عصر قم

آخرين مطالب

نقد و تحلیل رأی کمیته انضباطی علیه بیرانوند ورزشی

نقد و تحلیل رأی کمیته انضباطی علیه بیرانوند
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا/ یک کارشناس حقوق ورزشی با اشاره به ابهامات رأی کمیته انضباطی در خصوص پرونده شکایت از دروازه‌بان تراکتور گفت: همان‌طور که از دفاعیات باشگاه تراکتور و همچنین منطوق حکم فهمیده می‌شود، باشگاه تراکتور قبل از قطعی شدن حکم محکومیت علیرضا بیرانوند در کمیته استیناف نسبت به پرداخت جریمه آن اقدام کرده و سئوال این است اگر بازیکن به رأی کمیته انضباطی تمکین کرده بوده و جریمه را پرداخت کرده، علت استیناف‌خواهی ایشان از رأی کمیته انضباطی چیست؟
روز گذشته حکم انضباطی در خصوص پرونده شکایت باشگاه سپاهان از حضور علیرضا بیرانوند اعلام شد که بر اساس آن ادعای باشگاه اصفهانی رد و طرف مقابل نیز تبرئه شد، اما این پایان ماجرا نیست و سپاهانی‌ها قصد شکایت به کمیته استیناف دارند. ایسنا برای بررسی بیشتر این موضوع و بررسی حکم صادر شده با سهراب انوری‌زاده، کارشناس حقوقی ورزش گفت‌وگو کرد که در ادامه می‌خوانید:
انوری‌زاده با اشاره به اعلام رأی کمیته انضباطی در خصوص غیرمجاز بودن حضور علیرضا بیرانوند، بازیکن تیم تراکتور در دیدار مقابل سپاهان و رد ادعای باشگاه سپاهان اظهار کرد: چند نکته در خصوص این رأی وجود دارد که باید به آن توجه ویژه داشت. نکته نخست توجه به تاریخ قطعیت حکم است. حتماً می‌دانید که احکام انضباطی پس از طی شدن استیناف، به‌عنوان حکم قطعی تلقی می‌شوند و بنا به رأی اعلامی در کمیته انضباطی، این رأی در تاریخ 1403/10/8 در کمیته استیناف قطعیت پیدا کرده است. حال چگونه ممکن است باشگاه تراکتور در تاریخ 1403/9/11 و حدود یک ماه قبل از قطعی شدن رأی نسبت به پرداخت این جریمه اقدام کرده باشد؟ یعنی این باشگاه قبل از قطعی شدن رأی نسبت به پرداخت جریمه آن اقدام نموده است؟
وی افزود: بی‌تردید این موضوع نه تنها منطبق با واقع نبوده، بلکه صرف یک ادعای واهی است که متأسفانه مورد پذیرش کمیته انضباطی قرار گرفته است.
برخی از آرای کمیته انضباطی در دادگاه داوری ورزش نقض می‌شود
این کارشناس حقوقی ورزشی بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد نقض برخی از آرا ارکان قضایی فدراسیون فوتبال در دادگاه داوری ورزش هستیم و البته هزینه‌ای نیز بابت هزینه داوری به فدراسیون فوتبال تحمیل می‌شود. یقیناً یکی از دلایل این امر، قانون‌گذاری سلیقه‌ای و غیر کارشناسی در فوتبال کشور ما به‌شمار می‌رود که به تبع آن، منجر به صدور آرا غیرموجه و غیرمستدل از سوی کمیته انضباطی می‌گردد و این موضوع زمینه‌ساز یک فرایند اشتباه خواهد بود.
بازار
انوری‌زاده با اشاره به تجربه باشگاه سپاهان در عرصه‌های داوری بین‌المللی افزود: به نظر می‌رسد مجموعه سپاهان نشان داده که برخلاف سایر باشگاه‌ها به‌خوبی از نقص قوانین و آرای غیرمستدل استفاده می‌کند. به‌عنوان نمونه می‌توان به طرح دعوای باشگاه سپاهان علیه فدراسیون فوتبال در CAS اشاره کرد که موجب نقض رأی در سال گذشته شد. 
رأی کمیته انضباطی از جهات قانونی و حکمی دارای ایراد است
وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که موارد مطرح شده در رأی کمیته انضباطی مستند و مستدل نبوده و به لحاظ قانونی دارای ایراد است و باید در این خصوص استیناف‌خواهی صورت گیرد.
این کارشناس حقوق ورزش در خصوص ادامه پیگیری موضوع بیان کرد: باشگاه سپاهان می‌تواند نسبت به این موضوع در کمیته استیناف پیگیری لازم را انجام دهد و در صورتی که به نتیجه نرسید، در مراجع قضائی بین‌المللی نسبت به پیگیری و احقاق حقوق خود اقدام نماید. هر چند کمیته انضباطی نسبت به پرونده و رأی معروف عدم رعایت سقف بودجه، تلاش مضاعف نموده است، لیکن به نظر می‌رسد در نهایت به لحاظ قانون‌گذاری غیرکارشناسی در فوتبال کشور ما، رأی صادره مستدل و موجه نبوده و نهایتاً بار را بر عهده رکن قضایی فدراسیون فوتبال خواهد گذاشت.
ابهامات صدور رأی کمیته انضباطی از دید حقوقی
انوری‌زاده ادامه داد: از طرف دیگر موضوع تضامن در پرداخت، نیازمند نص قانون است. اگرچه در تصمیم کمیته انضباطی و براساس ماده 112 آئین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال مصوب 1397 اشاره شده، اما باید توجه داشت که دستورالعمل ناظر بر مصاحبه‌ها که در تاریخ 27 فروردین 1403 ابلاغ شده، موضوع تضامن در پرداخت را نسخ ضمنی نموده و بدین ترتیب استناد به مقرره قبلی اساساً بلاوجه است.
این کارشناس حقوقی ورزشی و وکیل دادگستری بیان کرد: در دستورالعمل «مصوبه هیئت رئیسه سازمان لیگ» درخصوص انتشار بیانیه و ... در کلیه لیگ‌های کشوری این‌گونه تصریح شده که «ادامه فعالیت منوط به پرداخت جریمه توسط شخص خاطی می‌باشد» که با این وصف، موضوع تضامن در پرداخت را نفی کرده است. از سوی دیگر در این بخش به‌صورت مشخص عنوان شده که جریمه باید توسط شخص خاطی پرداخت شود، پس استناد صورت گرفته در رأی کمیته انضباطی و عنوان کردن اینکه این جریمه از محل مطالبات باشگاه تراکتور از سوی سازمان لیگ پرداخت شده، صحیح نیست.
تحمیل هزینه‌های سنگین دادرسی بین‌المللی به باشگاه‌ها به دلیل نقص قانون
وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد علی‌رغم آن‌که رکن قضایی به قوانین ورزشی و تبعات نقض رأی در مراجع قضایی بین‌المللی و ایراد هزینه‌های دادرسی هنگفت به فدراسیون فوتبال وقوف کامل داشته، لیکن اوضاع و احوال و تبعات اجتماعی محکومیت باشگاه‌های بزرگی مانند تراکتور مانع از صدور رأی مستدل و مستند خواهد شد و در نهایت نیز موضوع را به CAS وا می‌گذارند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/707067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان جالب استاد شهریار

