عصر قم

آخرين مطالب

سی‌ان‌بی‌سی: ایران اهرم فشار خود را برای مذاکرات احیای برجام ساخته است اقتصادی

سی‌ان‌بی‌سی: ایران اهرم فشار خود را برای مذاکرات احیای برجام ساخته است
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / بیژن خواجه پور، اقتصاددان مستقر در وین به سی ان بی سی می‌گوید: «بی اعتمادی عمیقی در هر دو طرف وجود دارد. به ویژه، ماجرای رویارویی علنی رئیس جمهور اوکراین با دونالد ترامپ در دفتر بیضی شکل کاخ سفید به ایرانی ها یادآوری کرده که اعتماد کردن به توافق احتمالی آینده با دولت ترامپ دشوار خواهد بود.»
«سرنوشت ایران ممکن است در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ کاملا متفاوت به نظر برسد و این تفاوت می تواند خوب یا بد باشد.» سی‌ان‌بی‌سی در گزارشی با این مقدمه به سراغ پاسخ این پرسش رفته که پرونده اختلاف میان تهران و واشنگتن برای رفع تحریم در ازای شفاف سازی درباره برنامه هسته ای که با خروج آمریکا از برجام در دولت اول دونالد ترامپ آغاز شد در دولت دوم او به کدام سمت و سو خواهد رفت؟
نویسنده در این مطلب می‌نویسد: دونالد ترامپ در اقداماتی غافلگیرکننده تاکنون چندین بار تمایل خود را برای توافق با ایران ابراز کرده است، آخرین بار از طریق ارسال نامه‌ای به رهبر ایران که شخص ترامپ می‌گوید ارسال کرده اما مقام های ایرانی می‌گویند هنوز به دست تهران نرسیده است. دونالد ترامپ ادعا کرده که در این نامه از آمادگی آمریکا برای مذاکره با تهران درباره برنامه هسته ای مورد اختلاف این کشور با غرب سخن گفته است.
این سیاست ترامپ در تضاد با سیاست هفت سال قبل، در سال 2018 است، زمانی که ترامپ ایالات متحده را از توافق هسته ای با ایران خارج کرد و بر حجم تنش در رابطه ایران و آمریکا افزود.
نویسنده این مطلب در ادامه با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریکا در چند روز اخیر پیرامون برنامه هسته ای ایران نوشت: ترامپ می گوید به دنبال حل و فصل اختلاف با تهران در حوزه هسته ای است و ترجیح می دهد این مساله را با توافق سیاسی حل کند و نه با توسل به گزینه نظامی. با این حال، ترامپ همزمان کمپین تحریم های «فشار حداکثری» خود را علیه این کشور صادرکننده نفت آغاز کرده است.
سی‌ان‌بی‌سی در ادامه به پاسخ تهران به سیاست فشار حداکثری امریکا اشاره کرده و می نویسد: ایران می گوید تسلیم قلدری نمی شود و تحت فشار مذاکره نخواهد کرد.
نویسنده با طرح این ادعا که تحریم تاثیر خود را بر اقتصاد ایران گذاشته و مجموعه تحولات یک سال اخیر در منطقه، به تضعیف جایگاه ایران منتهی شده می نویسد: شاید قدرت ایران در این زمینه ها نسبت به دوره اول ریاست جمهوری ترامپ کاهش یافته باشد اما ایران هرم فشار دیگری در اختیار دارد؛ برنامه هسته ای توسعه یافته این کشور.
نویسنده این مطلب در ادامه با تکرار ادعاها پیرامون برنامه هسته ای ایران می نویسد که به گزارش مدیر کلآژانس بین المللی انرژی اتمی، «ایران تنها کشور غیرهسته ای است که اورانیوم را تا این سطح غنی می کند و نگرانی های قابل توجهی را در مورد توسعه بالقوه برنامه هسته ای که می تواند ابعاد تسلیحاتی پیدا کند، ایجاد می کند.»
صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در چتم هاوس، به سی ان بی سی گفت: «ایران به غنی سازی اورانیوم به عنوان بخشی از اهرم سازی خود ادامه می دهد. هرچه انباشت این مواد بیشتر باشد، دست تهران هم در میز مذاکرات پربارتر خواهد بود.»
بیژن خواجه پور، اقتصاددان مستقر در وین به سی ان بی سی می‌گوید که در تهران هم تمایل به رفع تحریم از طریق توافق قوی است و طرفداران بسیاری دارد.
با اینهمه آنچه ادامه مسیر را سخت کرده از نظر خواجه‌پور بی اعتمادی عمیق میان تهران و واشنگتن است. او در این باره می گوید: «بی اعتمادی عمیقی در هر دو طرف وجود دارد. به ویژه، ماجرای رویارویی علنی رئیس جمهور اوکراین با دونالد ترامپ در دفتر بیضی شکل کاخ سفید به ایرانی ها یادآوری کرده که اعتماد کردن به توافق احتمالی آینده با دولت ترامپ دشوار خواهد بود.»
خواجه پور افزود: «از سوی دیگر، لغو یا کاهش احتمالی تحریم ها برای مسیر اقتصاد ایران ضروری است.»
در ادامه این گزارش، صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در چتم هاوس ادعا می‌کند که شاید ایران گزینه خرید زمان را به حصول توافق یا رد فوری هر گونه توافق ترجیح دهد. این کارشناس روابط بین الملل ادعا می کند که این رویکرد می تواند اهرم فشار بیشتری را در اختیار ایران در حوزه مواد هسته ای قرار دهد و البته فرصتی بیشتر در اختیار برای درک بهتر سیاست های ترامپ هم قرار بدهد. به گفته این کارشناس آغاز مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی به منظور جلوگیری از فعالسازی مکانیسم ماشه و باز نگاه داشتن باب مذاکره از همین منظر قابل تحلیل است.
بازار
توضیح ایرنا: انتشار این مطلب به معنای تایید محتوای آن نیست و با توجه به وجود رویکردهای متفاوت در واشنگتن پیرامون برنامه هسته ای ایران و مذاکرات رفع تحریم به منظور آشناشدن مخاطب ایرانی با این رویکردها منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/707495/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل دوم تراکتور به التعاون توسط دوماگوی

