عصر قم

آخرين مطالب

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند اقتصادی

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند
  بزرگنمايي:

عصر قم - پایگاه اطلاع رسانی دولت / معاون راهبردی رئیس‌جمهور، در اجلاس بین‌المللی حقوق بشر با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی، ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان، ناکارآمدی نهادهای حقوق بشری را مورد انتقاد قرار داد.
محسن اسماعیلی در اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی که با حضور 40 مهمان خارجی از 22 کشور جهان برگزار شد، گفت: نهاد حقوق بشر به طور رسمی بعد از دو جنگ جهانی و با این امید متولد شد که با یک گفتمان مشترک از بروز مجدد جنگ و خونریزی ها بین کشورها جلوگیری بکند.
او ادامه داد: به دلیل همین امیدها بود که شکل گیری سازمان حقوق بشر جهانی مورد استقبال قرار گرفت و با سرعتی که در تدوین اسناد بین المللی مرسوم نیست، این اسناد تدوین و سازمان شکل گرفت.
بازار
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه در حال حاضر به اثبات رسیده که این نهاد ناکارآمد است، گفت: البته در مواردی سودمند هم بوده است اما در تامین اهداف خود از مسیر اصلی دور افتاده است.
اسماعیلی اضافه کرد: نیم نگاهی به آنچه که امروز در غزه شاهد آن هستیم، محکم ترین دلیل برای ناکارامدی شعارهای حقوق بشری است، فجایع رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی دفاع غزه، هر علاقمند به صلح جهانی را به فکر فرو می‌برد که با نهاد ناکارآمد حقوق بشر چه باید بکنیم؟
او خاطرنشان کرد: سکوت‌های تشویق آمیز نسبت به جنایت‌های غزه و سایر نقاط جهان، متفکران را برمی‌انگیزد که باید طرح نو در اندازند.
معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور اضافه کرد: در جنگ تحمیلی هشت ساله علیه کشور ما، سکوت نهادهای حقوق بشر در مقابل فجایعی چون بمباران شیمیایی بارز و آشکار بود، در حال حاضر نیز در سایه همین سکوت، با تحریم‌های گسترده ضد حقوق بشری حتی در بخش دارو و درمان مواجه هستیم.
اسماعیلی با طرح این سوال که چرا حقوق بشر مرسوم ناکارآمد است، گفت: برای ما مهمترین دلیل برای ناکارآمدی آن ، تسلط یک گفتمان و اندیشه ناقص بر این اسناد و نهادهای کنترل کننده جهان است.
او اضافه کرد: غربی‌ها به بشر به عنوان ذات دارای کرامت نگاه نمی‌کنند و این باعث شده که این فجایع در عرصه عالم دیده بشود. اما در مقابل شرق فرهنگی هم از نظر تقدم زمانی و هم از نظر محتوا، این ظرفیت را دارد که نواقص حقوق بشر را جبران کند و به بشریت طرح نو ارائه کند.
معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: این نگاه و هم نوع دوستی و مهرپروری که در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است، می‌تواند پیشنهاد جدیدی برای حقوق بشر در دنیای کنونی ارائه کند چرا که اساساً نخستین کوشش‌ها برای تدوین مفاهیم حقوق بشر در ایران و شرق صورت گرفت که نمونه آن را در منشور کوروش می‌بینیم و تعالیم اسلامی سراسر بر کرامت انسانی و شرافت بشر تاکید دارد.
اسماعیلی با اشاره به شعر «بنی آدم اعضا یگدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند» گفت: این یک پیام از شرق فرهنگی است و آنقدر این پیام زیباست که همین شعر در سازمان ملل مورد توجه قرار می‌گیرد.
او در ادامه تصریح کرد: در دامنه شرق فرهنگی، اسلام کارامدترین مباحث حقوق بشری را در خود دارد. به طوری که در آیه 32 سوره مائده ذکر شده است که اگر انسانی را بی دلیل از بین ببری انگار همه بشریت را از بین برده ای و اگر کسی را نجات دهی گویی جامعه را احیا کرده‌ای.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) گفت: هرکس حقی از حقوق انسانی را نادیده بگیرد، او با خدا جنگیده است و پیش از اینکه ستم دیده به دفاع از حقوق خود برخیزد، خدا به دفاع از او برمی خیزد. از نظر مولای اول شیعیان، تصییع حقوق بشر به هیچ عنوانی پذیرفته شده نیست.
اسماعیلی با ابراز امیدواری برای بسترسازی اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی برای مطالعات بیشتر گفت: معاونت راهبردی و امور مجلس ریاست جمهوری آمادگی دارد برای به ثمر نشستن تلاش ها در این راستا ، اقدامات لازم را به کار بگیرد و ضرورت دارد با توجه به وضعیت بحرانی حقوق بشر هرچه زودتر سند نوینی در این زمینه تدوین و به جهانیان عرضه شود.
معاون رئیس جمهور در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی گفت: کشور ما در سوگ عمومی برای این حادثه جانگداز قرار دارد، برای قربانیان آرامش و مغفرت و برای مصدومین صحت و سلامتی آرزومندیم.
او افزود: به دنبال حادثه تلخ بندر شهید رجایی ، صحنه‌های طویل برای اهدای خون در بندر عباس دیگر شهرهای کشور نشان از عمق نوع دوستی مردم این سرزمین دارد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/726414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی از رویا میرعلمی

