عصر قم

آخرين مطالب

نقد علی مطهری به محقق داماد در باره حکم حجاب اقتصادی

نقد علی مطهری به محقق داماد در باره حکم حجاب
  بزرگنمايي:

عصر قم - خبرآنلاین / نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی به اظهارات اخیر آیت الله محقق داماد درباره حجاب واکنش نشان داد.
بخشی از گفتگوی نوروزی علی مطهری نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی در «کافه خبر» را بخوانید؛
*آقای مطهری! اخیرا آقای محقق داماد موضوعی را درمورد حجاب مطرح کردند، حرفشان این است که مگر هر واجبی باید به قانون تبدیل شود؟ ایشان منتقد این است که موضوع حجاب وارد قانون گذاری مجلس شد. به چنین چیزی معتقدید؟
ایشان حرفش این بود که هر حکم شرعی نباید لزوما تبدیل به قانون شود. به مسئله حج اشاره کردند که آیا حکومت اسلامی وظیفه دارد بررسی کند که چه کسی مستطیع شده یا نشده و اگر کسی مستطیع شده و حج نرفته او را مجازات کند؟ بعد گفتند که مسئله حجاب هم همین طور است. این قیاس به نظرم درست نیست. مثالشان درست نیست. این که هر حکم شرعی نیاز به قانون ندارد درست است. بسیاری از احکام شرعی نیاز به قانون ندارند.
ولی مقایسه حجاب با حج اصلا قابل قبول نیست. حج از یک نظر یک مسئله شخصی است. کسی می‌رود یا نمی‌رود. کسی خبردار هم نمی‌شود و تاثیر اجتماعی ندارد. بی‌حجابی و بد پوششی تاثیر مستقیم در جامعه دارد و نمی‌شود گفت حکومت اسلامی نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد و مردان و زنان هر نوع پوششی داشتند، داشته باشند. این قابل قبول نیست. 
این انتقاد به صحبت ایشان وجود دارد. به نظر من بحث در همین است که حکومت باید یک نظارت کلی روی این گونه موضوعات داشته باشد، همانطور که قبل از حادثه مهسا امینی وجود داشت و همه به طور نسبی رعایت می‌کردند و مشکل خاصی هم نبود. تندروی‌هایی شد و ستاد امر به معروف و نهی از منکر حرف‌هایی زد که از فردا چنین می‌کنیم، عکس افراد را با کارت ملی مقایسه می‌کنیم و جریمه دم در خانه افراد می‌رود و خلاصه حساسیت ایجاد کردند.
اگر عاقلانه عمل می کردند، با این مسائل درباره حجاب روبرو نمی شدیم
اگر عاقلانه عمل می‌کردند و آنقدر حساسیت نشان نمی‌دادند با این مسئله مواجه نمی‌شدیم. به ندرت برخی افراد رعایت نمی‌کردند و کسی هم با آنها کار نداشت. گشت ارشاد هم آن چنان نبود و در کل تهران 4-5 تا بیشتر نبود. ولی این موضوع را تبدیل به یک موضوع جنجالی کردند. 
حکومت اسلامی درمورد مسائلی مانند نوع پوشش و روزه‌خواری وظیفه دارد. نمی‌توانیم بگوییم باید بی‌تفاوت باشد. ولی روشن است که نظارت بر حجاب مانند مسائل راهنمایی و رانندگی نیست که اگر کسی از چراغ قرمز عبور کرد باید جلویش را بگیرند و جریمه شود. حجاب اینطور نیست که بگوییم اگر کسی حجابش کامل نبود بلافاصله او را بگیرید و جریمه کنید. یک بحث روانی است و با روان افراد سر و کار دارد. همینقدر که پوشش ناهنجار نباشد، باید بپذیریم و قبلا هم همینطور بود. افراد زیادی از آقایان و خانم‌ها بودند که پوشش را درست رعایت نمی‌کردند، در خیابان راه می‌رفتند و حکومت با آنها کاری نداشت.
بعد از این حوادث رسانه‌های بیگانه وارد شدند و یک موضوع جنجالی و دو قطبی‌ و تبدیل به پاشنه آشیل شد. آن‌ها هم منتظرند در داخل کشور اتفاقی بیافتد و چیزی بگویند. الان اگر بی بی سی و ایران اینترنشنال را ببینید، اتفاقات داخلی را بیان می کنند که مثلا آقای نبویان این را درباره حجاب گفت، بعد شروع به تحلیل می‌کنند و به حوادث 1401 بر می‌گردند و می‌خواهند جامعه را تحریک کنند. باید به هوش باشیم. اگر اظهارنظر زیادی درمورد حجاب نکنیم بهتر است. بعد از آن دو سه ماه، خیلی‌هایی که روسری را کنار گذاشته بودند برگشتند. ولی ما مدام دامن می‌زنیم و بدتر می‌شود. 
اینکه رئیس جمهور بگوید قانون را اجرا نمی کنم، بهانه خوبی به دست مخالفان می دهد
*البته دامن زدن را از سوی همان طیف ستاد امر به معروف و تندروها بیشتر می‌بینیم. مشخصا در اطراف خودمان تقابل باحجاب و بی حجاب را در سطح جامعه به آن صورت نمی‌بینیم. ولی این طیف در حال اصلی کردن مسئله حجاب در جامعه است.
ریشه این، همان عدم ابلاغ قانون است که به نماینده‌ها برخورده است. از آن جا ریشه می‌گیرد. عده‌ای در داخل مجلس هستند که به درستی می‌گویند خلاف قانون انجام شده است و باید ابلاغ شود. آنها هستند که این عکس‌العمل‌ها را هدایت می‌کنند. اگر درست انجام شده بود، به اینجا کشیده نمی‌شد. ریشه این اتفاق همان است که مجلس احساس کرده که تحقیر شده است و می‌خواهد خودی نشان دهد. همانطور که آنقدر فشار آوردند که آقای ظریف کنار رفت. حالا هم می‌خواهند بگویند در مسئله عفاف حجاب حرف ما باید به کرسی بنشیند و مطابق قانون عمل شود. اصل حرفشان غلط نیست.
ولی قانون خوبی نیست. ما می‌گوییم این قانون ابلاغ شود که مطابق روال قانونی باشد و دولت بلافاصله اصلاحیه دهد و وارد بحث شوند و مشکل را حل کنند. همانطور که درمورد آقای ظریف می‌شد که آن قانون را سریع‌تر اصلاح کنند. ولی این که بگوییم قانون را اجرا نمی‌کنیم، بهانه خوبی به دست مخالفان می‌دهد. همانطور که در دوره‌ای که در مجلس بودم، به خاطر همین بود که سوال از آقای احمدی نژاد را به جریان انداختیم. ایشان به صراحت می‌گفت که فلان قانون‌ را اجرا نمی‌کنم. اگر این دولت هم بخواهد شبیه آن حرف را بزند، همان می‌شود. 