عکس‌العمل استثنائی از آلیسون در دقیقه 109؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

ضربه دیدنی و خطرناک دوئه در دقیقه 113؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

صعود الهلال و الاهلی به یک‌چهارم نهایی لیگ نخبگان

اینتر - بایرن در یک‌چهارم/ پاری‌سن‌ژرمن، لیورپول را حذف کرد

بارسلونا برد و بی‌حرف و حدیث صعود کرد

فیلم کامل ضربات پنالتی التعاون 2 (0) _ (0) 2 تراکتور

خلاصه بازی بایرلورکوزن 0 - بایرن مونیخ 2

التعاون عربستان 2-2 تراکتور ایران؛ حذف تراکتور از لیگ قهرمانان در ضربات پنالتی

گل دوم بایرن مونیخ به بایرلورکوزن توسط آلفونسو دیویس در دقیقه 71

ضربه تورام به تیر دروازه خورد؛ اینتر 2-1 فاینورد

ضربه چیپ دیدنی؛ الاهلی 1-0 الریان

طارمی قدر فرصت را ندانست؛ اینتر 2-1 فاینورد

ضربه خطرناک کواراتسخلیا؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

بریس روی کار تیمی دیدنی؛ الاهلی 2-0 الریان

گل چهارم الهلال توسط ناصر الدوساری ؛ الهلال 4-0 پاختاکور

صعود اینتر در شبی که طارمی پنالتی گرفت

گل دوم التعاون به تراکتور توسط مندش

ضربه برالدو با اختلاف کم به بیرون رفت؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

برخورد مشکوک بارو و بیرانوند؛ التعاون 0-0 تراکتور

گل اول بایرن مونیخ به بایرلورکوزن توسط هری کین در دقیقه 52

حرکت عجیب هینکاپیه؛ لورکوزن 0-0 بایرن مونیخ

گل اول تراکتور به التعاون توسط ریکاردو آلوز در دقیقه 50

گل سوم الهلال توسط الدوساری ؛الهلال 3-0 پاختاکور

گل برای التعاون؛ برتری تراکتور زیاد دوام نداشت

مهار دیدنی بونو؛ الهلال 2-0 پاختاکور

گل شد اما دیاز در آفساید بود؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

تکل عالی پاچو؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گل دوم اینتر به فاینورد توسط هاکان چالهان اوغلو

چه توپی درآورد دوناروما؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

نجات دروازه دیدنی تونی؛ الاهلی 0-0 الریان

گزارش زنده؛ التعاون 1 - تراکتور 1

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

تصویب احداث شهرک صنعتی کفش در قم

خلاصه بازی بارسلونا 3 - بنفیکا 1

شهاب عادلی دروازه‌بان تیم نیکاپارس چالوس: روز به روز میجنگم تا جایگاه اصلی ام را پس بگیریم

گل‌های بازی فوتبال ساحلی ایران 3-3 روسیه؛ ضربات پنالتی

گل اول اینتر به فاینورد توسط مارکوس تورام

گل اول پاری‌سن‌ژرمن به لیورپول توسط عثمان دمبله

فرصت خوب برای تراکتور که داور آن را آفساید اعلام کرد

خروج به‌موقع بیرانوند؛ التعاون 0-0 تراکتور

فرصت گلزنی برای طارمی که ناکام ماند

آلیسون بازهم فرشته نجات میشه؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

ضربه سر خطرناک ایبانیز؛ الاهلی 0-0 الریان

گزارش زنده؛ التعاون 0 - تراکتور 0

6 موردی که تازه مادرها باید بدانند

کتاب «امید فرار کرد» برای نوجوانان بالای 15 سال منتشر شد

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

افزایش 100 پایگاه اورژانس برای خدمت‌رسانی بهتر در نوروز

روایتی شنیده نشده از جنگ ایران و عراق