عصر قم

آخرين مطالب

نماینده تهران: کشوری نیستیم که به دنبال بمب هسته‌ای برویم گفتگو

نماینده تهران: کشوری نیستیم که به دنبال بمب هسته‌ای برویم
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایرنا / نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به مواضع صریح رئیس‌جمهور در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای گفت: آنچه در این سخنان برجسته بود، تأکید بر اصل «بازدارندگی عقلانی» بود؛ ما کشوری نیستیم که به‌دنبال بمب هسته‌ای برویم، اما اجازه نمی‌دهیم دیگران با تهدید، تحقیر یا تحریم با ما سخن بگویند.
سمیه رفیعی افزود: ایران تاکنون بارها راستی‌آزمایی شده و هر بار با سربلندی از این آزمون‌ها عبور کرده است و این طرف مقابل است که باید اعتماد ازدست‌رفته را جبران کند.
رفیعی با اشاره به اینکه فناوری هسته‌ای در ایران امروز نه یک پروژه سیاسی بلکه یک پروژه ملی است، افزود: در این مسیر، ما صرفاً در پی دستیابی به توانمندی و نهادینه‌سازی علمی هستیم که در صنایع دارویی، پزشکی، کشاورزی، آب، محیط زیست و ده‌ها حوزه دیگر کاربرد حیاتی دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه تصویرسازی‌های نادرست خارجی، این دستاوردها را به چالش کشیده‌اند، در حالی‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها تأکید کرده که فعالیت‌های ایران در چارچوب صلح‌آمیز قرار دارد.
بازار
اصل گفت و گو پذیرفته شده است
نماینده تهران مواضع اخیر پزشکیان را در ادامه‌ همان خطی که مقام معظم رهبری پیش‌تر ترسیم کرده‌اند؛ یعنی مذاکره، اما از موضع عزت و بدون ساده‌لوحی دانست و گفت: اگر قرار باشد مذاکره‌ای صورت گیرد، نباید ابزار فشار روی میز باشد.
رفیعی اظهار کرد: ما نمی‌توانیم هم تحریم باشیم و هم تهدید شویم. اصل گفت‌وگو پذیرفته‌شده است، اما گفت‌وگو از موضع برابر، نه از موضع زور.
فناوری هسته ای نماد پیشرفت است
وی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران به جایگاهی از قدرت و اقتدار رسیده که نه تنها در منطقه، بلکه در سطح جهانی به عنوان یک بازیگر تعیین‌کننده شناخته می‌شود. این جایگاه، صرفاً حاصل قدرت نظامی یا موشکی نیست، بلکه برآمده از مقاومت ملت، پیشرفت‌های فناورانه و سیاست‌های منطقی در حوزه بین‌الملل است. فناوری هسته‌ای نماد این پیشرفت است و نباید آن را به موضوع چانه‌زنی تقلیل داد.
وی گفت: دشمنان ما تصور می‌کنند که با تکرار روایت‌های نخ‌نما درباره «تهدید هسته‌ای ایران» می‌توانند افکار عمومی را فریب دهند در حالی که افکار عمومی جهانی نیز امروز می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.
سلایق مختلفی داریم اما در موضوع عزت ایران اختلافی وجود ندارد
این نماینده مجلس با اشاره به انسجام سیاسی داخلی در موضوع هسته‌ای گفت: در اینکه ما درباره مسائل داخلی با سلایق مختلفی مواجه‌ایم شکی نیست، اما در موضوعات ملی مثل هسته‌ای، عزت ایران و مقابله با تحقیر خارجی، اختلافی وجود ندارد. همه جریان‌های سیاسی در این مسیر متحدند و این وحدت، برگ برنده ماست.
در اینکه ما درباره مسائل داخلی با سلایق مختلفی مواجه‌ایم شکی نیست، اما در موضوعات ملی مثل هسته‌ای، عزت ایران و مقابله با تحقیر خارجی، اختلافی وجود ندارد. همه جریان‌های سیاسی در این مسیر متحدند و این وحدت، برگ برنده ماست
رفیعی در پایان با تأکید بر اینکه «فناوری هسته‌ای یک حق مسلم برای ملت ایران است»، گفت: امروز نه‌تنها دولت، بلکه مجلس و قوه قضائیه هم بر حفظ این مسیر تأکید دارند. تجربه برجام به ما آموخته که باید با چشمان باز، دل قوی و تکیه بر توان داخلی مسیرمان را ادامه دهیم. دنیا دیر یا زود خواهد فهمید که فشار و تهدید، نه‌تنها ایران را متوقف نمی‌کند، بلکه اراده ملت را محکم‌تر می‌سازد.
رئیس‌جمهور چهارشنبه 20 فروردین 1404 در آیین روز ملی فناوری هسته‌ای ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هسته‌ای با تاکید بر اینکه ما به دنبال بمب اتمی نیستیم، تصریح کرد: می‌گویند ایران می‌خواهد بمب اتمی تولید کند، چه کسی بالاتر از رهبر انقلاب می‌تواند سیاستگذاری کند که رسما و علنا اعلام کرده‌اند که ما به دنبال ساخت بمب اتم نیستیم. صد بار راستی‌آزمایی کردید، هزار بار دیگر هم راستی‌آزمایی کنید اما بدانید که ما به علم هسته‌ای، انرژی هسته‌ای در تمام زمینه‌ها نیاز داریم و این نیاز را آنها هیچگاه رفع نخواهند کرد، آن‌ها ما را ذلیل می‌خواهند، ولی ما ذلیل نخواهیم ماند.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند ما آماده مذاکره هستیم، اما نه به صورت مستقیم؛ برای اینکه اعتماد نداریم. نمی‌شود از یک طرف همه امکانات و یا ارتباطات ما را تحریم کنید و بعد بگویید بیاییم با هم گفت وگو کنیم. در گفتگو باید این‌ها را بپذیرید.
رئیس‌جمهور اظهار کرد: ما گفت وگو می‌کنیم، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، به صورت غیرمستقیم و با عزت و سربلندی و هر ضمانتی که لازم باشد می‌دهیم برای اینکه ما به دنبال بمب هسته‌ای نیستیم. صدبار، هزار بار آمده‌اند بررسی کردند، باز هم بیایند و بررسی کنند ما به دنبال بمب هسته‌ای نبودیم، نیستیم و نخواهیم بود.
سخنگوی وزارت خارجه همزمان با آغاز شمارش معکوس برای برگزاری نخستین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در مسقط، پایتخت عمان اعلام کرد: گفتگوهای شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است.
«اسماعیل بقائی» افزود: ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به دیپلماسی یک فرصت واقعی می‌دهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علی‌رغم هیاهوهای خصمانه آنها اتخاذ شده است قدر بداند.
وی ادامه داد: ما نه پیش‌داوری می‌کنیم و نه پیش‌گویی؛ ما در نظر داریم روز شنبه نیت و جدیت طرف مقابل را ارزیابی نموده و متناسب با آن حرکت‌های بعدی را تنظیم کنیم.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه روز 19 فروردین ماه با اعلام خبر از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن در مسقط، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: گفت وگوی غیر مستقیم ایران و آمریکا روز شنبه (23 فروردین) در عمان آغاز می شود.
وزیر خارجه در ادامه اعلام کرد که ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای گفتگوهای غیرمستقیم در سطح مقامات عالی ملاقات خواهند کرد.
وی تاکید کرد که این یک فرصت و نیز یک آزمون است و توپ در زمین آمریکاست.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/718002/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توصیه محسن رضایی به مذاکره‌کنندگان

