عصر قم

آخرين مطالب

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟ علمی

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین /یک متخصص علوم و صنایع غذایی در گفت‌وگو با خبر آنلاین می‌گوید: انواع عطرهای طبیعی چای از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی به نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطرهای سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی، معطر می‌شوند و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت مضر است.
فاخره بهبهانی: دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: اغلب چای‌های درجه یک معطر هستند و عطر طبیعی چای را دارند. اما اگر منظور چای معطر شده‌ای است که روی بسته‌بندی آن درج می‌شود باید بدانید عطر چای به صورت طبیعی و مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع عطرهای طبیعی از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی با نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطرهای سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی معطر می‌شود و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت مضر است. البته این را هم بدانید در یک نشریه علمی خارجی گزارشی از تاثیر زیان‌آور چای معطر شده با برگاموت روی کبد درج شده است.
تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟
چای، بومی ایران نیست و در زمان قاجار از هندوستان به ایران آمده است و هنوز به‌طور قطعی نمی‌توان گفت، چرا چای خارجی، زوددم و پررنگ و چای ایرانی، دیردم و کمرنگ است، چون تحقیقات کاملی در این خصوص انجام نشده است. این متخصص می افزاید، این احتمال وجود دارد که چای خارجی حاوی مواد رنگی و طعم‌دهنده باشد یا این که هنوز ایرانی‌ها در روش عمل‌آوری چای همچون خارجی‌ها به آن فوت کوزه‌گری دست نیافته‌اند. از سوی دیگر فصل برداشت، شرایط آب و هوایی و نوع گونه گیاه هم می‌تواند تا حدودی در رنگ‌دهی و سرعت دم کشیدن چای تاثیرگذار باشد. به‌طور مثال چای‌ بهاره ایرانی کمرنگ‌، اما معطرتر از چای برداشت شده در فصل پاییز است. بهترین و خوش ‌طعم‌ترین چای ایرانی مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز قرار دارد. همچنین لازم است بدانید پررنگ یا کمرنگ بودن چای به معنای برتر بودن یک چای بر چای دیگر نیست.

عصر قم


بهترین‌ نوع چای ایرانی
به گفته دکتر عزیزی چای شکسته، برگی و قلمی بهترین انواع چای سیاه ایرانی هستند که پس از دم کشیدن، برگ‌های چای در قوری درشت و مسطح می‌شوند. چای کله مورچه و باروتی، چای درجه 3 هستند. چای دارجیلینگ و ارل‌گری هم انواعی از چای سیاه هستند که براساس محل پرورش و تولید نام گرفته‌اند و باید بر اساس ذائقه برای مصرف انتخاب شوند. بدترین نوع چای، کیسه‌ای است که از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شود و اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی است. این را هم بدانید چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می‌شود، قابل اعتماد نیست.
خصوصیات چای مرغوب
دکتر عزیزی می‌گوید: چای مرغوب ایرانی باید عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه‌ای و در غلظت کم باشد. مزه آن گس و طعمش کمی تلخ باشد و انواعی که روی بسته‌بندی آن درجه یک و دو قید شده است، خریده شود. به گفته این متخصص، قیمت بالای چای می‌تواند نشان‌دهنده مرغوبیت آن باشد البته این ملاک برای چای هایی که در مراکز غیرمعتبر عرضه می‌شوند، صدق نمی‌کند. بهتر است چای از برندهای معتبر و معروف تهیه شود و هرگز چای فله‌ای را که کارشناسی نشده و اغلب غیربهداشتی است، نخرید.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/703059/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ تاکسی سواری

بخشی از کتاب/ چرا دنبال خودناتوان‌سازی هستیم؟

نیاز فوری به همه گروه‌های خونی در مازندران

آتش افروزی قاتل خونسرد در انبار ضایعات!

فروریختن سقف مرکز تجاری در پرو

احتمال افزایش 46 درصدی تعرفه‌های پرستاری 1404

گرفتار شدن صدها خودرو در جاده چالوس

گرفتار شدن صدها خودرو در جاده برفی چالوس

اینفوگرافی/ 6 ترفند طلایی برای پرورش تفکر خلاقانه

بزرگداشت دادستان سابق قم برگزار می شود

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

بررسی عملکرد دو سرمربی خارجی سپاهان

بازی محبوب برای لژیونر پرسپولیسی

محمد محمدی: می توانستم چشم هایم را ببندم و در پرسپولیس بمانم

بیرانوند: تلاش خواهم کرد رکوردم را ارتقا دهم

کونسیسائو: دعوا کجا بود، از دروغ خسته شدم!

آغاز انتخابات هیئت فوتبال استان تهران

پوستر نساجی با حضور سه استقلالی سابق

کریستیانو رونالدو از کوره در رفت!

اولین تصمیم بزرگ پیاتزا؛ این ستاره را دعوت نمی‌کند

مرد همیشه ناکام، ثروتمندترین مربی دنیا شد

سایت AFC: استقلال، آزمون سخت النصر در آسیا

بررسی راهکارهای جذب گردشگر در یازدهمین نشست شورای معاونین و مدیران کیش

اضافه وزن با یک سری عادت ساده!

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای

نخ دندان یا مسواک؟!

«هواتو دارم» به چاپ سی‌وپنجم رسید

دو خط کتاب/ زندگی خیلی چیزها یادمان می‌دهد

تهران امروز بارانی می‌شود

آخرین وضعیت راه‌های کشور

هشدار رئیس پلیس راهنمایی رانندگی در مورد سفرها

مناسبت روز/ شنبه، 4 اسفند ماه

برگزاری نشست هماهنگی بازی ایران و ژاپن

ترک عادت رونالدو بعد از شکست!

اعتراض گسترده دانشجویان مسلمان فرانسه به ممنوعیت حجاب در ورزش

AFC مستندات فدراسیون فوتبال درباره انتخابات را دریافت کرد

اعتراض به اخراج نشدن انزونزی

جذب حریف تمرینی خارجی برای تیم ملی تنیس

احتمال بازگشت پوگبا به منچستریونایتد

واکر 2 بازی بعدی میلان را از دست داد

استقلال در انتظار فهرست همکاران ماتزاری

گیسا بایبوردی برنزی شد و سهمیه بازی‌های جهانی گرفت

شوک به النصر قبل از بازی با استقلال

چرا ماتزاری سرمربی پرسپولیس نشد

توسعه روابط اقتصادی محور حضور سازمان منطقه آزاد کیش در سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا

راهکار حیاتی برای به حداقل رساندن خطر سکته مغزی

تبعات گرایش به انجام جراحی زیبایی صورت

«مثبت 57» روانه بازار نشر شد

آیت‌الله سیستانی زمان آغاز ماه رمضان را اعلام کرد

تعلیق فعالیت شرکت تعاونی مسئول در تصادف دانش آموزان کرمانی