عصر قم

آخرين مطالب

رئیس جمهور: ایران زمانی به جایگاه واقعی خود می‌رسد که هر یک از ما تصمیم بگیریم تغییر کنیم گفتگو

رئیس جمهور: ایران زمانی به جایگاه واقعی خود می‌رسد که هر یک از ما تصمیم بگیریم تغییر کنیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری / رئیس جمهور گفت: ایران زمانی به جایگاه واقعی خود خواهد رسید که هر یک از ما تصمیم بگیریم تغییر کنیم؛ تغییر باید در دل‌ها و رفتارهای ما شکل بگیرد، وقتی تغییر از درون ما آغاز شود، در جامعه نیز نمایان خواهد شد.
مسعود پزشکیان در دومین شب از لیالی قدر، در مرقد مطهر امام خمینی (ره)، با تأکید بر اینکه عدالت یکی از اصول بنیادین اسلام است، اظهار داشت: حضرت علی علیه‌السلام همواره صدای بلند عدالت بود و در راه این عدالت شهید شد. وصیت‌نامه ایشان چکیده‌ای از تمام تجربیات زندگی‌اش است که در پایان عمر به مخاطبان خود منتقل می‌کند. انسان زمانی که سال‌ها زندگی کرده و در طول این مدت به فراز و نشیب‌های زیادی رسیده، در وصیت خود بر اصولی تأکید می‌کند که تجربه‌ای گرانبها از حیات اوست.
پزشکیان با اشاره به وصیت حضرت علی علیه‌السلام ادامه داد: ایشان در وصیت خود به تقوا تأکید کرده‌اند؛ چیزی که بارها گفته شده و بار دیگر باید تکرار کنیم. حضرت علی به انسان‌ها می‌فرماید که از دنیا پیروی نکنید. حتی اگر چیزی از شما گرفته شود، برای آن افسوس نخورید. انسانی که از دنیا چیزی نمی‌خواهد و از آن بی‌نیاز است، می‌تواند به درستی راه خود را ادامه دهد. این اندیشه‌ای است که در همه دورآنها باید سرلوحه زندگی فردی و اجتماعی قرار گیرد.
بازار
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت عملی کردن وصیت‌های حضرت علی علیه‌السلام خاطرنشان کرد: حضرت علی نه‌تنها در کلام بلکه در عمل نیز دعوت می‌کند. او می‌فرماید که باید برای حقیقت سخن بگوییم و با ظلم مبارزه کنیم. باید با کسانی که ظلم می‌کنند دشمن باشیم و در عین حال، یار و یاور مظلومان باشیم. این وصیت در واقع راهی است برای ساختن جامعه‌ای عادلانه و انسانی.
پزشکیان با تأکید بر اهمیت توجه به این مفاهیم در زندگی روزمره گفت: امروز نیاز داریم که در زندگی‌مان به اصولی چون تقوا، عدل و مبارزه با ظلم توجه کنیم. باید همواره در مسیر حقیقت حرکت کنیم و این ارزش‌ها را در رفتار و تصمیمات‌مان اعمال کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت تقوای الهی در زندگی افزود: حضرت علی علیه‌السلام در وصیت خود به فرزندانش حسن و حسین و هر کسی که این پیام به دستش می‌رسد، می‌فرماید که تقوای الهی را در زندگی‌تان رعایت کنید و در مسیر اصلاح ذات بین گام بردارید. حضرت علی در ادامه نقل می‌کند که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرموده‌اند، صلاح ذات بین، از سال‌ها عبادت بهتر است. این نشان می‌دهد که حتی اگر انسان در عبادات مداومت داشته باشد، اما درگیری‌ها و اختلافات بین او و دیگران وجود داشته باشد، آن عبادات اثر لازم را نخواهند داشت.
پزشکیان با اشاره به توجه حضرت علی به یتیمان و نیازمندان گفت: حضرت علی در وصیت خود به رعایت حقوق یتیمان تأکید کرده‌اند و از انسان‌ها خواسته‌اند که از گرسنگی و بی‌پناهی یتیمان جلوگیری کنند. ایشان همچنین بر حفظ حقوق همسایگان و توجه به آنها تأکید داشته و می‌فرماید، الله الله فی جیرانکم؛ یعنی نسبت به همسایگان خود به‌ویژه در شرایط سخت و بحرانی، مسئولیت‌پذیر باشید.
