103 درصد از تعهد اشتغال استان قم در سال گذشته تحقق یافت/عضویت 42 هزار و 419 نفر در تعاونیهای قم
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: 103 درصد از تعهد اشتغال استان قم در سال گذشته تحقق یافت و با ایجاد اشتغال برای 18 هزار و 458 نفر از سقف تعهد تعیین شده عبور کردهایم.
به گزارش خبرگزاری برنا از قم، علی آشتاب در جمع اصحاب رسانه که به مناسبت فرارسیدن هفته کارگر در سالن اجتماعات سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان قم برگزار شد اظهار داشت:جامعه هدف ما، همه مردم هستند و امیدواریم بتوانیم به آنها خدمتی روزافزون داشته باشیم.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم افزود:در ارتباط با تحقق شعار سال که مقام معظم رهبری مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید اعلام فرمودند، یکی از ارکان اصلی تحقق شعار سال نیروی کار و کارگران و کارفرمایان و به دنبال آن حمایتهای دولت است.
وی بیان کرد:در تلاش هستیم در این هفته متناسب با مقام و شان نیروی کار و کارگر گوشهای از خدمات و توانمندی این عزیزان را به جامعه معرفی و از موفقیتهای این عزیزان تجلیل نماییم، در این راستا شنبه ششم اردیبهشتماه جشنواره تقدیر از کارگران و کارفرمایان نمونه برگزار خواهد شد که فرصتی برای ارج نهادن زحمات آنان است.
آشتاب در مورد نقش کارگران در عرصه اقتصادی عنوان کرد: کارگران در شکلگیری و تداوم انقلاب اسلامی و در طول دفاع مقدس نقش مهمی ایفا کردهاند و در شرایط فعلی نیز که درگیر جنگ اقتصادی از سوی دشمنان نظام و انقلاب هستیم ،کارگران همچنان به ایفای نقش میپرازند.
وی تصریح کرد: کارگران و نیروی کار برای غلبه بر جنگ اقتصادی دشمن، مهمترین نقش را برعهده دارند؛ در این مسیر ما با صیانت از نیروی کار و شرایط و ابزار کار و ارتقای ایمنی و تسهیل امورات بنگاههای اقتصادی میتوانیم موفق باشیم و امیدواریم بتوانیم این جهاد اقتصادی را به نحو مطلوبی به سرانجام برسانیم.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم خاطرنشان کرد:کارگران، سربازان اصلی جبهه اقتصادی هستند و ما به عنوان دولت باید بتوانیم لوازم و تجهیزات مورد نیاز این سربازان را فراهم کنیم تا در یک تولید رقابتی بتوانند محصول مشتری پسندی را به بازار ارائه دهند.
وی ادامه داد: اگر به دنبال خودکفایی و بازار رقابتی هستیم باید یک محصول قابل پذیرش را برای مشتریان داخلی و خارجی تولید کنیم و این تولید میتواند استقلال اقتصادی را برای کشور رقم بزند و از آن طرف درآمد و رفاه را برای کارگران به همراه داشته باشد.
آشتاب در خصوص وضعیت ایجاد اشتغال در سطح استان اظهار داشت:سهم تعهدی استان در سال گذشته 18 هزار و یک نفر در حوزه اشتغال بوده که با تلاش صورت گرفته و کار تیمی این تعهد به 18 هزار و 458 نفر رسیده که تحقق 103 درصدی اشتغال را نشان میدهد.
وی گفت:تلاش کردهایم در سطح استان در کنار فضای اشتغال و تولید، آرامش و امنیت لازم هم در محیط اقتصادی وجود داشته باشد؛ همچنین در زمینه اشتغال توجه ویژهای به فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است، به طوری که از این تعداد تعهد انجام شده ویژه اشتغالزایی در سال گذشته، برای سه هزار و 859 نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد اشتغال شده که در بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی بوده است.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم افزود:در حوزه کار به طور جدی به دنبال تعامل بین کارگر و کارفرما هستیم که در این باره تشکلهای کارگری و کارفرمایی میتواند اثربخش باشد؛ در حال حاضر نیز در سطح استان قم، 14 شورای اسلامی کار، 45 انجمن صنفی کارگری، 135 نفر نماینده کارگران و 69 انجمن کارفرمایان وجود دارد.
