عصر قم

آخرين مطالب

اژه‌ای: میان فردِ فاسد و فردِ خطاکار و سرمایه‌گذارِ و تولیدکننده‌ زمین‌خورده تفاوت و تمایز قائل می‌شویم اقتصادی

اژه‌ای: میان فردِ فاسد و فردِ خطاکار و سرمایه‌گذارِ و تولیدکننده‌ زمین‌خورده تفاوت و تمایز قائل می‌شویم
  بزرگنمايي:

عصر قم - میزان / قاضی‌القضات با اشاره به تدابیر دستگاه قضا برای حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری تولیدی گفت: ما صریحاً اعلام کرده‌ایم که میان فردِ فاسد و فردِ خطاکار و سرمایه‌گذارِ و تولیدکننده‌ی زمین‌خورده تفاوت و تمایز قائل می‌شویم و با آنان به یک شکل برخورد نمی‌کنیم. قطعاً از سرمایه‌گذار و تولید‌کننده‌ای که به سبب نوسانات بازار، زمین خورده است همه باید حمایت کنند تا او از زمین بلند شود و تولید و کسب و کارش را پی بگیرد. به فرد خطاکاری نیز که تعمدی در خطای خود نداشته و قصد اخلال در کشور را نداشته باید کمک کرد تا جبران مافات کند. اما قضیه‌ی فرد فاسد جداست. با مفسدین باید برخورد قاطعانه، بدون اغماض و بدون تبعیض داشت. 
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری برای تولید در استان همدان، ضمن تبیین و تشریح الزامات تحقق جامع و کامل شعار سال، اظهار کرد: چنانچه مسئولان استانی پیرامون رفع مسائل و مشکلات استان متبوع خود، هماهنگی و اشتراک‌نظر داشته باشند، مقامات در مرکز نیز ناچار می‌شوند به نظرِ واحد و مشترک مسئولان استانی، تمکین کنند. من طی حدود 4 سالی که در منصب ریاست دستگاه قضا هستم به هر استانی که سفر کرده‌ام این نکته را متذکر شدم که حاضرم اختیارات قابل تفویض خود را در جهت رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی استان‌ها به رؤسای کل دادگستری‌ها تفویض کنم.
رئیس دستگاه قضایی باز هم به مساله تغییر کاربری اراضی و نگاه‌های مختلف به آن اشاره کرد
بازار
رئیس قوه قضاییه افزود: طی 4 سال اخیر به رؤسای دولت‌های سیزدهم و چهاردهم نیز تاکید داشتم که در بادی‌امر در انتخاب مدیران، نهایت دقت را داشته باشند و وقتی مدیری را منصوب کردند، اختیارات قابل تفویض را به او تفویض کنند؛ اتخاذ این رویکرد به‌ویژه در خصوص استانداران و مدیران استانی که نسبت به مشکلات استان‌های متبوع خود اشراف دارند، بسیار راهگشا است. چند روز پیش، به رئیس‌جمهور نیز گفتم که نمی‌خواهد در این حوزه، وارد کار اساسی و جامع شد؛ بلکه در همان گام نخست کافی است پنج اختیار قابل تفویض را به استانداران تفویض کرد و پس از مدتی اثرات این امر را مشاهده کرد.
نباید نسبت به برخی ناهنجاری‌های جامعه بی‌توجه‌باشیم
رئیس دستگاه قضا با اشاره به مقوله‌ی مهم امنیت، گفت: تحکیم و تثبیت امنیت، یک اصل اساسی است؛ ما باید امنیت را به‌صورت همه‌جانبه تحقق ببخشیم؛ ما نمی‌توانیم نسبت به ناهنجاری‌های اجتماعی و موضوعات فرهنگی بی‌تفاوت و منفعل باشیم؛ برخی از این ناهنجاری‌ها، امنیت روانی مردم را مخدوش می‌کند.
رئیس عدلیه بیان داشت: کسانی که با ایراد سخنان ناروا و ناصواب و انتشار شایعات، امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کنند، قطعاً مورد برخورد قاطع و قانونی قرار خواهند گرفت. البته این شایسته نیست که ما برای بسیاری از افراد، پرونده قضایی تشکیل دهیم، اما چنانچه ناگزیر شویم این کار را خواهیم کرد؛ ما زمانی ناگزیر به تشکیل پرونده قضایی برای افراد می‌شویم که آنان به مخدوش کردن امنیت روانی جامعه اصرار داشته باشند. در اینجا باید توجه داشت که برخورد ما قطعاً بدون تبعیض خواهد بود. نمی‌شود اگر فلان فرد، حرفی زد که ناامنی روانی در جامعه ایجاد کرد بگوییم اشکال ندارد و چنانچه مشابه این حرف را دیگری زد، مطالبه تعقیب قضایی او را داشته باشیم. قانون برای همه یکسان است و بدون تبعیض در قبال همه اِعمال می‌شود.
قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به تدابیر دستگاه قضا برای حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری تولیدی گفت: ما صریحاً اعلام کرده‌ایم که میان فردِ فاسد و فردِ خطاکار و سرمایه‌گذارِ و تولیدکننده‌ی زمین‌خورده تفاوت و تمایز قائل می‌شویم و با آنان به یک شکل برخورد نمی‌کنیم. قطعاً از سرمایه‌گذار و تولید‌کننده‌ای که به سبب نوسانات بازار، زمین خورده است همه باید حمایت کنند تا او از زمین بلند شود و تولید و کسب و کارش را پی بگیرد. به فرد خطاکاری نیز که تعمدی در خطای خود نداشته و قصد اخلال در کشور را نداشته باید کمک کرد تا جبران مافات کند. اما قضیه‌ی فرد فاسد جداست. با مفسدین باید برخورد قاطعانه، بدون اغماض و بدون تبعیض داشت. همچنین بار دیگر تاکید می‌کنیم که چنانچه مأمور و کارگزاری از حکومت، در یک فساد دخیل باشد، برخورد ما سخت‌تر و شدیدتر خواهد بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: بار‌ها تاکید کرده‌ایم که دستگاه‌ها در شناسایی مفاسد، منتظر دستگاه‌های نظارتی بیرونی نباشند و بازرسی‌ها و حراست‌هایِ خودِ دستگاه‌ها در امر شناسایی مفاسد پیشتاز باشند.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در رسیدگی و رفع مشکلات بنگاه‌های تولیدی باید به صورت مسئله‌محور، میدانی و بعضاً مصداقی عمل کرد؛ با بیان کلیات و حرف‌های کلیشه‌ای، مشکلی حل نمی‌شود. وقتی یک بنگاه تولیدی در استان با مسائل و مشکلات مرتبط با تامین مواد اولیه و یا مسائل و مشکلات حقوقی و بانکی مواجه می‌شود، شایسته است که مسئولان استانی برای رفع معضلات مبتلابه آن بنگاه تولیدی به صورت مصداقی وارد عمل شوند و به یک اجماع نظر و تشریک مساعی در این خصوص نائل آیند.
انتقاد رئیس قوه قضاییه از معاون دادستانی که یک پروژه با مجوزهای متعدد را متوقف کرد
رئیس دستگاه قضا گفت: وقتی کار و پروژه‌ای با برنامه‌ریزی و اتقان، کلید زده می‌شود، مسئولان‌امر، آن کار و پروژه را تا انتها دنبال کنند و با فضاسازی‌های رسانه‌ای و توییت‌هایی که زده می‌شود، عقب‌نشینی نکنند و پا پس نکشند.
به یکی از استان‌ها که سفر داشتم مشاهده کردم پروژه‌ای که مجوز‌ها و مصوبات لازم را از بخش‌های ذی‌صلاح اخذ کرده بود به واسطه گزارش سازمان بازرسی و ورود معاون دادستان ما به سبب ایرادی که در یک بخش از آن پروژه وجود داشت، متوقف شده بود؛ من به موضوع ورود کردم و خطاب به آن معاون دادستان گفتم نباید صرفاً به واسطه وجود یک اشکال جزئی، کل پروژه‌ای که مجوز‌های لازم را اخذ کرده، متوقف کرد. 
برای واردات و صادرات ساماندهی داشته باشیم
رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت ساماندهی صادرات و واردات در کشور گفت: باید به موضوع ساماندهی صادرات و واردات در کشور توجه جدی داشته باشیم؛ بعضاً شاهدیم یک محصول واحد، در یک سال، به سبب ازدیاد، روی دست تولیدکننده می‌ماند و همان محصول در سال بعد، نایاب می‌شود. گاهی با وجود محدودیت منابع ارزی، مجوز واردات بی‌رویه یک محصول صادر می‌شود و گاهی نیز واردات آن محصول را قفل می‌کنیم و سبب کمبود و افزایش قیمت آن محصول برای مصرف کنندگان می‌شویم. بعضاً شاهدیم که تولیدکننده ما برای صادرات محصول تولیدی‌اش برنامه‌ریزی می‌کند و حتی اقدام به پیش فروش محصولش هم می‌کند، اما یک دفعه با صدور مقرره‌ای، صادرات آن محصول را ممنوع می‌کنیم و مشکلات عدیده‌ای بدین‌واسطه برای آن تولیدکننده ایجاد می‌شود.
قاضی‌القضات گفت: مقرره‌هایی که از ناحیه ما در بخش‌ها و نهاد‌های حاکمیتی صادر می‌شوند باید از نهایت اعتبار و اتقان برخوردار باشند و اینگونه نباشند که 6 ماه بعد نیاز به تغییر و اصلاح آنها باشد.
باید به هر قولی می‌دهیم عمل کنیم؛ اگر توانایی نداریم قول ندهیم
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: باید به قول‌ها و وعده‌هایی که به مردم می‌دهیم عمل کنیم، اگر نمی‌توانیم کاری را انجام دهیم نباید قول و وعده آن را به مردم دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/719530/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