رئیس جمهور با اشاره به وصیت حضرت علی در خصوص قرآن و عمل به آن اظهار داشت: حضرت علی در وصیت خود به قرآن نیز توجه ویژه‌ای داشته و از مسلمانان می‌خواهد که قرآن را نه تنها به‌عنوان یک کتاب مقدس بلکه به‌عنوان راهنمای عملی زندگی بپذیرند. «الله الله فی القرآن» یعنی این کتاب نباید تنها در خانه‌ها به‌عنوان یک کتاب مقدس باقی بماند، بلکه باید به آن عمل کرد. باید از دیگران در عمل به قرآن سبقت بگیریم و آن را به‌طور کامل در زندگی خود پیاده کنیم.
پزشکیان همچنین بر اهمیت پیوستگی در جامعه و کمک به یکدیگر تأکید کرد و گفت: حضرت علی علیه‌السلام در وصیت خود می‌فرماید که «علیکم بالتواصل» یعنی بر شماست که با یکدیگر ارتباط برقرار کنید، به همدیگر کمک و بخشش کنید. این ارتباط و همبستگی باید در تمام ابعاد زندگی اجتماعی و فردی ما جاری باشد تا جامعه‌ای سالم و متحد بسازیم.
پزشکیان با اشاره به اهمیت نوروز و سال جدید در فرهنگ ایرانی و اسلامی گفت: نوروز نه تنها فرصتی برای تجدید دیدار با خانواده و بستگان است، بلکه زمانی است برای زدودن اختلافات و تقویت روابط میان مردم. امام علی علیه‌السلام در حدیثی می‌فرماید، باید به تعادل در روابط خود بپردازید و از تفرقه و جدایی پرهیز کنید. این نگاه و باور برای ما به‌عنوان مسلمانان باید به‌عنوان یک دستورالعمل در زندگی روزمره‌مان باشد.
رئیس جمهور افزود: در شب‌های قدر، ما دعای جوشن کبیر را می‌خوانیم که در آن از خداوند با صفاتی چون یا غفور، یا صبور، یا مجیب، یا طبیب یاد می‌کنیم. این دعا برای ما فرصتی است تا به یاد بیاوریم که خداوند رحمان است و به بندگانش عفو می‌کند و ما باید در زندگی‌مان از این صفات الهی الهام بگیریم. خداوند رحمت و مغفرتش را بر کسانی که در مسیر صحیح گام می‌زنند نازل می‌کند و ما به‌عنوان مسلمانان موظف به دنبال کردن این صفات در رفتار خود هستیم.
پزشکیان ادامه داد: در قرآن آمده است: «لَا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا» یعنی خداوند هیچ‌کس را بیشتر از توانش تکلیف نمی‌کند. بنابراین، در زندگی باید بر اساس توانایی‌های خود رفتار کنیم و در کمک به دیگران به اندازه وسع‌مان، رحمت و عفو نشان دهیم. در دعای جوشن کبیر، از خداوند می‌خواهیم که به ما کمک کند تا در زندگی، هم‌چون او بخشنده، صادق، و دلسوز باشیم.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت این دعاها گفت: دعاهایی که ما در شب‌های قدر می‌خوانیم، باید به‌عنوان یک راهنمای عملی برای تغییر رفتار و اصلاح جامعه مورد استفاده قرار گیرند. اگر ما از خداوند عفو و رحمت می‌طلبیم، باید در زندگی روزمره‌مان به دیگران نیز عفو و رحم کنیم. خداوند به کسانی که در مسیر عدالت و صداقت گام می‌زنند کمک می‌کند و ما باید از این آموزه‌ها در رفتار خود پیروی کنیم.
پزشکیان با تأکید بر اهمیت اصلاح رفتار و روابط اجتماعی در نوروز و شب‌های قدر گفت: ما باید در کنار دعا و عبادت، در زندگی اجتماعی خود نیز به‌طور عملی به صفات الهی مانند صداقت، رحمت، و بخشش عمل کنیم. این وظیفه اخلاقی ما به‌عنوان مسلمان است که با رفتار خود جامعه‌ای عادلانه و انسان‌مدار بسازیم.