وی بیان کرد:توجه به توسعه انجمنهای کارگری و کارفرمایی جز برنامههای استان است که در این خصوص در سال گذشته، 18 تشکل جدید نیز در قم شکل گرفته و 56 انتخابات انجام شده، همچنین به روزرسانی دانش فنی و اطلاعات تشکلها پیگیری شده که 852 نفر ساعت کار است.
آشتاب با اشاره به اینکه هفت هیات تشخیص برای رسیدگی به پرونده های دعاوی کارگری و کارفرمایی برای حل اختلاف در استان قم وجود دارد عنوان کرد:در سال گذشته، پنج هزار و 193 پرونده مورد بررسی قرار گرفت که بالغ بر سه هزار و 804 مورد منجربه صدور رای شد، بخشی از پروندهها نیز در مرحله کارشناسی قرار دارد و بخشی به مرحله تجدید نظر رسیده است
وی تاکید کرد:سرعت و دقت در رسیدگی به پرونده ها اصل مهمی است که به آن توجه ویژهای میشود؛اعتقاد ما براین است که به سمت سازش و حل و فصل کردن دعاوی بین کارگران و کارفرمایان حرکت کنیم به این دلیل در برنامه سال 1404 بنا داریم در مراکزی که تجمع نیروها وجود دارد، هیاتهای سازش را با حضور نمایندگان کارگران و دولت ایجاد کرده و از ورود پروندهها به سیستم رسیدگی جلوگیری نماییم تا در نهایت رویکرد سازشی و وفاق شکل بگیرد.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم تصریح کرد:ممکن است کارگری به عناوین مختلف اخراج شود و یا به هر دلیلی مجبور به استفاده از بیمه بیکاری باشد؛ در سال گذشته به تعهد افراد از بیمه بیکاری توجه شد تا این افراد مجدد به کارگیری شوند، در این باره بیش از 50 درصد از افراد بیکار شده در قالب کمیتهای با حضور مراکز کاریابی و تامین اجتماعی و اداره کار به سمت بنگاههای کار هدایت شدند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای ما، بکارگیری کارگرانی است که بیکار شده اند، در این خصوص سعی خواهیم کرد کارگرانی که بیکار شدهاند را در بنگاه هایی که به نیروی کار احتیاج دارند معرفی کنیم، در این باره علیرغم اینکه طی سال گذشته، سهم ما از بیمه بیکاری، یک هزار و 700 نفر بوده اما با توجه به این اولویت و بکارگیری کارگران در بنگاه های جدید، فقط 700 نفر از بیمه بیکاری در سال 1403 استفاده کردهاند.
آشتاب در ادامه با اشاره به روند بازرسیها گفت:بازرسها نقش مهمی در مشاوره و ایجاد محیط امن و سالم برای کارگران و کارفرمایان دارند؛ در این راستا سال گذشته، بیش از 6 هزار بازرسی از بنگاههای اقتصادی استان قم صورت گرفته که این بازرسیها بیشتر جنبه مشورتی، آموزشی و ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی، ایمنی و جلوگیری از بروز حوادث و احقاق حقوق کارگران داشته است، به خصوص در پیشگیری از حوادث موثر بوده، ضمن اینکه بسیاری از مسائل در کمیته های تخصصی مورد بحث قررا گرفته و مشکلات عدیدهای در این باره حل میشود.
