انگلیس: دیپلماسی، بهترین راهحل در موضوع هستهای ایران است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - ایرنا / معاون وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به تماس اخیر دیپلماتهای ارشد این کشور با جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد که لندن همچنان دیپلماسی را بهترین مسیر برای حلوفصل موضوع هستهای ایران میداند.
«همیش فالکونر» روز سهشنبه در نشست مجلس عوام انگلیس در پاسخ به پرسش «پریتی پتل» وزیر امور خارجه کابینه سایه از حزب محافظهکار، درباره اقدامات لندن در برابر آنچه «تهدیدهای ایران» خوانده شد، گفت: «ما نیز مانند اعضای این مجلس، تهدیدهای ایران را جدی میگیریم. با طرفهای مرتبط در منطقه و همچنین در جمع کشورهای اروپایی (تروئیکا) در تماس هستیم. وزیر خارجه هفته گذشته با همتای ایرانی خود گفتوگو کرد و بر حمایت ما از راهحل دیپلماتیک برای کاهش تنشها با ایران تأکید نمود.»
وی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلحآمیز هسته ای کشورمان گفت: «ما نمیخواهیم ایران به سلاح هستهای دست یابد و بر این باوریم که تنها راه مؤثر برای رسیدن به این هدف، دیپلماسی است. با این حال، سازوکار بازگشت تحریمها (مکانیسم ماشه) و سایر اقدامات همچنان تحت بررسی باقی خواهد ماند تا زمانی که رضایت کافی حاصل شود.»
در بخش دیگری از جلسه، «اندرو موریسون» نماینده محافظهکار پارلمان از دولت خواست درباره گزارشهایی مبنی بر احتمال اقدام پیشدستانه ایران علیه بمبافکنهای «وی-2 اسپیریت» آمریکا در پایگاه دیگو گارسیا توضیح دهد. روزنامه تلگراف چاپ لندن پیشتر مدعی شده بود ایران هشدار داده که در صورت حمله ترامپ، هیچ تفاوتی میان هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی یا انگلیسی در منطقه وجود نخواهد داشت.
معاون وزیر خارجه انگلیس در پاسخ گفت: «من وارد جزئیات این گزارشها نمیشوم، اما ما نسبت به تهدیدهای احتمالی ایران، چه در داخل و چه در منطقه، کاملاً هوشیار هستیم. گفتوگوهای ما با دولت ایران ادامه دارد و وزیر خارجه اخیراً با همتای ایرانی خود گفتوگو کرده است.»
وزرای امور خارجه ایران و انگلیس هفته پیش در تماس تلفنی درباره مسائل روابط دو جانبه، موضوع هستهای و تحولات بین المللی گفتوگو کردند. «دیوید لمی» وزیر خارجه انگلیس ضمن تبریک نوروز، بر تعهد لندن و دیگر کشورهای اروپایی به پیگیری راهحل دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران تأکید و تصریح نمود که این موضوع را در تماسهای آتی با همتایان اروپایی و آمریکایی دنبال خواهد کرد.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان نیز با یادآوری برگزاری چهار دور گفتوگو میان ایران و سه کشور اروپایی، از ادامه برخی اقدامات و مواضع غیرسازنده از سوی اروپا از جمله تحریمهای بیاساس انتقاد کرد و خواستار بازنگری در رویکردهای آنان نسبت به ایران و منطقه شد. وی تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در فضای تهدید نظامی و فشار حداکثری آمریکا، مذاکره مستقیم را بیمعنا میداند، اما در عین حال همچنان برای پیگیری مسیر دیپلماتیک، در چارچوب احترام متقابل آمادگی دارد.
بازار ![]()
برنامه صلحآمیز هستهای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بیاساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتیسازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال 1394، این بهانه را از میان برداشت.
ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال 1397 بهطور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گامهایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیادهخواهیهای غرب به نتیجه نرسید.
با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرفهای مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفتوگوهای سه جانبه پکن نیز نشاندهنده تمایل تهران به حلوفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانتهای واقعی برای رفع تحریمهاست.
ایران بارها تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی تنها در صورتی نتیجهبخش خواهد بود که طرفهای غربی اراده واقعی برای عمل به تعهدات خود داشته باشند و از فشارهای یکجانبه دست بردارند. مقامات جمهوری اسلامی تصریح دارند که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابلاعتماد که تحریمها را بهصورت تضمینشده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارند.
-
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۱:۵۰
-
۱۳ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/714756/