رئیس جمهور با اشاره به اشعار مولوی و مفاهیم عمیق آن در مورد عشق و تغییر رفتار انسان اظهار داشت: مولوی در یکی از اشعارش می‌گوید: «حیلت رها کن، عاشق دیوانه شو»، این پیام نه تنها برای دیوانگان عاشق، بلکه برای همه انسان‌هاست که باید از ترفندها و حیله‌های دنیا فاصله بگیرند و به سوی حقیقت و عشق الهی حرکت کنند. مولانا در ادامه می‌گوید، «تا لیله القدری شوی»، یعنی برای رسیدن به مقام والای لیله القدر، که شبی است پر از خیر و برکت، باید از محدودیت‌های دنیوی و هوای نفس رها شد.
پزشکیان با تأکید بر اهمیت پاکسازی دل‌ها از کینه‌ها و هوای نفس افزود: این اشعار به ما یادآوری می‌کند که باید در شب‌های قدر، که در آن درهای رحمت الهی باز است، کینه‌ها و تاریکی‌ها را از دل‌مان بشوییم و قلب‌های‌مان را آماده دریافت نور الهی کنیم. در حقیقت، این شب‌ها فرصت‌هایی است برای تحول درونی و ارتقای اخلاقی، تا همچون مفتاح در دل‌های مردم اثر بگذاریم.
رئیس جمهور در ادامه به اهمیت مهارت‌های معنوی و اخلاقی در ساختن جامعه‌ای اسلامی و متحد اشاره کرد و گفت: همانطور که مولوی به ما می‌آموزد، باید به سمت لیله القدر برویم که در آن شب‌ها ملکوتیان به زمین می‌آیند تا هدایت را به انسان‌ها بشارت دهند. این شب‌ها، فرصتی است برای رسیدن به آن جایگاه معنوی که تنها با پاکی دل و همت در مسیر اخلاق و عدالت میسر می‌شود.
پزشکیان همچنین با اشاره به لزوم همدلی و همکاری میان مردم و مسئولین تأکید کرد: در این شب‌های مبارک، ما باید به یاد بیاوریم که هرکدام از ما مسئولیم که در جهت تحقق عدالت و اخلاق در جامعه گام برداریم و به همدیگر کمک کنیم تا جامعه‌ای با صلح و آرامش بسازیم.
رئیس جمهور با اشاره مجدد به خطبه 108 حضرت علی علیه‌السلام، بر اهمیت تغییر درونی و اصلاح رفتار انسان‌ها تأکید کرد و گفت: حضرت علی علیه‌السلام در این خطبه به ویژگی‌هایی اشاره می‌کنند که در انسان‌های حقیقی باید وجود داشته باشد. این افراد فقط حرف‌های زیبا نمی‌زنند، بلکه این کلمات را با عمل پیوند می‌دهند و در حقیقت، باید تغییرات درونی در انسان‌ها شکل بگیرد.
پزشکیان افزود: «حضرت علی علیه‌السلام می‌فرمایند: اشباه الرجال یعنی این افراد فقط شبح‌هایی هستند که ظاهراً وجود دارند اما روحی در آنها نیست. آنها نمی‌توانند در زندگی خود تغییر ایجاد کنند یا اصلاحی داشته باشند. باید در شب‌های قدر از خود بپرسیم که آیا واقعاً در حال تغییر هستیم یا فقط به تکرار رفتارهای گذشته ادامه می‌دهیم.
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: حضرت علی علیه‌السلام در خطبه 108 خود بر لزوم یاری رساندن به یکدیگر در شب‌های قدر تأکید می‌کنند. این شب‌ها فرصتی است تا کینه‌ها و تاریکی‌ها را از دل‌های‌مان بشوییم و قلب‌های‌مان را آماده دریافت نور الهی کنیم. اگر در این شب‌ها نتوانیم تغییرات مثبتی در خود ایجاد کنیم، دعاها و عبادات ما تنها به تکرار خواهند ماند.
