پیگیری سازمان منطقه آزاد کیش برای ایجاد یک بسته درآمدی پایدار
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر قم - محمد کبیری در جلسه کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه هیئت دولت گفت: باید به سمت ایجاد درآمد پایدار از طریق مالیاتها، عوارض آلایندگی، سهم حق مالکانه میدان گازی و مسئولیتهای اجتماعی حرکت کنیم.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، جلسه کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه هیئت دولت با پیگیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و نامه محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، برگزار شد.
در این جلسه، پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی درخصوص صدور مجوز اخذ عوارض آلایندگی از فعالیتهای اقتصادی برای سازمان منطقه آزاد کیش و پیشنهاد تفویض اختیار تعیین عوارض فرودگاه جزیره کیش به این سازمان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محمد کبیری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این جلسه با تاکید بر لزوم تغییر نظام درآمدی جزیره خاطرنشان کرد: کیش در دو دهه گذشته عمدتا از محل فروش زمین اداره شده و اکنون به پایان این مسیر رسیدهایم. باید به سمت ایجاد درآمد پایدار از طریق مالیاتها، عوارض آلایندگی، سهم حق مالکانه میدان گازی و مسئولیتهای اجتماعی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته کل بودجه سازمان 6.5 همت بود که تنها 3 درصد از بودجه در نظر گرفته شده محقق شد و برای درآمدهای جاری که حدود 1.5 همت بود، تیم مدیریتی قبلی از منابع حاصل از فروش زمین آن را تامین کرده بود که نمیتوان آنان را مقصر دانست.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش با بیان اینکه این سازمان از منابع دولتی استفاده نمیکند؛ گفت: همه خدمات زیرساختی، آموزشی، بهداشتی و عمرانی جزیره از سوی سازمان منطقه آزاد تامین میشود اما دیگر نباید با فروش زمین، هزینههای آب، برق و خدمات زیرساختی را تأمین کنیم. فلذا نیازمند ایجاد یک بسته درآمدی پایدار هستیم.
کبیری در ادامه صحبت های خود، درباره ایجاد منابع مالی پایدار گفت: به صورت مشخص پنج درخواست از شما داریم که شامل بازگشت معافیتهای مالیاتی به منطقه و استفاده از آن برای توسعه زیرساختهای هفتگانه، دریافت عوارض آلایندگی از پروژههای نفت و گاز فعال در منطقه، مطابق با قانون، دریافت 3 درصد حق مالکانه از میدان گازی کیش، دریافت 4 درصد سهم مسئولیت اجتماعی از پروژههای بزرگ اقتصادی و اخذ عوارض خدمات شهری از فرودگاه بینالمللی کیش براساس ماده 10 قانون میشود.
وی تأکید کرد: اگر این منابع پایدار تأمین شوند، میتوانیم زیرساختهای حیاتی جزیره را در آب، برق، سلامت، حمل و نقل و آموزش به سطح استانداردهای جهانی ارتقا دهیم
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، با اشاره به ضرورت طراحی چشماندازی نوین برای کیش و تبدیل آن به یک جزیره نسل هفتمی تا سال 1414 تاکید کرد: ضرورتهای جدیدی پیش روی ما است که باید با محوریت اقتصاد دیجیتال، فناوریهای نوین همچون بلاکچین و بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصاد نوآورانه آنها را محقق کنیم اما متاسفانه نبود زیرساختهای کافی در حوزههای حیاتی موجب چالشهای جدی برای کیش شده است.
وی افزود: امسال با وجود رشد گردشگر نوروزی کیش، به دلیل تدابیری که در نظر گرفته شد برای اولین بار شاهد قطعی آب و برق نبودیم اما با این حال هنوز بحران انرژی و آب در جزیره کیش وجود دارد و باید برای توسعه زیرساختهای آن اقدامات اساسی انجام شود.
کبیری به مطالعه و الگوبرداری از مناطق آزاد موفق دنیا مانند دبی، مالزی و شانگهای اشاره و خاطرنشان کرد: در حال بررسی مدلهای موفق هستیم و به دنبال طراحی یک پایلوت ویژه برای نظام مالیاتی مستقل و اقتصاد دیجیتال در کیش هستیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش ادامه داد: برنامههایی برای توسعه گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی و رویدادمحور در دست اجرا داریم. به همین منظور، 100 هکتار زمین برای احداث هاب سلامت اختصاص یافته و امکان جذب یک و نیم میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی وجود دارد.
گفتنی است در این جلسه محمد فیضی زنگیر دبیر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، معاونت حقوقی رئیسجمهور، اتاق بازرگانی ایران و شرکت فرودگاههای کشور و…. در نهاد ریاست جمهوری حضور داشتند.
-
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸:۰۱
-
۶ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/725456/