عصر قم

آخرين مطالب

کارشناس فرانسوی: ایران به تهدیدهای ترامپ اهمیتی نمی‌دهد اقتصادی

کارشناس فرانسوی: ایران به تهدیدهای ترامپ اهمیتی نمی‌دهد
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / «داوید ریگوله‌روز»، پژوهشگر «مؤسسه روابط بین‌الملل و راهبردی» فرانسه معتقد است در تهران به تهدیدهای ترامپ چه در زمینه تحریم‌ها با وعده گسترش بیش‌تر فشار حداکثری و چه در حوزه نظامی در صورت امتناع ایران از مذاکره، اهمیتی داده نمی‌شود.
 شبکه فرانسوی «فرانس 24» به نقل از «داوید ریگوله‌روز»، پژوهشگر «مؤسسه روابط بین‌الملل و راهبردی» فرانسه و مدرس ژئوپلیتیک و علوم سیاسی در «دانشگاه سرژی پونتواز» در مورد این که آیا دیپلماسی فشار حداکثری آمریکا می‌تواند ایران را وادار به مذاکره کند، می‌نویسد: در تهران به تهدیدهای ترامپ چه در زمینه تحریم‌ها با وعده گسترش بیش‌تر فشار حداکثری و چه در حوزه نظامی در صورت امتناع ایران از مذاکره، اهمیتی داده نمی‌شود.
ایران در سال 2015 توافق هسته‌ای برجام را با فرانسه، آلمان، انگلیس، چین، روسیه و آمریکا در وین امضا کرد. بر اساس این توافق، در ازای محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران کاهش یافت اما در سال 2018، ترامپ در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود، به‌طور یک‌جانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های سنگینی را مجدداً اعمال کرد، در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرده بود که ایران به تعهداتش پایبند است. از همین رو این سیاست ترامپ نتیجه معکوس داشت چرا که ایران در سال 2019 برنامه هسته‌ای خود را از سر گرفت و به غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا ادامه داد.
بازار
بسیاری درباره حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران معتقدند با توجه به این که بسیاری از مراکز هسته ای ایران در اعماق زمین است، این اقدام بی اثر خواهد بود. استفاده از تسلیحات خاص آمریکایی بی‌شک می‌تواند خسارات سنگینی به این مراکز وارد کند، اما موفق نخواهند شد برنامه هسته‌ای ایران را متوقف سازد.
دانش فنی هسته‌ای در ایران تثبیت شده و دیگر بازگشتی در این زمینه وجود ندارد. حتی اگر حملات موجب تخریب گسترده شود، ایرانیان قادر به بازسازی آن خواهند بود. آن‌ها بیش از 20 سال است که برای ایمن‌سازی تأسیسات هسته‌ای خود کار می‌کنند. امروزه ایران تخصص لازم و اکوسیستم مهندسی کاملاً آموزش‌ دیده‌ای در اختیار دارد. تجهیزات ممکن است نابود شوند، اما می‌توان آن‌ها را بازسازی کرد اما دانش فنی از بین نمی‌رود.
پیچیده‌ترین بخش کار برای ایرانی‌ها تسلط بر چرخه هسته‌ای یعنی توانایی غنی‌سازی از 5 درصد به 20 درصد بود. اما پس از عبور از این مرحله، از نظر فنی افزایش غنی‌سازی تا 60 درصد برایشان بسیار ساده‌تر شده است. بنابراین اگر ایران تصمیم بگیرد اورانیوم خود را تا سطح 90 درصد غنی کند، این فرآیند بسیار سریع صورت خواهد گرفت. تبدیل اورانیوم از 60 درصد به 90 درصد تنها چند هفته طول می‌کشد، نه بیش تر. اما این تصمیم هنوز گرفته نشده است.
در حالی که رسانه‌های رسمی از علائمی از تغییر لحن برخی جریان ها در ایران درباره دکترین هسته ای این کشور خبر می‌دهند، در این گزارش آمده که در ایران روایت رسمی همچنان بر فتوای رهبر معظم انقلاب تکیه دارد که بر اساس آن استفاده از سلاح‌های هسته‌ای از نظر دینی حرام است. پیش تر رهبر ایران در دهه 2000 تأکید کرده بود که ایران به دنبال ساخت بمب اتمی نیست زیرا اسلام اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. این موضع‌گیری همچنان از سوی رهبر ایران حفظ شده است. رهبر ایران حتی پس از دریافت نامه دونالد ترامپ اظهار داشته بود که در مورد سلاح‌های هسته‌ای اگر ما بخواهیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌تواند مانع ما شود. این که ما سلاح هسته‌ای نداریم و به دنبال آن نیستیم، به این دلیل است که خودمان آن را نمی‌خواهیم.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/711151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شکوری: ناصر حجازی الگوی دروازه‌بانی من است!

