نگاهداری: دولت تنظیمگر و حمایتکننده، نقشآفرینی مردم را تسهیل میکند
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - ایسنا / رییس مرکز پژوهش های مجلس، با تشریح 5 تصویر از ایران آینده شامل ایران بزرگ، ایران مردمی، ایران نوآفرین، ایران ثروتمند و ایران تاب آور، گفت: در تصویر ایران مردمی، دولت تنظیم گر و حمایت کننده خواهد بود تا نقش آفرینی مردم را تسهیل کند.
بابک نگاهداری در مورد ضرورت شکل دادن به تصاویر ایران آینده گفت: بحث تصور ایران آینده در شرایط فعلی جامعه ما بسیار مهم است؛ چرا که اگر جامعهای که اکثریت آن نسبت به آینده آن تصویر مثبتی نداشته باشند نمیتواند یک جامعه پویا و شکوفا بشود.
وی افزود: در حقیقت با تصویرسازی برای آینده کمک میکنید انسجام مدیریت و حکمرانی در کشور ایجاد شود و مبتنی بر آن تصویر چشم انداز و یک امید اجتماعی در بدنه جامعه برای حرکت رو به تحول شکل گیرد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، تصریح کرد: بالاخره ایران و جهان با عدم قطعیتهایی در سالهای پیش رو مواجه هستند و دایره بزرگی از تصویرها را میتوان برای آینده ایران متصور شد. باید حواسمان باشد که در چشماندازپردازی برای ایران 1424، به جای سند متنی و اداری، به سمت تصویرپردازی و برندسازی ملی برای کشورمان حرکت کنیم.
بازار ![]()
وی با بیان اینکه کسی منکر مشکلات اقتصادی و اجتماعی در جامعه نیست، خاطرنشان کرد: حتی اگر بخواهیم از این مشکلات هم رهایی پیدا کنیم راه آن روزمرگی نیست بلکه راه، تصویرسازی از ایران آینده و حرکت به سمت افق مطلوب است که میتواند نجاتبخش باشد.
نگاهداری، با ترسیم مختصات چشماندازپردازی در مورد آینده ایران گفت: به جای اینکه نقاط هدف مشخصی را ترسیم کنیم باید بیشتر روی قابلیتها و صلاحیتها تاکید کنیم، مواردی که کشور باید در خود ایجاد کند تا بتوانیم براساس آنها تصاویری قابل تحقق را شکل دهیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به تصویر مطلوب از ایران آینده، در ابتدا باید چالشهای موجود که مانع تحقق هر چشماندازی در کشور میشوند را شناسایی و رفع کنیم. در مرحله بعدی هم به سمت پیشرانهایی مثل اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال که به صورت بالقوه ظرفیت آن در کشور هست، حرکت کنیم. مرحله سوم هم این است که به سمت شکوفایی استعدادهای جدیدی برویم که میتواند تحت ابتکاراتی منجر به تحول در کشور شود.
نگاهداری افزود: هر تصویری برای ایران آینده نیاز به یکسری نوسازی در نظام حکمرانی کشور دارد، در کنار این نوسازی حکمرانی ما نیاز به یکسری رهبران اجتماعی و کنشگران میانجی داریم تا ذهینت تصاویر ایران آینده را در بین مردم ترویج کنند. در این مسیر از علوم و فناوریهای شناختی و همچنین هوش مصنوعی و نظایر اینها باید حداکثر استفاده را بکنیم و همچنین از ظرفیتهای ادبی - هنری برای رویاسازی و شکل دادن به گفتگوی جامع اجتماعی بهره ببریم وگرنه چشماندازی که پشت درهای بسته ترسیم شود و در ذهنیت عمومی جامعه بسط و نشر پیدا نکند یقینا نمیتواند چشمانداز موفقی باشد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ضمن تشریح 5 تصویر از ایران آینده گفت: اولین تصویر ایران بزرگ است. در ایران بزرگ هدف این است که ظرفیتهای بینالمللی ایران درحوزه های فرهنگی، تاریخی و اجتماعی احیاء شود. این گروه معتقد هستند که باید به سمت تعامل راهبردی با چین و شراکت برادرانه با کشورهای اسلامی و موازنه هوشمند با کشورهای بلوک غرب پیش بریم به گونهای که مرزهای فرهنگی و اقتصادی ایران فراتر از مرزهای جغرافیای آن گسترش پیدا کند.
وی تصویر دوم آینده پژوهان از ایران آینده را ایران مردمی دانست و ادامه داد: در این تصویر تمرکز بر احیای ظرفیتها، توسعه نهادها و تشکل های مردمی استوار است. ایجاد فرصتهای اقتصادی برای نقش آفرینی مردم در این تصویر مطرح میشود. در تصویر ایران مردمی، دولت تنظیمگر و حمایتکننده خواهد بود تا نقشآفرینی مردم را تسهیل کند. شعار این تصویر، با مردم و برای مردم تا ایران 1424 است.
نگاهداری افزود: تصویر سوم مطلوبی که آیندهپژوهان برای ایران آینده ترسیم میکنند، ایران نوآفرین است. در این تصویر خلاقیت در کسب و کارها و نوآوری در سیاستگذاری و حکمرانی مطرح میشود. در این تصویر، ایران باید تبدیل به سرزمین ریسکهای بزرگ در ارتباط با نقشآفرینی در فناوریهای بنیاد برافکنی مثل کوانتم، هوش مصنوعی، زنجیره بلوکی و نظایر اینها شود. در این تصویر حرکت به سمت حکمرانی دانش بنیان مطرح میشود.
وی با بیان اینکه تصویر چهارم ایران آینده، ایران ثروتمند است، بیان کرد: در این تصویر، تاکید به سمت حمایت هدفمند از تولیدات صنعتی و حمایت از صنایع منتخب و حرکت به سمت تجارت راهبردی در منطقه و عرصه بینالملل و صادرات خدمات فنی و مهندسی بر اساس ظرفیتها است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، پنجمین تصویر ایران آینده را ایران تابآور دانست و گفت: ما شاهد مجموعهای از رخدادهای بنیاد برافکن شامل تغییرات اقلیمی، جنگها و ائتلافها و استمرار آنها در طول 20 سال آینده در منطقه و جهان هستیم، در این میان ایران به دلیل سالها تجربه مقابله با تحریم و مدیریت تنشها صاحب سبک شده است. بنابراین در این تصویر مطرح میشود که در 20 سال آینده ایران باید تمرکز ویژهای بر ارتقای توان بازدارندگی، رفع ناترازیها و شکل دادن به امنیت غذایی و تقویت محور مقاومت صورت گیرد تا تصویری از ایران تابآور شکل گیرد.
-
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹:۳۹
-
۱۰ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/714102/