وی در ارتباط با تعاون نیز توضیح داد:حوزه تعاون یکی از مسائل مهم در سطح استان است که در این باره در قم، 1257 تعاونی فعال وجود دارد که 42 هزار و 419 عضو دارند و سرمایه ثبتی این تعاونیها نیز 1284 میلیارد تومان است، همچنین نیروی کار که در این کارخانهها مشغول هستند حدود 16 هزار و 528 نفرند که 6 اتحادیه مسائل این عزیزان را دنبال میکند.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم افزود:یکی از مباحث مهم در تعاونیها موضوع مسکن است؛ به طور کلی از جمله مهم ترین مسائل و سرفصل هزینهای در سبد خانوار مسکن به شمار میرود که در این باره در سطح استان قم، تعاونیهای مسکن حدود 7 هزار مسکن در دست اقدام و ساخت دارند و این امر یکی از نقاط قوت تعاون است.
وی بیان کرد:استفاده از ظرفیت تعاونیها در ارتباط با ناترازیهای انرژی نیز از جمله مسائل مهم است که در این خضوص حدود 16 تعاونی فعال هستند و در زمینههای مختلف سرمایه گذاری میکنند تا ناترازیهای برق از میان برود؛ در فاز نخست نیز 53 مگابایت برای تعاونیها برنامه تعریف و 4 تعاونی به کمیته اعتباری تعاون وزارت خانه معرفی شده و فرآیندی از منابع اعتباری و سهم آورده تعاونی در حال سپری شدن است؛ در تلاش هستیم برای تعاونیهای فعال در حوزه انرژی خورشیدی، بستر کار را فراهم کنیم که برخی مستقر شدند و یا در حال نصب هستند.
آشتاب عنوان کرد:یکی از اقداماتی که در تعامل با دستگاههای حمایتی دنبال میکنیم ایجاد ظرفیت اشتغال برای مددجویان در زمینه انرژی خورشیدی است، در این باره با کمیته امداد وارد قرارداد شدیم تا اعتباری که بابت اشتغال به مددجو پرداخت میشود را به عنوان سهم اورده متقاضیان بیاوریم و تعاونی نیز سهم خود را بپردازد و در نهایت درآمدی برای خانواده ایجاد شود و به استقلال مالی رسیده و از پوشش خدمات حمایتی خارج شود.
وی تصریح کرد:در فاز نخست 400 خانواده تعریف شده و در ادامه در تعامل با سازمانهای حمایتی به دنبال سرمایهگذاری و ایجاد درآمد برای جامعه هدف هستیم، ضمن اینکه در حوزه اجتماعی و فرهنگی و سلامت نیروی کار و مقابله با آسیب های اجتماعی نیز برنامههای آموزشی با نهادهای تخصصی با حضور مشاورین متخصص داریم تا زمینه ارتقای سلامت را فراهم نماییم، در حوزه های پشتیبانی نیز درصدد توانمندسازی نیروهای فعال هستیم تا طبق دانش روز به خدمت بپردازیم.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در پاسخ به سوالات اصحاب رسانه نیز خاطرنشان کرد: 2 هزار و 421 واحد صنعتی در استان قم وجود دارد و از این تعداد، 2 هزار و 193 واحد فعال و 212واحد غیر فعال است، همچنین 358 هزار و 700 کارگر در استان فعال هستند که 48 هزار و 198 نفر در واحدهای صنعتی و 101 هزار و 955 نفر در واحدهای صنفی و 40 هزار و 873 نفر در واحدهای خدماتی مشغول به کارند.
وی در مورد یارانه معیشتی نیز اظهار داشت:در حال حاضر 926 هزار و 436 نفر در استان قم از یارانه کمک معیشتی استفاده میکنند که 311 هزار و 978 خانوار را تشکیل میدهند؛ در این راستا طرح کالابرگ، بزرگترین خرید قرن نام گرفته که کار سختی است.
آشتاب در مورد طرح کالابرگ الکترونیکی بیان کرد:این طرح در استان قم همانند سراسر کشور درحال اجراست و مردم میتوانند 11 قلم کالای اساسی را از یک هزار و 911 فروشگاه کوچک و 218 فروشگاه بزرگ که کار توزیع کالابرگها را برعهده دارند، تهیه کنند.