رمان «ناخلف» به چاپ رسید

فاز نخست پروژه بازآفرینی محله چهل اختران قم به پایان رسید

علت تاخیر در اجرای سامانه سپهتن چیست؟

بارش عجیب تگرگ در میاندوآب

عملیات شبانه نیروهای امدادی در بندر شهید رجایی جهت لکه‌گیری آتش

قیمت تراموا معادل 3 دستگاه اتوبوس است

سخنگوی هلال احمر: بسیاری از کشورهای منطقه توان بحران بندرعباس را ندارند

صحبت‌های یک آتش‌نشان از آخرین لکه آتش در بندر شهید رجایی

غرق‌شدگی مرد 35 ساله در رودخانه؛ جسد پس از چند روز بیرون کشیده شد

نحوه پرداخت دیه جان‌باختگان انفجار بندرعباس اعلام شد

تعداد اتوبوس‌های برقی تهران به 500 دستگاه می‌رسد

لیگ یک؛ فرصت از دست‌رفته برای جشن قهرمانی زودهنگام

لیگ یک؛ تساوی مدعیان به سود پیکان و نفت!

عصبانیت فلیک از تاخیر ستاره‌های بارسا در تمرین

فاجعه دفاعی رئال؛ بارسا نوک کوه یخ را نشان داد

پرواز طارمی به ال‌پرات برای سومین تقابل با بارسا

لیگ یک؛ فرصت سوزی بزرگ شاگردان فرزاد

پایان سریال طولانی؛ آنچلوتی چگونه به برزیل بله داد

بعد از خرید داوید رایا، رسانه‌ها دنبال اعدام ما بودند!

اعتراض تند به پیام حیدری، VAR هم فایده نداشت!

پزشک رئال علیه بارسا؛ آنها متقلب هستند و مشکوک!‏

رازهای پیشگیری از آلزایمر از زبان متخصصان

کنسولگری ایران در شهر وان ترکیه افتتاح می‌شود

عباس عبدی: وقتی گفتند واتس آپ رفع فیلتر شده از پزشکیان ناامید شدم

مشاور امنیت ملی کاخ سفید باز هم از «گزینه‌های روی میز» علیه ایران گفت

وزارت خزانه‌داری آمریکا ایران را تحریم کرد

سپاه، شناور حامل سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس را توقیف کرد

رئیس ستاد انتخابات کشور: انتخابات دوره هفتم شوراها 11 اردیبهشت 1405 برگزار می‌شود

رمان «شب ملخ» جواد مجابی منتشر شد

داستانک/ گرمای هوا

حادثه برای دانش‌آموزان دختر در ارومیه‌

طوفان با سرعت 100 کیلومتر در راه تهران

زائران حج این خبر را بخوانند

کلاهبردار 860 هزار دلاری به کشور مسترد شد

وضعیت بندر شهید رجایی بعد از انفجار

این استان، پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

رمز ماندگاری گفتمان شهید رئیسی، مردم‌داری و حضور میدانی است

لشکرکشی آبادانی‌ها به تهران برای بازی با استقلال

مازیار و اولین فینال؛ رویای بزرگ قایقران ثانی

خشم الهلال از ‏AFC‏؛ حکم انضباطی قبل از بازی بزرگ

اولین شکار ژوزه مورینیو از لیورپول می‌آید!

اختصاصی؛ تیم لیگ برتری در ورطه انحلال!

لیگ یک؛ برد راحت و خارج از خانه شاگردان مهدی رجب

واکنش لژیونر پرسپولیسی به بازگشت به ایران

ارسال دفاعیه نساجی به سازمان لیگ؛ گزارش ناظر موجود نیست!

لیگ یک؛ تساوی خطرناک همسایه‌ها در انتهای جدول

چمن زیباترین ورزشگاه تهران، سبز مخمل!

روش ساده برای رفع بوی بد دهان

این بیماری‌ها باعث جمع شدن آب در ریه می‌شوند!