عصر قم

آخرين مطالب

آیت‌الله صدیقی: ایران از هیچ گفت‌وگویی هراس ندارد گفتگو

آیت‌الله صدیقی: ایران از هیچ گفت‌وگویی هراس ندارد
  بزرگنمايي:

عصر قم - به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، آیت‌الله کاظم صدیقی در خطبه‌های نماز جمعه 22 فروردین 1404 در دانشگاه تهران افزود: این رویکرد به افکار عمومی جهانی نشان می‌دهد که ایران از گفت‌وگو و مذاکره پرهیز نمی‌کند.
وی با بیان اینکه نخستین نکته مهم و مورد انتظار مؤمنین و غیورمردان شهیدپرور کشورمان، مساله مذاکره است، اظهارکرد: مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده‌اند که «در مذاکره باید اطمینان حاصل کرد که طرف مقابل به تعهدات خود عمل خواهد کرد.
اگر چنین اطمینانی نباشد، مذاکره بی‌معناست و دعوت به مذاکره، فریب افکار عمومی است.» ایشان به چند سال مذاکره بی‌نتیجه اشاره کرده و می‌فرمایند «… آمدند و از میز مذاکره خارج شدند و توافقات را پاره کردند.» همچنین، رهبری بر این نکته تأکید دارند که طرف مقابل در مذاکره به دنبال نوکری و تحمیل دیکته‌های خود است.
آیت الله صدیقی افزود: حضرت امام (ره) نیز دیدگاه روشنی در این خصوص داشتند و معتقد بودند که آمریکا به دلیل از دست دادن منافع خود در ایران، دشمنی غیر قابل آشتی با نظام اسلامی، دین، قرآن، اعتقادات و ملت مومن ما دارد و این دشمنی، هرگز قابل التیام نیست.
تلاش برای کاهش و لغو تحریم امری ضروری است
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: ادعای اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر مذاکره مستقیم با ایران، یک فریب و ادعای بی‌اساس است. مذاکره مستقیم با آمریکا، با توجه به سابقه بدعهدی و عدم پایبندی این کشور به تعهدات بین‌المللی، در شان کشور ما نیست. با این حال، تلاش برای کاهش و یا لغو تحریم‌های ظالمانه از طریق هر روش مناسبی، امری ضروری است.
آیت‌الله صدیقی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری با طرح اقتصاد مقاومتی، بر رفع مشکلات کشور از طریق تکیه بر توان داخلی و استعدادهای ملت ایران تأکید دارند. حتی اگر رفع تحریم‌ها میسر نشود، با تکیه بر استعدادها و همت جوانان کشور، می‌توان بر مشکلات اقتصادی غلبه کرد. پیشرفت‌های سریع علمی، صنعتی و هسته‌ای ایران در سال‌های اخیر، نشان از توانمندی‌های بالای کشور در عبور از موانع و مشکلات دارد. با همت، استقامت، کار و تلاش، برنامه‌ریزی دقیق و وحدت ملی، قطعاً می‌توان بر مشکلات اقتصادی نیز فائق آمد.
ایران از گفت و گو هراس ندارد
وی ادامه داد: مذاکره همواره رویکردی بوده که نظام جمهوری اسلامی ایران برای نشان دادن حسن نیت خود و تعامل منطقی با جهان اتخاذ کرده است. این رویکرد به افکار عمومی جهانی نشان می‌دهد که ایران از گفت‌وگو پرهیز نمی‌کند. ما در این مذاکرات غیر مستقیم، ضمن شنیدن حرف‌های طرف مقابل، پاسخ‌های لازم را ارائه می‌دهیم تا دنیا بداند ایران کشوری منطقی است و از هیچ گفت‌وگویی هراس ندارد.
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: هدف از مذاکره، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، کسب پیروزی است. یا می‌توان به توافقی ایده‌آل دست یافت که در آن تحریم‌ها لغو شوند، یا با نشان دادن بدعهدی طرف مقابل، می‌توان برگ برنده جدیدی در اختیار گرفت.
آیت‌الله صدیقی گفت: ایران همواره ابتکار عمل را در مذاکرات در دست داشته است. در حالی که آمریکا خواهان مذاکره مستقیم بود، ایران این پیشنهاد را رد کرد. انتخاب عمان به جای امارات به عنوان محل مذاکره غیر مستقیم نیز بر اساس سابقه بی‌طرفی و همراهی عمان با ایران صورت گرفت. در نهایت، نظام جمهوری اسلامی و جبهه دیپلماسی کشور، تنها موضوع هسته‌ای را برای مذاکره غیر مستقیم پذیرفتند.
وی افزود: همانطور که رئیس سازمان انرژی اتمی امروز توضیحات مفید و خوشحال کننده برای مردم ارائه کردند جمهوری اسلامی ایران امروزه به توانایی هسته‌ای دست یافته و این صنعت و دانش در داخل کشور بومی شده است هرگونه تلاش برای ممانعت از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، محال و غیرممکن است.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: حتی در صورت بروز اقدامات خصمانه نظیر بمباران تأسیسات هسته‌ای، دانش و علم هسته‌ای ایران که در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور مسیر خود را طی می‌کند و به‌ راحتی قابل جایگزینی و احیا خواهد بود. امروز بسیاری از جوانان ما در این مسیر صاحب‌نظر هستند و در عمل تجارب با ارزشی را به جهانیان ارائه کرده‌اند.