مردم صاحب صندوق صدقه الکترونیکی می‌شوند

آلودگی ذرات معلق در تهران 6 برابر استاندارد جهانی

مرگ مقنی جوان در داخل چاه

سازمان نظام پرستاری: سالانه 5 هزار پرستار از این حرفه خارج می‌شوند

سنگ جدید کمیسیون اصل 90 مجلس جلوی پای کلاهبرداران

آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در سال جاری از مناطق روستایی

ابوالفضل رزاق‌پور بازیکن گل‌گهر : گلر تیم حریف بهترین بازیکن این تیم بود

رامین رضاییان: تا امروز هیچکس برای فصل آینده با من صحبت نکرده است

ایمان عالمی سرپرست تیم استقلال: رامین رضاییان با ما قراراداد دارد و انشالله در باشگاه میماند

شعرخوانی رئیس جمهور در مراسم قهرمان ایران به زبان آذری

ابوالفضل جلالی: بیماری مادربزرگم کیفیت بازی‌ام را پایین آورده بود

جلسه مهم درویش و کارتال پیش از بازی سپاهان

تارتار: بهترین تیم دوران مربیگری‌ام را دارم

عالمی: ان‌شاءالله مدیران با رامین صحبت خواهند کرد

برای آخرین بازی‌ها برای لیورپول؛ آرنولد برگشت!

پزشکیان: مراسم ورزشی امروز خیلی قابل قدردانی بود

نخستین عامل مرگ در دنیا و ایران اعلام شد

لزوم تحقیق و پژوهش در خصوص پیشگیری از آسیب‌ های اجتماعی دانش آموزان

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از حیاط دولت امروز با دولتمردان

توییت گروسی پس از دیدار با عراقچی: در حال حاضر دیپلماسی به شدت نیاز است

رویترز: گروسی برای حضور در جلسات مذاکرات ایران و آمریکا به رُم دعوت شد

اظهارات معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT»

معاون وزیر خارجه: مکان دور دوم مذاکرات «رم» است

رفتارهای زیگزاگی مقامات آمریکایی و تغییر لحن آنان با نزدیک شدن به دور دوم مذاکرات غیر مستقیم

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فلاحت‌پیشه: نگران شرطی‌شدن مذاکرات نسبت به منافع روسیه باشیم

آیت الله آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست!

شاعرانه/ هر‌جا که روی زود پشیمان به درآیی

همایش یکصدمین سال باز تاسیس حوزه علمیه قم برگزار می‌شود

نگهداری گرگ در یک مغازه!

ممنوعیت ورود برخی داروها به عربستان؛ افزایش ظرفیت تخت برای حج 1404

صدور کیفرخواست 4 پرونده کلاهبرداری خودرویی

پزشکی قانونی: در حوزه علمی از هیچ کشوری عقب نیستیم

درخواست قصاص برای مردی که با هل دادن مردی به قتل متهم شد

پیمان جبلی رئیس رسانه ملی: 7.5 میلیون نفر در انتخاب قهرمان ایران رای دادند

حضور رئیس جمهور در مراسم اختتامیه قهرمان ایران

ساره جوانمردی با رأی مردم به عنوان بانوی سال 1403 پارالمپیکی ایران انتخاب شد

پیام مهدی طارمی برای مراسم قهرمان ایران

یادبود وزیر ورزش از شهید رئیسی به رسم مشی پهلوانی

ساعی: دو فدراسیون تکواندو و کشتی با حضور مربیان ایرانی توانستند به موفقیت برسند

علیرضا دبیر: انتخاب فدراسیون‌ کشتی به عنوان یکی از بهترین فدراسیون‌های سال 1403 کمترین حق کشتی بود

هادی طباطبایی: رفتارهای مدیریتی امسال در استقلال کمکی به این تیم نکرده است

صحبت های هادی طباطبایی پیشکسوت باشگاه استقلال درباره اوضاع فعلی این باشگاه

سرمربی استقلال: وقتی با تمام قدرت حمله می‌کردیم، طبیعی است که اشتباهاتی هم رخ دهد

میودراگ بوژوویچ: من فکر می‌کنم تصمیم VAR در خصوص گل دوم ما صحیح نبود

پاسخ نبی به شایعه حضور جادوگر در دستگردی

ملی‌پوش استقلال محروم شد!

به صدا در آمدن زنگ ترویج فرهنگ پهلوانی در قم