پزشکیان گفت: حضرت علی علیه‌السلام می‌فرمایند که انسان‌ها باید در سختی‌ها صبر کنند و خشم خود را فرو ببرند. در این شب‌های مبارک باید تصمیم بگیریم که انسان بهتری شویم و در کنار یکدیگر برای حل مشکلات جامعه تلاش کنیم. این تغییر باید در تمام ابعاد زندگی‌مان نمایان باشد.
رئیس جمهور ادامه داد: در شب قدر باید تصمیم بگیریم که به عنوان یک جامعه، در کنار هم برای حل مشکلات و ساختن دنیایی بهتر تلاش کنیم. شب قدر زمانی است که انسان‌ها باید در برابر مشکلات ایستادگی کنند، در سختی‌ها صبر کنند و در کنار یکدیگر با محبت و صبر رفتار کنند. در این شب‌ها باید همدلی و همکاری را در اولویت قرار دهیم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: ما باید در شب‌های قدر به یاد بیاوریم که هرکدام از ما مسئولیم که در جهت تحقق عدالت و اخلاق در جامعه گام برداریم. باید به همدیگر کمک کنیم تا جامعه‌ای با صلح و آرامش بسازیم. در حقیقت، اصلاح درونی ما پیش‌شرط هر تغییر اجتماعی و اخلاقی است.
رئیس جمهور به اهمیت تغییر درونی و اصلاح رفتار فردی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: این شب‌ها فرصتی است برای تزکیه نفس و تغییر رفتار. ما به عنوان مسلمانان باید در این شب‌ها به فکر اصلاح خود باشیم تا جامعه‌ای بهتر بسازیم.
پزشکیان اظهار داشت: باید از دنیای مادی فاصله بگیریم و به سوی حقیقت و عشق الهی حرکت کنیم. در حقیقت، این شب‌ها زمان مناسبی است تا اخلاق خود را تغییر دهیم و در روابط‌مان با دیگران صادقانه‌تر و مهربان‌تر باشیم.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تحول فردی در مسیر اصلاح جامعه افزود: تغییر در سطح فردی می‌تواند بر رفتار اجتماعی تأثیر بگذارد. اگر هر یک از ما تصمیم بگیریم که بهتر و صالح‌تر باشیم، آنگاه جامعه‌ای عادلانه‌تر و همدل‌تر خواهیم داشت.
پزشکیان تاکید کرد: در این شب‌های خاص باید از خداوند بخواهیم که به ما توفیق دهد تا به همدیگر کمک کنیم و در کنار هم برای ساختن آینده‌ای بهتر تلاش کنیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود اشاره کرد: ایران زمانی به جایگاه واقعی خود خواهد رسید که هر یک از ما تصمیم بگیریم تغییر کنیم. تغییر باید در دل‌ها و رفتارهای ما شکل بگیرد. وقتی تغییر از درون ما آغاز شود، در جامعه نیز نمایان خواهد شد.
پزشکیان بر ضرورت توجه به اصول اخلاقی و انسانی در مواجهه با مشکلات و ناعدالتی‌ها تأکید کرد و گفت: ما باید با درک عمیق از آموزه‌های دینی خود، در برابر ظلم و ستم ایستادگی و در مسیر عدالت حرکت کنیم.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود تاکید کرد: در این شب‌های مبارک باید از خداوند بخواهیم که ما را در مسیر درست هدایت کند تا بتوانیم جامعه‌ای بسازیم که در آن دروغ و بی‌عدالتی جایی نداشته باشد. اگر به این تغییر ایمان داشته باشیم و در عمل آن را پیاده کنیم، آینده‌ای روشن برای ایران خواهیم ساخت.
پزشکیان با اشاره به ویژگی‌های انسان مسلمان اظهار داشت: مسلمان باید از خدا بیاموزد که چگونه رحیم، عادل و صادق باشد. باید در رفتار خود نشان دهد که از آموزه‌های دینی پیروی می‌کند و در مسیر بهبود فردی و اجتماعی گام برمی‌دارد. این شب‌ها بهترین زمان برای تحول درونی است تا در دنیای مادی و در روابط اجتماعی‌مان بهتر عمل کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اشعار شهریار در مورد حضرت علی علیه‌السلام گفت: شهریار در یکی از اشعارش بیان می‌کند که غیر از علی، کسی نمی‌تواند فرزندی همچون حسین علیه‌السلام داشته باشد که در کربلا ایستاده باشد و چنین قیامی را برپا کند.