آیت‌الله صدیقی خاطرنشان کرد: مساله برجام برای ما عبرت بزرگی بود برخی‌ها دستپاچه شدند حتی با برخی اقدامات عجولانه مانند بتن‌ریزی در برخی تأسیسات هسته‌ای، ایران از مسیر پیشرفت هسته‌ای خود کوتاه نیامد. با داشتن رهبری حکیم، دلسوز و واقع‌بینانه متکی به خداوند، توسل به امام زمان (عج) و علاقه‌مند و خوشبین به حضور مردم که همواره مردم را به عنوان سرمایه اصلی نظام یعنی مردم معرفی کرده‌اند، در کنار اتحاد، استقامت و مقاومت 46 ساله که ملت ایران در برابر دشمنان، به پیشرفت و شکوفایی برنامه هسته‌ای کشور کمک شایانی کرده است.
انجام چهار دور مذاکره غیر مستقیم در چهار سال گذشته
خطیب نماز جمعه تهران افزود: مردم ما در طول 46 سال انقلاب اسلامی ایران، سختی‌ها و رنج‌های فراوانی را تحمل کرده‌اند؛ از جوانان خود گذشته‌اند، خون داده‌اند، گرانی‌ها، بی‌ثباتی بازار، نابسامانی‌ها و آشفتگی‌های معیشتی و فتنه‌های داخلی را تجربه کرده‌اند. اما چه نظامی جز نظام الهی و ولایی می‌تواند پس از این همه سال، همچنان قاطبه مردم را در 22 بهمن‌ماه در سراسر کشور، برای تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب و شهدا به خیابان‌ها بکشاند؟ این حضور پرشور، امضای ملت بر گذشته و آینده خود است.
آیت‌الله صدیقی ادامه داد: معنویت حاکم بر کشور، پایبندی مردم به خداوند، آخرت، ولایت ائمه اطهار (ع) و اعتقاد راسخ به امام زمان (عج)، افق روشنی را برای آینده ترسیم می‌کند. مردم ما با اطمینان، شکست را از آن دشمن می‌دانند و هزینه‌های مبارزه با باطل را از صدر اسلام تا کنون، با تقدیم شخصیت‌های بزرگ و حتی جان خودشان، پذیرفته‌اند. امام حسین (ع) و یارانش، جان خود را فدا کردند، اما پیام شهدا توسط بازماندگان، نسل به نسل، به گوش جهانیان رسانده شد.
وی تصریح کرد: حضرت زینب (س) در ظاهر اسیر و در واقع امیر بود، با اراده الهی و به عنوان لسان‌الله و لسان‌الحق، در برابر قدرت‌ها تسلیم نشد و در مجلس یزید، با صلابت اعلام کرد که هر چه تیر در ترکش دارید به سوی ما پرتاب کنید، اما نمی‌توانید آوازه ما را خاموش کنید و دین ما را نابود سازید. مقاومت زنده است و پیروز خواهد شد؛ حق بر باطل پیروز است.
خطیب نماز جمعه تهران با یادآوری اینکه در چهار سال گذشته، چهار دوره مذاکره غیر مستقیم انجام شده است، گفت: یکی از این دوره‌ها در دولت سیزدهم و در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی برگزار شد اما در برخی از این مذاکرات، طرف مقابل یک‌جانبه از ادامه مذاکرات کناره‌گیری کرده است. به نظر می‌رسد آنها نه اهل مذاکره‌اند و نه اهل میدان و در مواجهه با چالش‌ها، عقب‌نشینی می‌کنند.
آیت‌الله صدیقی خاطرنشان کرد: در مورد مسئله فلسطین و جهان اسلام، باید گفت که رژیم صهیونیستی، غده سرطانی و رژیم نیابتی غرب است. آنها مکرراً مدعی‌اند که جوانان غزه، حزب‌الله و انصارالله، نیروهای نیابتی هستند اما این ادعا نادرست است. این افراد با انگیزه‌های دینی و به طور داوطلبانه و مردانه به میدان آمده‌اند. آنها زیر پرچم امام حسین (ع) برای شهادت و سعادت به مبارزه برخاسته‌اند و تا آخرین نفس مقاومت خواهند کرد. حتی زیر آوارها عزیزان خود را نجات می‌دهند و همچنان با ایستادگی خود، رژیم صهیونیستی را به چالش می‌کشند.
وی عنوان کرد: رژیم جعلی و غاصب اسرائیل، یک رژیم نیابتی است که پس از جنگ جهانی دوم توسط قدرت‌های استکباری برای غارت منطقه ایجاد شد. از همان ابتدا با غصب سرزمین، ویرانی و کشتار، ساکنان اصلی فلسطین را آواره کرده و هزاران نفر را به قتل رسانده است. برخی از آبادی‌ها نیز به طور کامل محو شده‌اند. این رژیم، موجوداتی درنده است و تنها راه مقابله با آن، مقاومت است. مقاومت، این رژیم را به چالش کشیده، متضرر کرده و امنیت آن را به خطر انداخته است.
آیت‌الله صدیقی افزود: (آمریکایی‌ها) در یمن سلاح‌های ذخیره خودشان را بیرون آوردند از هواپیماهای ب 52 استفاده کردند و از موشک‌هایی که تاکنون استفاده نکرده بودند استفاده کردند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/717881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شناسایی کتیبه‌ای شاعرانه به فارسی و عربی در بنگلادش

