عصر قم

آخرين مطالب

ماجرای ادعایی تخلیه آرامگاه خیام در نیشابور چه بود؟ اجتماعی

ماجرای ادعایی تخلیه آرامگاه خیام در نیشابور چه بود؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - فارس / در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر صدور حکم تخلیه آرامگاه خیام، حجت‌الاسلام سیدقاسم یعقوبی، امام جمعه نیشابور، اعلام کرد که هیچ‌گونه حکمی در این خصوص صادر نشده است. وی توضیح داد که فیلم منتشر شده ارتباطی با وی ندارد و ادعای مطرح شده صحیح نیست.
حجت‌الاسلام سیدقاسم یعقوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نیشابور اظهار کرد که هیچ‌گونه حکمی مبنی بر تخلیه یا تخریب آرامگاه خیام صادر نشده است. وی تاکید کرد: «این فیلم هیچ ارتباطی با بنده ندارد. او فرد دیگری است و ادعای مطرح‌شده به هیچ‌وجه صحیح نیست.
ماجرا از این قرار است که روز شنبه 2 فروردین در مراسم اجتماع عزاداران امیرالمومنین در بقعه متبرکه امام زاده محمد محروق تعدادی از مردم به هنجارشکنی های مراسم سال تحویل واکنش نشان دادند؛ طی مراسم، فردی به نام حجت‌الاسلام رباطی، مدعی صدور حکم قضایی تخلیه آرامگاه خیام شد.
بازار
آرامگاه امامزاده محمد محروق در باغ بزرگ و زیبایی در مجاورت آرامگاه خیام نیشابوری، در شهر نیشابور قرار دارد. طبق گفته‌های پیشین امام جمعه نیشابور، این باغ، ملک موقوفه امامزاده سید محمد محروق (ع) است که در زمان قبل از انقلاب برای آرامگاه خیام اختصاص داده شده است.
مهدی دونده، فرماندار نیشابور، در این زمینه بیان کرد: که طی مدت مسئولیت وی، هیچ‌گونه چالشی در خصوص آرامگاه خیام و امامزاده محروق وجود نداشته است. دو فضای آرامگاه خیام و بقعه امامزاده محروق به وسیله نرده‌ای از یکدیگر جدا شده‌اند و هر دو آرامگاه، میزبان مراسم‌های مختلف مذهبی و ملی در طول سال هستند.
حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی، نیز در پاسخ به خبرنگار فارس تصریح کرد: «حکیم خیام نیشابوری از شعرای نامی و مفاخر فرهنگی ایران اسلامی بوده که در جوار مضجع دو امام زاده لازم التعظیم آرمیده است. اساسا در هیچ دوره ای اوقاف یا هیئت امنای بقعه متبرکه متقاضی تخریب آرامگاه خیام نبوده و نیستند و چنین حکمی نیز تا کنون صادر نشده است.»
وی افزود: آنچه خواسته اوقاف بوده صرفا برچیده شدن حصار میان باغ و حفظ یکپارچگی محوطه تاریخی بقعه متبرکه و آرامگاه بوده است که در توافقنامه 1372/07/17 سازمان اوقاف و سازمان میراث فرهنگی نیز بدان تصریح شده است.»
همچنین طبق اسناد و حکم قضایی دریافتی از اداره اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، سند شش دانگ و مالکیت مجموعه مذکور، مربوط به بقعه امامزاده محروق است و طبق توافقاتی که با میراث فرهنگی انجام شده مقرر گردیده بود نرده‌های میان بقعه و آرامگاه برداشته شود و ادعای تخریب آرامگاه صحت ندارد. 
در همین حال، استاندار خراسان رضوی نیز در توییتی به اهمیت گفت‌وگوی فرهنگی میان دو فرهنگ اسلامی و ایرانی اشاره کرد و افزود: از فرصت همنشینی امامزاده محروق و خیام در نیشابور باید بهره برد و گفت‌وگو میان ایده‌ها را رواج داد.
همچنین سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در توییتی گفت که نباید در پی ایجاد دوقطبی میان ایران و اسلام باشیم و از تقابل خیام و امام‌زاده محروق جلوگیری کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/713317/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکاوی متن کامل نامه ترامپ به آیت الله خامنه‌ای/ «صلح از طریق قدرت»؛ نقطه کانونی نامه