ناراحتی برزیلی‌ها پس از بازی نکردن اندریک

ایتالیا به آلمان باخت ولی پیشرفت کرده است!

تصاویر حضور پزشکیان در مراسم احیای حرم امام خمینی

برپایی دسته عزای شهادت امیرالمومنین (ع) با حضور آیت الله وحید خراسانی

برگزاری ضیافت افطاری هیئت خادم الرضا(ع) ویژه علمداران حسینی قم

نوجوان اهل قم خادم حضرت معصومه (س) حافظ و قاری کل قرآن + فیلم

زنی که قبر شوهر را به‌خاطر مهریه توقیف کرد!

بازگشت آلیسون به لیورپول از ترس ضربه مغزی!

رافائل نادال:فوتبال بی‌رحم است اما خولین آلوارز دو بار توپ را زد!

بازدید نوروزی مدیرعامل منطقه آزاد کیش از بیمارستان کیش برای ارزیابی خدمات درمانی از نزدیک

روایت مشاور عراقچی از «اطمینان بزرگان نظام» به وزیر خارجه

وزارت خارجه آمریکا: یک پالایشگاه نفت چینی را به دلیل خرید نفت ایران تحریم کردیم

داستانک/جوک و غم

عظمت بی انتهای خداوند از دید دکتر کاکاوند

روند دمای قم در هفته آتی کاهشی خواهد بود

تخریب منازل مسکونی بر اثر سیل در روستایی از کرمانشاه

خدمت‌گزاری پسری 8 ساله در حرم حضرت معصومه(س)

هشدار به آلیسون؛ شماره یک لیورپول من خواهم بود

بازدید میدانی بازرسان سازمان بازرسی از ورزشگاه آزادی؛ علت حادثه بررسی شد

تعبیر جالب سرمربی سابق ایران از یک برد بزرگ

لیورپول باید مجسمه یورگن کلوپ را بسازد

تکذیب خبر خوشحال‌کننده برای بارسایی‌ها

شکوری: آرزویم حضور در جام جهانی آمریکاست!

تمامی گل‌های هفته 26 لیگ برتر پرتغال 2024/25

بازدید نوروزی محمد کبیری از بیمارستان کیش و تاکید بر ارائه خدمات برتر

نوشیدن آب سرد باعث کبد چرب می‌شود؟

زیاده روی در مصرف آجیل‌ها و افزایش وزن

مطهری: حجاب در خیابان را دیگر نباید سخت بگیریم البته در ادارات و دانشگاه ها باید اجبار باشد

فائزه هاشمی: بعد از فوت بابا، روحانی و عمده اصلاح‌طلبان در اعتقاداتشان سست شدند

دریادار ایرانی: پرچم ایران اسلامی همچنان برافراشته است

انتقاد تند دفتر علی لاریجانی علیه برادر زن او

شیرینی زبان قرآنی سعدی

ویژه‌های حوادث/ مردی که همسر و دو پسرش را سلاخی کرد!

تمرین پرسپولیس 80 دقیقه زیر باران شدید!

عذرخواهی خیابانی از وزیر جهاد کشاورزی

دست به یقه شدن رنار و برانکو

کری‌‌خوانی بی‌حساب و کتاب؛ گاف عجیب ویدال مقابل هواداران پاراگوئه

واکنش جالب جواد خیابانی به شوخی های مردم

ضدحال برای خامس رودریگز؛ لئون مکزیک از جام جهانی باشگاه‌ها کنار گذاشته شد

مدافع سابق رئال مادرید برای اولین بار به تیم ملی اسپانیا دعوت شد

فن دایک: پائو کوبارسی دقیقا کاری را انجام می‌دهد که من خیلی‌ دوست دارم

پائو کوبارسی به بارسلونا برگشت

تقدیر نوروزی محمد کبیری از کادر درمان بیمارستان کیش و تاکید بر ارائه خدمات برتر

تغییر رویه گردشگران مسیر دریایی کیش از اسکان در چادر به سمت هتل و اقامتگاه

باورهای غلط در مورد کبد چرب

ظهره‌وند: اگر آمریکا دست از پا خطا کند، ایران سیلی محکمی خواهد زد

شاعرانه/ چمن از گل شد، چون سر کویت

واژگونی نیسان در محور کاشان-قم یک کشته و 3 مصدوم بر جای گذاشت

هشدار هواشناسی؛ در طبیعت کمپ نزنید