عصر قم

آخرين مطالب

هشدار سازمان غذا و دارو؛ سم خاموش در آجیل‌های نامرغوب اقتصادی

هشدار سازمان غذا و دارو؛ سم خاموش در آجیل‌های نامرغوب
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در آستانه نوروز نسبت به احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد.
عبدالعظیم بهفر با اشاره به افزایش مصرف آجیل در روزهای پایانی سال و همچنین در نوروز گفت: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانه‌های روغنی رشد می‌کند. این سم می‌تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد شود.
وی با تأکید بر راه‌های تشخیص آجیل آلوده افزود: وجود لکه‌های کپک‌زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانه‌های ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی در آزمایشگاه‌های مواد غذایی ممکن است.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته گفت: بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که در برخی نمونه‌های آجیل‌های فله‌ای و نگهداری‌شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال گذشته حدود 10 تا 15 درصد از نمونه‌های بررسی‌شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم‌سازی یا بازگرداندن محصولات شد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر از طریق آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، نمونه‌برداری از محصولات بازار را انجام می‌دهد. امسال نیز تیم‌های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، به‌ویژه در روزهای پایانی سال، نظارت‌های ویژه‌ای را اجرا کرده‌اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.
بهفر درباره خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروه‌های حساس هشدار داد و گفت: افراد دارای بیماری‌های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی‌مدت می‌تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می‌شود این افراد حتما از آجیل‌های بسته‌بندی‌شده استاندارد استفاده کنند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی با اشاره به روش‌های تشخیص علمی این سم گفت: آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین برخی آزمایشگاه‌های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش‌های تخصصی برای اندازه‌گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش‌ها عمدتاً برای تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام می‌شود و مصرف‌کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل‌های مشکوک، موارد را گزارش دهند.
وی تأکید کرد: مصرف‌کنندگان می‌توانند از طریق سامانه 190 وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از طریق گزارش‌های مردمی، روند بازرسی را سریع‌تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/708923/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای «کامنت» بگویید «نظر»

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

در ستایش تربیت نکردن

شاعرانه/ گل ز خجالت آب شد پیش رخ نگار من

تصادف زنجیره‌ای در جاده اراک - سلفچگان با یک کشته و 12 مجروح

رونمایی از ناوگان خودرویی جمعیت هلال‌احمر استان قم

رشد 180 درصدی اورهال واگن‌های مترو

نجات دختر 4 ساله از مرگ توسط کارکنان شهرداری

ممنوعیت فروش گونه‌های جانوری در بازار شب عید

طوفان‌های سهمگین آمریکا 16 قربانی گرفت

محکومیت داماد طمعکار به جرم صدور دستور قتل مادر و خواهر همسرش

بزرگ‌ترین سفره افطار جهان اسلام برپا شد

ماجرای پسرخوانده‌ای که 20 سال در حبس نامادری‌اش بود

گلایه بیماران از کمبود پزشک متخصص در ایام نوروز

فوت مادر باردار در تصادف سمند با پژو 405

افطاری ساده 270 متری روی بزرگترین پل غیر خودرویی کشور

توزیع 14 هزار بسته معیشتی با مشارکت بسیج سازندگی در قم

دیدار هادی ساعی با آیت‌الله اعرافی و استاندار قم

پایان جنجال‌های داوری با توپ هوشمند!

گل اول میلان توسط پولیشیچ در دقیقه 53

گل دوم لایپزیش توسط اوپندا در دقیقه ‌48

گل دوم میلان توسط ریندرز در دقیقه 76

فرصت‌سوزی بایر؛ لایپزیش 2-0 دورتموند

ورود دله‌ علی به زمین؛ میلان 2-1 کومو

فرصت‌سوزی ریندرز؛میلان 2-1 کومو

تمرین تیم ملی در مجموعه پک

واکنش تماشایی گولاچی؛ لایپزیش 2-0 دورتموند

عصبانیت شدید رام؛ لایپزیش 2-0 دورتموند

مقدار پلاکت در خون

علائم اولیه زوال عقل

مصرف همزمان قهوه با این داروها ممنوع

مشاور نخست وزیر عراق: مجوز خرید گاز از ایران پابرجاست

دیدار سفیر جدید ایران در انگلیس با عراقچی

دیدار شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی با رهبر انقلاب

فرمانده کل سپاه: باید از تجربه تلخ برجام درس گرفت

رئیس‌جمهور: بهترین امکانات و نیروی انسانی به تهران آمدند

رئیس کمیته ویژه بررسی ناآرامی‌های 1401: برای 244 نفر از نیرو‌های مجری قانون، پرونده قضایی تشکیل دادیم

واکنش علی مطهری به کشتار علویان در سوریه؛ چگونه چنین حیواناتی تربیت شده‌اند؟

واکنش زیدآبادی به موضع‌گیری جدید نبویان درباره قانون حجاب

هاآرتص: بن سلمان و بن زاید، کانال ارتباطی ایران و آمریکا خواهند شد که نتانیاهو را دور می‌زند

پیام تسلیت آیت الله نوری همدانی برای درگذشت مادر رسول جعفریان +تصویر پیام

آیت‌الله عبادی‌زاده: پویش «نه به تصادف» را جدی بگیریم

جشن تکلیف پسران دبیرستان آیت‌الله صالحی کرمان

دختر آیت‌الله طالقانی: سکوت نکرده‌ایم

دیدار سعید جلیلی با آیت الله سیفی مازندرانی

خانه فرهنگی «آیت‌الله مردوخ» ثبت شد

مجوز فعالیت خانه فرهنگی «آیت‌الله مردوخ کردستانی» در سنندج صادر شد

اظهارات آیت الله جوادی آملی درباره ولایت فقیه، مبتنی بر اصالت شیعه است

آیت الله عبادی زاده: مردم باید با اعتماد و عشق مالیات بپردازند

انتشار رمان‌های مصور «میرانا»