پزشکیان در ادامه با تأکید بر لزوم تغییر رفتار در تمامی ابعاد زندگی، گفت: ما باید کشورمان، خانواده‌مان و محله‌مان را به گونه‌ای متفاوت بسازیم. به عنوان مسلمان و انسان، باید با نگاه رحمت و گذشت به خود و دیگران نگاه کنیم. باید در این شب‌های قدر از خدا بخواهیم که در این مسیر گام برداریم و به یاد داشته باشیم که این تغییر باید از درون خودمان آغاز شود.
رئیس جمهور اظهار داشت: در شب قدر، وقتی که ملائکه نازل می‌شوند و ما در حال دعا و عبادت هستیم، باید از خود بپرسیم که آیا تغییر واقعی در درون‌مان ایجاد شده است؟ باید تلاش کنیم تا در مسیر اخلاقی و انسانی قدم برداریم و با همدلی، همکاری و صداقت در کنار هم باشیم.
پزشکیان ادامه داد: این شب‌ها فرصتی است برای رسیدن به مقام انسانی و برای یافتن جایگاه واقعی خود در دنیای الهی. باید در این شب‌ها تصمیم بگیریم که انسان بهتری شویم و در کنار یکدیگر برای ساختن جامعه‌ای صلح‌آمیز و همراه با عدالت تلاش کنیم.
رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: باید از خودمان شروع کنیم و با تغییر در رفتار و نگاه‌مان به خود و دیگران، مسیر بهتری برای فردای کشور و جامعه‌مان بسازیم. برای رسیدن به این هدف باید با همدلی و همکاری مشکلات را پشت سر بگذاریم و به یاد داشته باشیم که هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوانیم حل کنیم.
پزشکیان گفت: من این مطلب را قبلاً به مقام معظم رهبری عرض کرده‌ام و اکنون نیز به شما می‌گویم، اگر دست در دست هم بدهیم، یقین دارم که تمام مشکلات کشور قابل حل است. هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوانیم آن را حل کنیم. اولین گام برای حل این مشکلات این است که خود را پیدا کنیم، وقتی خود را بشناسیم و ارزش واقعی‌مان را درک کنیم، هیچ‌کس از ما برتر نخواهد بود. ما مسلمانان از هیچ‌کس کمتر نیستیم. اما برای تحقق این امر باید تلاش کنیم، باید به دنبال رسیدن به اهداف‌مان برویم.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید بدانیم که برای تغییر و بهبود وضعیت کشور و جامعه، باید بیدار بمانیم و با تمام توان‌مان برای رسیدن به آنچه که سزاوار آن هستیم تلاش کنیم. باید بدانیم که هیچ چیز به راحتی به دست نمی‌آید. برای رسیدن به آن جایگاه که شایسته‌اش هستیم، باید از خود گذشتگی کنیم، گرسنگی و بی‌خوابی را تحمل کنیم و سختی‌های مسیر را به جان بخریم.
پزشکیان گفت: ما باید با ایمان و تلاش شبانه‌روزی در مسیر تغییر قرار بگیریم، چرا که در نهایت تنها با فداکاری و همت می‌توانیم به اهداف بزرگ‌مان برسیم. خداوند توفیق دهد که در این شب‌های مبارک، در این مسیر قرار بگیریم و دست در دست هم برای ساختن جامعه‌ای بهتر و انسانی‌تر تلاش کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/711362/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(تصاویر) دسته عزاداری شهادت امام علی(ع) با حضور آیت‌الله وحیدخراسانی