وی عنوان کرد:به دهکهای یک تا سه به ازای هر نفر یارانه بگیر مبلغ پنج میلیون ریال و به دهکهای چهار تا هفت به ازای هر فرد مبلغ سه میلیون و 500 هزار ریال کالابرگ تعلق میگیرد؛ در این باره مرحله اول و دوم این طرح را طی ماههای اسفند سال گذشته و فروردین ماه امسال سپری کردهایم و اعتبار آن نیز تا پایان خردادماه امسال است.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم تصریح کرد:در این دو مرحله از طرح توزیع کالابرگ الکترونیکی، مردم در خرید کالاها هیچ گونه وجهی به فروشگاهها پرداخت نمیکنند و تا میزان اعتبار خود میتوانند اقدام به خرید نمایند.
وی در خصوص اجرای طرح یَسنا ویژه حمایت غذایی کودکان زیر پنج سال و مادران شیرده افزود:براساس این طرح، خانوارهای دهکهای 1 تا 5، مبلغ یک میلیون و 100 هزار تومان و دهکهای 6 و 7 مبلغ 660 هزار تومان دریافت میکنند که اخیرا به هر یک مبلغ 200 هزار تومان اضافه شده است.
آشتاب در مورد برخی از اعتراضات نسبت به وضعیت پرداخت یارانه و دهکبندیها گفت:یارانه کمک معیشتی یک طرح ملی است و سازمان هدفمندسازی یارانهها متولی اصلی آن است و حذف و اتصال یارانهها در اختیار استان نیست و آن دسته از افرادی که نسبت به قطع یارانه و یا دهکهای خود اعتراض دارند میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایند.
وی در ادامه بر لزوم مهارتآموزی و تربیت نیروی کار متخصص تاکید و بیان کرد:یکی از مهمترین چالشها در قم، کمبود نیروی کار ماهر است، در همین راستا، از واحدهای تولیدی خواستهایم نیازهای شغلی خود را برای پنج سال آینده اعلام کنند تا مسیر آموزش و مهارتدهی هدفمند به نیروها فراهم شود، در این باره با فنی حرفهای نیز تعامل داشتهایم تا براساس نیازسنجی 5 ساله، مهارتهای لازم آموزش داده شود.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم عنوان کرد:در طرح نهضت ملی فعالیتهای خوبی انجام و نیروی کار خوبی جذب شده، البته بر فعالیت نیروی کار خارجی نیز نظارت کافی وجود دارد تا به طور غیرقانونی جذب بازار کار نشوند.
وی در این باره با اشاره به همکاری این اداره با استانداری و راه و شهرسازی در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن گفت:با هدف جلوگیری از بهکارگیری نیروی کار غیرمجاز در این پروژه ملی، تمهیدات و هماهنگیهای لازم انجام شده است.
آشتاب بیان کرد: در استفاده بهینه اعتبارات امیدواریم بتوانیم از ظرفیت تعاونیهای دانشبنیان در روند تولید استفاده کنیم، نیاز اصلی کشور ارزآوری و صادرات و اشتغال است، در این باره اگر طرحی وجود دارد از طریق سامانه جامع هوشمند تعاون امکان ثبت نام وجود دارد و کمیته اعتباری آن را بررسی کرده تا طرح از تسهیلات بهره مند شوند.
وی اذعان کرد: ما امکانات ورزشی خود را در اختیار جامعه هدف از جمله کارگران و کارفرمایان و دانشآموزان و حتی کودکان کار قرار میدهیم.
مدیر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با قدردانی از اصحاب رسانه و همکاران بخشهای مختلف اظهار کرد:امیدواریم خروجی این نشستها در خدمت بهتر به مردم و جامعه هدف باشد؛ رسانهها یار دلسوز و مورداعتماد مردماند و در کنار مسئولان میتوانند بستر امیدآفرینی را در جامعه فراهم کنند.
انتهای پیام
-
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲:۱۱:۲۰ PM
-
۴ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/724739/