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/716094/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساخت 15 مسجد و مدرسه در قم

دانشگاه حضرت معصومه ادغام نمی‌شود

قم زیر سایه ابرها؛ رگبار و رعد و برق در راه

گزارشی از دیدار هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب با آیت الله اعرافی + عکس

اهدای کتابخانه شخصی آیت‌الله ضیاءآبادی به کتابخانه ملی

پیام تسلیت معاون اول رئیس‌جمهور به آیت الله محسن قمی

بزرگداشت نظامی در مزارشریف برگزار شد

پدر و مادر مقدس نیستند!

از شبنم عشق خاک آدم گل شد!

پشت پرده درگیری آمرین به معروف در مجتمع ماه و مهر قم؛ اردوکشی جدید برای تنش زایی در حجاب!

آغاز محدودیت مصرف برای مشترکان پرمصرف از هفته آینده در قم

ساخت 15 مسجد و مدرسه توسط گروه جهادی محسنین قم

قم تشنه‌تر از همیشه؛ بحران کم‌آبی را جدی بگیریم

بافت کهن قم میزبان فضایی نو برای تبیین هویت تاریخی شهر

دعوت از دو ستاره هندبال قم به اردوی تیم ملی

اسکان 4هزار و 200 مسافر نوروزی در اماکن ورزشی قم

امضا قرارداد 4 هزار و 728 قطعه زمین قانون جوانی جمعیت سال گذشته در قم

تملک 95 غرفه در میدان قدیم تره بار قم تا پایان سال 1403

هشدار اداره برق قم به پرمصرف‌ها

3000 متقاضی در انتظار دریافت زمین طرح جوانی جمعیت در قم

اسکان 101 هزار زائر و مسافر نوروزی در بوستان‌های قم

تخصیص 16 هزار قطعه زمین طرح جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن در قم

قتل داماد توسط 3 برادر زن

دستگیری سارقی که به آمبولانس هم رحم نمی‌کرد

آتش‌سوزی در انبار پارچه بازار مولوی

تکلیف تأثیر معدل در کنکور منتظر اقدام رئیس‌جمهور

دستگیری باند کلاهبردار حرفه‌ای با فروش زمین یک هزارمیلیارد تومانی

ریزش معدن در مهاباد جان یک نفر را گرفت

سیل، راه منجیل به علی آباد و طارم را در 2 نقطه مسدود کرد

آغاز محدودیت مصرف برق برای مشترکان پرمصرف از هفته آینده در قم

برتری پر گل بانوان فوتسالیست ایران مقابل ازبکستان

حضور داوران بین‌المللی در ماراتن حساس والیبال آمل

تهدید برای میلان؛ شاید اروپا از دست برود

کارتال جوان گرایی در پرسپولیس را آغاز کرد؛ دست رد به مُسن‌ها

گل‌های برتر هفته بیست و دوم لیگ برتر ایران

هشدار به اینتر؛ خطر بایرن در کمین است

ژاپن شاهد رکورد شگفت‌انگیز فوق‌ستاره والیبال جهان

تنها کشتی‌گیر بدون شکست ایران در سال ٢٠٢4

واکنش کاپیتان تیم ملی به قرعه جام‌جهانی: گروه مرگ!

2 جلسه سرنوشت‌ساز برای تیم ملی سابر

بایدها و نبایدهای استفاده از ملاتونین

نقش ویتامین ها در بدن

خطرات آبله مرغان در دوران بارداری

محمد مهاجری: دولت پزشکیان به مراتب اصولگراتر از دولت سیزدهم است

جزئیات پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان رئیس ستادکل نیروهای مسلح

پزشکیان از دستاورد کمیته ملی پارالمپیک در توسعه ورزش زنان تقدیر کرد

سعیدی: آقای پزشکیان شما هم می‌توانید امیرکبیر زمانه باشید

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس: اطرافیان پزشکیان نمی‌گذارند وزیر اقتصاد را سریعتر انتخاب کند

نوذر شفیعی: یکی از دلایل درگیری ترامپ با ایران به خاطر نقشی است که در استراتژی کلان چین داریم

امیر صباحی‌فرد: نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدات‌ آمادگی کامل دارند