تصاویر/ راز و نیاز شبانه در جوار یادمان شهدای گمنام قم

شروع شاگردان حسینی برای تراکتور

سیو برتر هفته 26 لیگ برتر پرتغال 2024/25

سیوهای برتر دور برگشت یک هشتم نهایی لیگ کنفرانس

محرومیت در کمین 7 بازیکن تیم ملی!

وینیسیوس جونیور دو چهره متفاوت دارد

سانحه تلخ برای استاد دانشگاه و خانواده اش

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

جولان جوان یزدی در تمرین تیم ملی!

شادی‌های به یاد ماندنی در تاریخ لیگ برتر انگلیس

روبرتو مارتینز: نباید از رونالدو ناعادلانه انتقاد کنید

شکسته‌ شدن رکورد حمید سجادی پس از 36 سال

آخرین تمرین ازبکستان بدون ستاره استقلال

واکنش جالب رونالد کومان به کری نیکو ویلیامز

شعری از سمانه خلف‌زاده، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

شعر زیبای دکتر کاکاوند در مورد چای سرد

2 فوتی بر اثر برخورد 2 دستگاه موتورسیکلت در قم

بازدید وزیر بهداشت از پایگاه سلامت نوروزی حافظیه در اتوبان تهران قم

اسکان 1200 مسافر نوروزی در اماکن ورزشی قم

دلیل خاموشی یک ساعتِ برج میلاد

ویژه‌های حوادث/ تجاوز وحشیانه 3 پسر به دو دختر نوجوان

گزارشی از اولین اردوی تیم ملی کشتی فرنگی برای آمادگی برای مسابقات قهرمانی آسیا

آشنایی آرش میرباقری دوچرخه سوار جوان تیم ملی که آماده حضور در مسابقات توردوفرانس می‌شود

قانون جریمه در آوردن پیراهن در فوتبال چه زمانی به تصویب فیفا رسید؟

گزارشی از توسل ورزشکاران به ائمه اطهار در شب بیست و یکم رمضان

دلا فوئنته: بازی‌مان با هلند در حد فینال یورو است!

خط‌ونشان کریستیانو رونالدو برای ستاره دانمارک

گل برتر هفته 26 لیگ برتر پرتغال 2024/25

شبیه‌سازی گل صعود به جام جهانی برای سردار!

مصرف متفورمین برای چاقی

همه ی بچه‌ها کولیک دارند؟

روایت معاون پزشکیان از عیدی دادن‌ها و دیدوبازدیدهای سیاسی امسال

عراقچی: گزینه جنگ علیه یمن محکوم به شکست است

روایت مخالفان جمهوری اسلامی و موافقان مذاکره دربارۀ نامۀ ترامپ

توصیه آیت الله جوادی آملی برای کنارکذاشتن برخی مشاغل

شاعرانه/ باز آمدم چون عیدِ نو، تا قفلِ زندان بشکنم

فرمانده فراجا: امسال شاهد جهش در انسداد مرزها خواهیم بود

نجات معجزه‌آسای راننده از پراید تکه‌تکه شده در جاده پارس‌آباد!

تصاویری دیگر از حادثه انفجار و تخریب یک ساختمان سه طبقه در تهران

تهدید کریس رونالدو توسط غندی‌پور!

داور ایرانی برای بازی حساس برانکو و استرالیا

گلر اول و دوم فصل بعد بارسا مشخص است

جنگ میلیونی لالیگا؛ بارسا گلباران کرد!

توافق مهم بارسلونا و فدراسیون فوتبال اسپانیا

ناگلزمان: هنوز از باخت برابر ایتالیا در سال 2006 ناراحتم!

ذوب‌آهن آماده جنگ پنجمی می‌شود

مودریچ حرف آخر درباره بازنشستگی را زد

خیز جوان‌های سپاهان برای پوشیدن پیراهن مسابقه!