاضی 1 و 2 معترضند و سخت‌گیری بیش‌ازحد، حجم بسیار زیاد مطالب و روش‌های نامناسب آموزشی و اجرا را عامل چنین اتفاقی می‌دانند. شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «میانگین 5٫23 گویای ضعف و ناکارآمدی عمیق در برنامه‌ریزی و اجرای صحیح آموزشی است. فاجعه‌ای که این ترم در درس ریاضی عمومی 2 رخ داد، از عدم توافق بین اساتید ارائه‌دهنده دروس سرویس دانشکده ریاضی، سختگیری غیرضروری و بیش‌ازاندازه تعدادی از اساتید و مشکلات ساختاری آموزش نشأت می‌گیرد».
در مقابل، استادان معتقدند که سطح علمی عموم دانشجویان پایین‌تر آمده و مشکل اصلی را می‌بایست در تلاش ناکافی دانشجویان برای یادگیری جست. استادان، نمرات آزمون‌های ریاضی مقطع متوسطه و عملکرد داوطلبان کنکور را در درس ریاضی به عنوان شاهدی بر مدعای خود مطرح می‌کنند و شواهد فراوانی را از تکیه دانشجویان برای حل مسائلی مانند معادله درجه دوم با استفاده از ماشین‌حساب ارائه می‌دهند؛ پدیده‌ای که با تنک شدن کتاب‌های درسی ریاضی در مقطع متوسطه بی‌ارتباط نیست.
راه‌حل موقت؟
از قرار معلوم، دانشکده ریاضی اعلام کرده است که روز چهارشنبه یک اسفند، امتحان مجددی از دانشجویانی که در امتحان پایان‌ترم ریاضی 2 قبول نشده‌اند، گرفته می‌شود و اگر این افراد بتوانند در آزمون مجدد قبول شوند، نمره 10 برایشان در کارنامه ثبت خواهد شد.
برگزاری آزمون مجدد برای دروس درون دانشکده‌ای، مسبوق به سابقه است و برخی استادان چنین کاری را انجام داده‌اند، اما برگزاری آزمون مجدد برای درسی عمومی با چنین مخاطبان فراوانی، کم‌سابقه به شمار می‌آید.
با این‌حال، شورای صنفی دانشجویان در واکنش به این اقدام دانشکده ریاضی اعلام کرده است: «امتحان مجدد نمی‌تواند جایگزین اصلاحات اساسی گردد. برخی اساتید دانشکده ریاضی به‌جای پذیرش مسئولیت و اصلاح رویکردهای نادرست، امتحان مجدد را به‌عنوان لطف و امتیاز جلوه داده و بدتر از آن، تلاش می‌کنند همه مشکلات را باز هم به گردن دانشجویان بیندازند. این آزمون بیشتر یک اقدام منفعلانه و نمایشی است تا پاسخگویی به مشکلات. شورا همواره تلاش کرده مانع از اعمال فشار و تحقیر مضاعف دانشجویان شود؛ اما نتیجه این فشارها، نهایتاً به برگزاری امتحانی تنزل پیدا کرد که مشکل اصلی را حل نمی‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/702640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«همبرگر» از کجا آمده است؟

احتمال یکطرفه شدن جاده چالوس از ساعت 14 امروز

کشف انشعاب غیرمجاز سوخت توسط اطلاعات سپاه

پایان طرح انسداد مرزهای جنوب شرق کشور در سال آینده

شلیک شکارچیان به محیط‌بانان با 12 گلوله

گزارشی از بازسازی صحنه قتل امیر محمد خالقی

مشکلات بازی دوستانه تیم ملی ایران با آرژانتین از نگاه قلعه‌نویی

امباپه همین حالا هم از کریس رونالدو بهتر است!

سرمربی جهانبخش رفتنی شد؛ فن‌پرسی در فاینورد

کشتی‌گیران روس همچنان بدون رتبه‌بندی تیمی در جهان

پرفروش‌ترین پیراهن‌های روز بارسلونا؛ مسی در رده سوم!

علی چینی: استقلال باید در تهران کار النصر را تمام کند

سیستم هوایی آمریکا ناتوان برای المپیک و جام‌جهانی

ستاره رئال در سکوت به اوج برگشت

چرخابی: جنگ مدعیان قهرمانی تا آخرین روز لیگ ادامه دارد

فریده شجاعی: ماتزاری مربی بزرگی است و می تواند به استقلال کمک کند

وزیر امور خارجه: همه می‌دانند چه رنگی را در فوتبال دوست دارم

ماتزاری سرمربی استقلال شد

شایع‌ترین علت بروز سیاتیک

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌ها؛ بارش برف و باران در برخی محورها

کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول

هفته‌ای پربارش در بسیاری از مناطق کشور؛ دمای هوا تا 15 درجه‌ کاهش می‌یابد

آتش‌سوزی در بازار صدف اردبیل مهار شد

مهمترین عامل مرگ و میر در تصادفات این هفته پایتخت مشخص شد

هشدار در مورد وضعیت سلامت مردان

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

هشت محکوم به قصاص نفس در قم مورد بخشش قرار گرفتند

سرمربی رم: به لطف دیبالا صعود کردیم

گلزن چادرملو: بهترین عملکردم در شب تولد مادرم بود

بمب انگیزه و روحیه در تمرین استقلال

برادران عالمیان از پس ژاپنی‌ها بر نیامدند

اطلاعیه سازمان لیگ والیبال درباره تغییر زمان برگزاری دیدارهای جام حذفی

ترکیب تیم ملی فوتبال نوجوانان مقابل تاجیکستان

حراج شلوار جین جنجالی‌ مگنوس کارلسن

محروم از تراکتور با خوشحالی گل دردسرساز

گیاهی شگفت انگیز برای سلامت، زیبایی و تناسب اندام

جدایی وینیسیوس بهترین خبر برای بارسلوناست!

حریف مورد علاقه مورینیو برای دور بعد لیگ اروپا

تجربه ناموفق پرسپولیس در آغاز تورنمنت‌های آسیایی

اندریک: تلاش می‌کنم به سطح بهترین‌های جهان برسم

ترکیب احتمالی سپاهان برای دربی اصفهان

فن‌پرسی مربی فاینورد می‌‌شود

فرار بزرگ گاریدو از دومین اخراج در فاصله دو ماه!

دیپورت مهاجم سابق استقلال از لیگ اندونزی

سلطه شگفت‌انگیز آنچلوتی بر گواردیولا

درخواست امارات برای میزبانی جام ملت‌های آسیا

نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