دو خط کتاب/ رقص زندگی

حادثه خونین در کرمان؛ واژگونی اتوبوس 11 فوتی برجای گذاشت

ستاد استهلال: هنوز هلال ماه شوال دیده نشده است

هلال ماه شوال رؤیت شد؛ فردا دوشنبه 11 فروردین عید سعید فطر است

موضوع تاثیر معدل در کنکور به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده شد

دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با مادر شهیدان طبری

پیام تبریک تشکل‌های شاهد و ایثارگر به مناسبت عید سعید فطر

لحظه بالا بردن جام قهرمانی آسیا توسط تیم ملی فوتبال ساحلی ایران

گل اول بارسلونا به جیرونا توسط لادیسلاو کریجی گل به خودی

اعتماد دوباره کارترون به مدافع تاجیک!

طلسم شکنی رشفورد؛ صعود استون‌ویلا به نیمه‌نهایی

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0 - 1 شمس آذر

ترکیب اینتر؛ طارمی و لائوتارو استراحت می‌کنند

گل اول شمس آذر به پرسپولیس توسط فخریان

مصرف این آجیل باعث کاهش وزن می‌شود، اما به یک شرط

ترامپ: مقامات آمریکایی و ایرانی درحال مذاکره هستند

جزئیات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب

گفتگوی عراقچی با وزیر خارجه مصر؛ تاکید بر ضرورت توقف نسل‌کشی در غزه

بارش پراکنده، رعد و برق و وزش باد شدید عصر فردا در قم

رفتار‌های منافقانه برخی کشور‌های همسایه ناشی از ترس و ضعف آنها در مواجهه با استکبار است

گفتاری از آیت‌الله فاضل لنکرانی پیرامون وداع با ماه رمضان و اهمیت عید فطر

یادداشت آیت‌الله فاضل لنکرانی/ وداع با ماه رمضان

«سوسک‌ها»؛ داستان دو قوم که به دست یکدیگر کشته شدند

تجلیل از محمدحسین جمال اسطوره کشتی قم

توقیف بیش از 16 تن مواد غذایی فاسد در قم

افزایش نسبی دمای تهران تا پنج روز آینده

شرور مسلح پاسداران تهران به دام افتاد

واژگونی اتوبوس در کرمان؛ 7 کشته و 30 مصدوم

(10 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ ترافیک سنگین در محورهای منتهی به شمال کشور

واکنش امیر شبانی مدافع شمس‌آذر به تشویق توسط طرفداران پرسپولیس

استقبال حیرت‌انگیز دورتموندی‌ها از بازی با بارسا

ورزشگاه جدید میلان و اینتر سال 2030 افتتاح می‌شود

دستیار سابق توخل سرمربی جدید لایپزیش

جایگاه سیزدهم سابر ایران در مجارستان پس از اردو در کمپ بائو

گل هفتم تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عمان توسط محمد علی مختاری

ورود کاروان پرسپولیس به استادیوم سردار آزادگان قزوین

تاریخ‌سازی ایران در فوتبال ساحلی؛ چهارمین قهرمانی با 55 گل

گل هشتم تیم ملی فوتبال ساحلی ایران به عمان توسط محمدرضا مختاری

اعلام ترکیب پرسپولیس برای دیدار مقابل شمس آذر

رفع سریع یبوست با یک اقدام ساده

اظهارات حاشیه‌ساز سخنگوی دولت؛ انتصابم باعث شد برنامه‌ریزی‌ام برای یادگیری شنای پروانه محقق نشود

رئیس دفتر روحانی: همه چیز توافق در سال 99 تمام شده بود

فعال بودن غرفه‌های عرضه میوه تا پایان تعطیلات نوروز

تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر اولویت‌بندی پروژه‌های شهری

آیت‌الله حسینی بوشهری: دشمن سرانجام عقب‌نشینی می‌کند

با تمام عزیزانم باید خوب خداحافظی کنم...

محدودیت های ترافیکی ویژه عید سعید فطر در قم اعلام شد

حوادث رانندگی نوروزی در قم 1000 مصدوم برجای گذاشت

انفجار کلانتری در مشهد؛ دو پلیس جان باختند