قائم مقام حزب اعتماد ملی: نگاه پزشکیان به مذاکره فراتر از جریانات سیاسی است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - ایرنا / قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: نگاه آقای رئیسجمهور به مذاکره فراتر از جریانات سیاسی است و ایشان به دفاع از منافع ملی، اصل احترام متقابل در مذاکرات صرفنظر از اینکه تصمیم بگیریم آیا مذاکره کنیم یا نکنیم تأکید دارند.
«اسماعیل گرامی مقدم» با بیان رئیسجمهور به اصل احترام متقابل در مذاکرات تأکید کردند، صرفنظر از اینکه آیا مذاکره کنیم یا نه، گفت: پزشکیان نکات درستی مطرح کرده است از جمله اینکه اعلام شد ما طرفدار مذاکره هستیم.
بازار ![]()
اصل احترام متقابل، ابتدایی ترین مساله است
قائم مقام حزب اعتماد ملی اضافه کرد: خود من نیز مقالات و مصاحبههای متعددی در حمایت از مذاکره داشتهام؛ اما اصل احترام متقابل، ابتداییترین مسئله در مذاکرات است.
وی تصریح کرد: رئیسجمهور با قاطعیت بیان کردند که ما زمانی مذاکره خواهیم کرد که احترام و حرمت کشور ما نادیده گرفته نشود.
پزشکیان فراتر از مذاکره به دفاع از منافع ملی پرداخته
وی با بیان اینکه ما با مذاکرهای که توأم با تهدید و تحریم باشد، مخالف هستیم و به نظر میرسد آقای پزشکیان فراتر از مذاکره، به دفاع از منافع ملی پرداختهاند، زیرا منافع ملی ما مهمتر از بسیاری از شعارها و تصمیمات است، خاطرنشان کرد: مهمتر از اینکه تصمیم بگیریم که مذاکره کنیم یا نکنیم، بهوجود آمدن شرایط برابر و احترام متقابل، بدون تهدید و تحریم، است.
گرامی مقدم با اشاره به مواضع رئیس جمهور درباره شروط مذاکره با آمریکا اظهار کرد: مواضع دکتر پزشکیان درخصوص مذاکره، بهصورت مبسوط و مستدل در راستای فرمایشات رهبری و نگاهی است که ایشان به مسئله مذاکرات دارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ارزیابی خود از این موضوع که ترامپ از یکسو صحبت از مذاکره و از سوی دیگر ایران را تهدید میکند، گفت: تحریمها ممکن است برای کشورهای کوچک و کشورهایی که سابقه چندانی ندارند و وابسته هستند، کارساز باشد اما کشوری مانند ایران با بیش از 7 هزار سال قدمت و تمدن، دارای ملت 90 میلیونی و استعدادهای انسانی و سرمایههای نهفته در ذخایر زیرزمینی، کودکانه است که بخواهد با این تهدیدها عقبنشینی کند.
آمریکا دست از تحریم بردارد
گرامیمقدم تاکید کرد: آمریکا با تحریمها و تهدیدها به جایی نخواهد رسید و تنها منافع هر دو کشور را به تعویق خواهد انداخت و هیچ منفعتی برای آمریکا نخواهد داشت.
قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: بهتر است که آمریکا دست از تحریم بردارد و با احترام متقابل به اصل مسئله بپردازد و از طریق مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم، زمینه حل و فصل مشکلات میان ایران و آمریکا را فراهم کند.
وی در ادامه با اشاره به نشست اخیر رئیسجمهور با نمایندگان احزاب و تشکلها گفت: این نشست در واقع با دوستان ستادی حلقه اول رئیسجمهور برگزار شد و شامل برخی از چهرههای احزاب سیاسی و تشکلها بود، همچنین شامل دوستانی که پیش از تأیید صلاحیت ایشان، شکل گرفته بودند.
گرامی مقدم بیان کرد: پزشکیان دوستانی را که با ایشان کار کردهاند، فراموش نمیکند و در چندین جلسه قبل از ورود به انتخابات، دلایل ضرورت حضور خود در انتخابات را با حضور نمایندگان مورد بحث قرار دادند.
ارائه نقطه نظرات در فضایی بدون تعارف
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه این دومین جلسهای بود که رئیس جمهور بعد از انتخابات با این جمع برگزار کردند، عنوان کرد: این جلسه بسیار خوب بود، زیرا دوستان ایشان که موسوم به «حلقه ایشان» در انتخابات شناخته میشوند و همچنین برخی از چهرههای عضو ستاد که در ستاد زحمات زیادی کشیدهاند، نقطهنظرهای خود را صمیمانه و در فضایی بدون تعارف با رئیس جمهور در میان گذاشتند.