بازدید رئیس کل بیمه مرکزی از بیمه دی کرمانشاه/ تأکید بر توسعه خدمات بیمه‌ای در منطقه

شناسایی کتیبه‌ای شاعرانه به فارسی و عربی در بنگلادش

مرد اسیدپاش با یک خانه باغ از همسرش رضایت گرفت

پسر زندانی به خانواده مقتول: از خونم بگذرید

شبی که قرار بود نکونام اخراج شود

بودجه هنگفت تابستانی یونایتد با یک شرط مهم!

ثبت یک رکورد جدید و خاص برای رونالدو

گری نویل: قهرمانی در اروپا می‌تواند فصل آرسنال را نجات دهد

لیموچی در سپاهان شغل جدید گرفت!

چند توصیه در مورد سردرد سینوسی

چهلمین سفر استانیِ قاضی‌القضات؛ اژه ای به همدان رفت

تقدیر وزیر خارجه امارات از ایران به‌خاطر ورود به گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا

توضحیات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت

صالحی: امکان درگیری آمریکا با ایران را بسیار ضعیف می‌بینم

ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405

ترامپ: بزودی درباره ایران تصمیم می‌گیریم

شنیده‌های خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال از زمان سفر گروسی به تهران و مکان دور بعد مذاکرات

واکنش وزیر کشور دولت سیزدهم به اظهارات عارف درباره انتخاب روسای دانشگاه‌ها

گزارش ویتکاف به ترامپ از محتوای مذاکرات/ آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در رُم برگزار می‌شود

پپ تأیید کرد؛ قرارداد گوندوگان تمدید شد!

آیت‌الله شعبانی: باید حجاب را به‌عنوان یک ارزش در جامعه نهادینه کنیم

حاج صفی نبود، آاک باخت، المپیاکوس قهرمان شد

پلیس مبارزه با سوداگران مرگ در قم به لقاء الله پیوست

سکوت و لبخند معاون پرسپولیس در مورد بیرانوند

فرشته نجات آبی‌ها از برزیل آمد

رابرتسون حق داشت از فن‌دایک عصبانی باشد!

سوله یاد توتی را در دربی رم زنده کرد!

نیروی پلیس مبارزه با مواد مخدر قم به شهادت رسید

پیش‌ بینی آب و هوا قم فردا دوشنبه 25 فروردین 1404 | پیش بینی هواشناسی قم فردا | وضعیت آب و هوای قم فردا

ورود دادستانی به پرونده تعرض به دانش‌آموزان در ری

شهادت نیروی پلیس مبارزه با مواد مخدر قم

پیام سرمربی نیوکسل از بیمارستان؛ یونایتد را عالی بردید!

گل اول لاتزیو توسط آلسیو رومانیولی در دقیقه 47

دزیره دوئه:من امباپه نیستم و راه خودم را می‌روم!

گل اول آاس رم به لاتزیو توسط ماتیاس سوله

بادامکی: پرسپولیس تا آخرین لحظه برای قهرمانی می‌جنگد

آیت‌الله مکارم: ارتباط با جن حرام است!

تاثیر مستقیم نیما یوشیج بر افشین علا

بخشی از کتاب/ نیمی از نگرانی‌های ما

شعر خوانی زیبایی از سامان کجوری

گسترش شبکه فروشگاهی طرح کالابرگ در قم به بیش از 2 هزار مرکز

برق خوری در یکی از روستاهای قم

موضوع انسجام شهرداری و شورای اسلامی شهر در قم مهم است

اعلام برنامه خاموشی قم در روز دوشنبه

تعرفه پزشکی به نرخ امسال، بیمه به نرخ پارسال

عربستان در مکه ممنوعیت جدید اعمال کرد

عزل مدیر آموزش و پرورش ری در پی تعرض معلم به دانش آموزان

قتل هولناک مرد غرفه‌دار در میدان میوه و ‌تره‌بار

آماده‌باش امدادگران هلال احمر در پی هشدار هواشناسی