نکات سلامت و تغذیهای ماه مبارک رمضان
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - مهر /متخصص تغذیه گفت: با برنامهریزی صحیح در وعدههای سحری و افطار، از ضعف، تشنگی و مشکلات گوارشی جلوگیری کنید.
آزیتا حکمت دوش متخصص تغذیه، استاد گروه تغذیه بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: با نزدیک شدن به ماه رمضان، بسیاری از افراد به دنبال راهکارهایی برای حفظ انرژی و سلامت خود در طول روزهداری هستند. تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری از ضعف، تشنگی و مشکلات گوارشی دارد.
حکمت دوش ادامه داد: در ماه رمضان، وعده افطار بهتر است با یک نوشیدنی ولرم مانند شیر، آب یا چای کمرنگ آغاز شود. برای تنظیم قند خون، مصرف مقدار کمی ماده شیرین مانند یک تا دو عدد خرما توصیه میشود. پس از آن، میتوان از غذاهای سبک مانند نان و پنیر و سبزی یا غذاهای نرم مانند فرنی و سوپ رقیق استفاده کرد. مصرف این مواد به میزان کم باعث میشود معده بهتدریج آماده پذیرش غذا شود. در ادامه، در صورت تمایل، مصرف یک تا دو عدد میوه نیز مناسب خواهد بود.

به گفته وی؛ افرادی که دیرتر میخوابند، میتوانند یک وعده شام سبک داشته باشند، اما کسانی که زود میخوابند، بهتر است وعده شام را حذف کرده و بر وعده سحری تمرکز کنند. حذف وعده شام بهویژه برای افرادی که اضافه وزن دارند، توصیه میشود.
اهمیت وعده سحری و ترکیب مناسب آن
حکمت دوش خاطرنشان کرد: در وعده سحری، مصرف پروتئینهای باکیفیت مانند مرغ، ماهی، گوشت و تخممرغ ضروری است. همچنین، استفاده از حبوبات، سبزیجات و میوهها توصیه میشود، زیرا این مواد به جذب تدریجی آب کمک کرده و احساس تشنگی را به تأخیر میاندازند. ترکیبی از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان، برنج و سیبزمینی همراه با پروتئین و سبزیجات، یک وعده متعادل و مناسب برای سحری را تشکیل میدهد. بهتر است از غذاهای پرچرب پرهیز شود.

پرهیز از مشکلات گوارشی و حفظ سلامت بدن
وی افزود: برای جلوگیری از مشکلات گوارشی مانند رفلاکس ، توصیه میشود افراد پس از خوردن سحری بلافاصله نخوابند و حداقل یک تا دو ساعت فاصله زمانی قبل از خوابیدن داشته باشند. همچنین، مصرف سبزیجات، میوهها و ماست در وعده سحری به پیشگیری از یبوست و تأمین آب مورد نیاز بدن کمک میکند.
حکمت دوش گفت: در مورد مکملهای غذایی، در صورتی که فرد بتواند از همه گروههای غذایی استفاده کند، نیازی به مصرف مکمل ندارد. اما در صورت کمبود یا نداشتن فرصت کافی برای دریافت همه مواد مغذی، میتوان روزانه یک عدد مولتیویتامین مینرال مصرف کرد. افراد دارای کمبودهای تغذیهای باید با مشورت پزشک از مکملهای مناسب استفاده کنند.
لزوم مشورت با پزشک برای افراد دیابتی
وی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد روزهداری افراد دیابتی، این امر بستگی به شرایط فرد دارد. افراد مبتلا به دیابت که قند خون کنترلشده دارند و از انسولین استفاده نمیکنند، ممکن است بتوانند روزه بگیرند، اما این امر باید حتماً تحت نظر پزشک معالج بررسی شود.
-
دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳:۵۲
-
۳ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/705319/