دقتنظر ستودنی آقای رئیسجمهور در نشست احزاب
گرامیمقدم تصریح کرد: آقای پزشکیان نیز با تحمل بسیار بالا و دقتنظر مثالزدنی به صحبتهای آنها گوش فرا دادند و به کاستیها، ظرفیتها و موفقیتهایی که رئیسجمهور تاکنون داشتهاند، توجه کردند. بنابراین، ارزیابی من از این جلسه مثبت است و دقتنظر آقای رئیسجمهور کاملاً ستودنی به نظر میرسد؛ زیرا ایشان با وسعت نظر به دیدگاههای حامیان و همراهان خود توجه کردند.
وی در ارزیابی خود از اینکه با توجه به شعار سال احزاب چگونه میتوانند به دولت کمک کنند، اظهار کرد: شعار مقام معظم رهبری درخصوص افزایش «سرمایهگذاری برای تولید»، یکی از کلیدیترین سیاستهایی است که ایشان هرساله بر آن تأکید میکنند. امسال نیز با توجه به اینکه ریشه تولید در کشور به سرمایهگذاری مؤثر وابسته است، ایشان تأکیدات فراوانی بر افزایش سرمایهگذاری داشتهاند.
شرایط عادی فراهم شود، از سرمایهگذاری خارجی برای کمک به تولید بهرهمند میشویم
قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه اگر در کشور سرمایهگذاری به معنای واقعی خود شکل بگیرد و سرمایهداران احساس امنیت و آرامش کنند، قطعاً سرمایهگذاران داخلی نیز در افزایش تولید مؤثر خواهند بود، افزود: همچنین، اگر شرایط عادی فراهم شود، میتوانیم از سرمایهگذاری خارجی نیز برای کمک به تولید در کشور بهرهمند شویم.
گرامیمقدم با اعتقاد به اینکه احزاب سیاسی میتوانند در کمیتههای اقتصادی خود، راهها، ظرفیتها و استعدادهای کشور را شناسایی کنند و مسیرهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت را طراحی و تدوین نمایند، خاطرنشان کرد: این طرحها میتوانند به دولت تقدیم شوند تا دولت در راستای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری، آنها را به مرحله عمل درآورد این وظیفهای است که احزاب سیاسی میتوانند انجام دهند.
نقشآفرینی احزاب سیاسی در حوزههای اقتصادی و سیاسی
وی گفت: اما واقعیت این است که دولت نیز باید به احزاب سیاسی نقش بدهد؛ به این معنا که احزاب سیاسی باید از توانمندیها و کادرهای مجربی که دارند در حوزههای اقتصادی و سیاسی بهرهبرداری کنند. اگر دولتها به احزاب سیاسی در ارکان دولت و ساختار نظام اداری نقش بدهند، قطعاً میتوانند به پویایی و نقشآفرینی بیشتر احزاب کمک کنند.
فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه از اینرو اگر جامعه فعال ما، بهویژه جامعه زنان و جوانان و پیشکسوتان، مشاهده کنند که دولت به احزاب سیاسی اهمیت میدهد، از آنها برنامه میخواهد و آنها را در قدرت شریک میداند، قطعاً به احزاب سیاسی گرایش پیدا خواهند کرد، یادآور شد: این احزاب سیاسی هستند که میتوانند در جهت توسعه، اقدامات مثبتی انجام دهند و در جهان مدرن امروز، نمیتوانیم ساختار یا نظامی را پیدا کنیم که احزاب در آن موتور محرکه تشکیل دهنده دولتها نبوده و یا نقشی در توسعه ایفا نکرده باشند.
احزاب سیاسی در دولتها نقش پیدا کنند، پاسخگوی عملکرد خود خواهند بود
گرامیمقدم عنوان کرد: بنابراین، اگر احزاب سیاسی در دولتها نقش پیدا کنند، قطعاً پاسخگوی عملکرد خود خواهند بود و مردم از نظامی که پاسخگوی خواستههای آنان باشد، رضایت خواهند داشت. در غیر این صورت، اگر نارضایتی وجود داشته باشد، مردم رویکرد خود را به سمت احزاب مخالف تغییر خواهند داد و این رقابت میان احزاب، موجب پیشرفت و توسعه کشور خواهد شد.
«مسعود پزشکیان» شامگاه روز گذشته در نشستی با نمایندگان احزاب و تشکلهای مردمی گفت: ما به مذاکره باور داریم، ولی نه با ذلت. ما با همه دنیا مذاکره میکنیم و با کسی دعوا نداریم، اما زیر بار ذلت نمیرویم و به هر قیمت مذاکره نمیکنیم.
وی افزود: ما دنبال جنگ، ناآرامی و بمب هستهای نیستیم، دیگر چگونه به دنیا اطمینان دهیم؟ ما به دنبال مذاکره هستیم، اما آنها هم باید ثابت کنند که به دنبال مذاکره هستند. اینکه ایران قصد استفاده غیرصلحآمیز از توانمندیهای هستهای خود را ندارد، صرفا حرف من نیست، بلکه فتوای شرعی رهبر معظم انقلاب است.
-
جمعه ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۹:۴۱
-
۹ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/717978/