مرد اسیدپاش با یک خانه باغ از همسرش رضایت گرفت

پسر زندانی به خانواده مقتول: از خونم بگذرید

شبی که قرار بود نکونام اخراج شود

بودجه هنگفت تابستانی یونایتد با یک شرط مهم!

ثبت یک رکورد جدید و خاص برای رونالدو

گری نویل: قهرمانی در اروپا می‌تواند فصل آرسنال را نجات دهد

لیموچی در سپاهان شغل جدید گرفت!

چند توصیه در مورد سردرد سینوسی

چهلمین سفر استانیِ قاضی‌القضات؛ اژه ای به همدان رفت

تقدیر وزیر خارجه امارات از ایران به‌خاطر ورود به گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا

توضحیات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت

صالحی: امکان درگیری آمریکا با ایران را بسیار ضعیف می‌بینم

ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405

ترامپ: بزودی درباره ایران تصمیم می‌گیریم

شنیده‌های خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال از زمان سفر گروسی به تهران و مکان دور بعد مذاکرات

واکنش وزیر کشور دولت سیزدهم به اظهارات عارف درباره انتخاب روسای دانشگاه‌ها

گزارش ویتکاف به ترامپ از محتوای مذاکرات/ آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در رُم برگزار می‌شود

پپ تأیید کرد؛ قرارداد گوندوگان تمدید شد!

آیت‌الله شعبانی: باید حجاب را به‌عنوان یک ارزش در جامعه نهادینه کنیم

حاج صفی نبود، آاک باخت، المپیاکوس قهرمان شد

پلیس مبارزه با سوداگران مرگ در قم به لقاء الله پیوست

سکوت و لبخند معاون پرسپولیس در مورد بیرانوند

فرشته نجات آبی‌ها از برزیل آمد

رابرتسون حق داشت از فن‌دایک عصبانی باشد!

سوله یاد توتی را در دربی رم زنده کرد!

نیروی پلیس مبارزه با مواد مخدر قم به شهادت رسید

پیش‌ بینی آب و هوا قم فردا دوشنبه 25 فروردین 1404 | پیش بینی هواشناسی قم فردا | وضعیت آب و هوای قم فردا

ورود دادستانی به پرونده تعرض به دانش‌آموزان در ری

شهادت نیروی پلیس مبارزه با مواد مخدر قم

پیام سرمربی نیوکسل از بیمارستان؛ یونایتد را عالی بردید!

گل اول لاتزیو توسط آلسیو رومانیولی در دقیقه 47

دزیره دوئه:من امباپه نیستم و راه خودم را می‌روم!

گل اول آاس رم به لاتزیو توسط ماتیاس سوله

بادامکی: پرسپولیس تا آخرین لحظه برای قهرمانی می‌جنگد

آیت‌الله مکارم: ارتباط با جن حرام است!

تاثیر مستقیم نیما یوشیج بر افشین علا

بخشی از کتاب/ نیمی از نگرانی‌های ما

شعر خوانی زیبایی از سامان کجوری

گسترش شبکه فروشگاهی طرح کالابرگ در قم به بیش از 2 هزار مرکز

برق خوری در یکی از روستاهای قم

موضوع انسجام شهرداری و شورای اسلامی شهر در قم مهم است

اعلام برنامه خاموشی قم در روز دوشنبه

تعرفه پزشکی به نرخ امسال، بیمه به نرخ پارسال

عربستان در مکه ممنوعیت جدید اعمال کرد

عزل مدیر آموزش و پرورش ری در پی تعرض معلم به دانش آموزان

قتل هولناک مرد غرفه‌دار در میدان میوه و ‌تره‌بار

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در پی هشدار هواشناسی

قتل مرد ایرانی با ضربه چاقو در ترکیه

کشف و انهدام شبکه اختلاس در مجموعه شرکت مس