قوه قضاییه نسبت به خرید طلای آنلاین هشدار داد

اهدای بیش از 40 هزار کلاه ایمنی به موتورسواران تهرانی

پزشکی قانونی: 70 درصد فوتی‌های چهارشنبه‌سوری زیر 30 سال هستند

سوء استفاده یک نانوایی از 36 عدد کارت بانکی

زمان ورود ترامواها به کشور مشخص شد

کشف 80 میلیون لیتر سوخت قاچاق در دو ماه اخیر

کوچ آلومینیوم اراک از هتل همیشگی به خاطر بدهی؟

افتخارآفرینی بانوی رکابزن در تور جهانی ویتنام

فلیک: حال بارسلونا خوب نیست

کادر فنی تیم‌های ملی ووشو معرفی شدند

استراحت اینزاگی به لائوتارو به نفع طارمی

سه مربی برای جانشینی موتا ردیف شدند

اعلام برنامه مراحل نیمه‌نهایی و نهایی لیگ برتر والیبال

سپاهان و خطر بزرگ مصدومیت لیموچی

آنچلوتی به فکر دوشیدن عربستان افتاد

دردسر جدید شهرداری آستارا؛ تلاش برای بقا در لیگ دو

ارائه خدمات 24 ساعته فرودگاه کیش با ارتقاء زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری

درد ساق پا ناشی از کمر درد!

«درنا در بزرگراه» منتشر شد

حق نظامی به درستی ادا نشده است

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری با رسیدساز جعلی در خریدهای نوروزی

تیراندازی ماموران پلیس‌راه برای جلوگیری از فرار یک کامیون سرقتی

مرگ خاموش زوج شاهرودی بر اثر گازگرفتگی

هشدار هواشناسی در قم؛ رگبار و رعدوبرق در راه است

لیورپول به جان امباپه دعا کند!

اولین واکنش سرمربی شهرداری آستارا نسب به رأی جنجالی

طهمورث حیدری: خانم شجاعی نمی‌توانند همزمان در استقلال و هیات رییسه فدراسیون باشند

محرومیت 13 نفر از هفته 23 لیگ برتر

السد کار الوصل را در 90 دقیقه تمام می‌کند

انتخاب جانشین احتمالی بروزوویچ برابر استقلال

تراشتگن بعد از جدایی در هتل زندگی می‌کند!

بارسا در شوک؛ ماموریت بی‌رحمانه فلیک

برزیلی‌ها برای مصاف با ایران آماده می شوند

همکاری مجدد لیورپول و آدیداس

این خوراکی‌ها را شب، قبل از خواب نخورید

رژیم فستینگ برای همه مناسب است؟

بخشی از کتاب/ عادت‌های اتمی

جان‌باختن 16 هزار نفر در تصادفات ده ماهه امسال

افزایش 30 درصدی نرخ جریمه‌های رانندگی از 25 اسفند تا 15 فروردین

تأخیرهای پیاپی پروازهای حج عمره و سرگردانی زائران خانه خدا

رئیس جمهور مصوبه اصلاحی کنکور را ابلاغ کرد

هشدار نسبت به بارش باران و تگرگ در تهران

شناسایی 9 میلیون و 700 هزار معلول در کشور

بازپرس پرونده دبش: رفتار ساداتی نژاد مجرمانه بوده است

حل مشکلات کشور در گرو پیروی از راه شهداست

پاسخ دبیرکل فدراسیون فوتبال به سوال خبرنگار آخرین خبر در خصوص اخبار پیرامون فدراسیون

ویدیوی باشگاه استقلال برای دیدار امشب برابر النصر

پخش سرود ملی در مراسم گرامیداشت روز فوتبال زنان آسیا

یک پیشکسوت: شکست النصر دور از دسترس نیست